Original topic:

Galaxy Telefon ve Mağdur Topluluğu.

(Topic created on: 04-12-2026 07:15 PM)
559 Views
lw1zy
Active Level 7
Options
Galaxy S

Bakın bir galaxy kullanıcısıyım ve uzun sürelerdir kullanıyorum. (Aktif: A35)

S serisi telefon deneyimledim fakat tam elime geçmedi.
Yinede söylemem gereken bazı şeyler var.

Git Gide Kötüleşen Kamera
● Galaxy Telefonların Kamerasının Git gide Kötüleşmesi Kesinlikle Doğru.
● Apple telefonlara kıyasla kesinlikle gece çekimleri özellikle videoda çok sınıfta kalıyor.

Güncelleme Politikası
Apple markasına göre güncelleme politikası kesinlikle sınıfta kalıyor. Arayüz takılmalarını zaten anlatmama gerek yok. İnsanlar sırf bu yüzden her gelecek yeni güncellemeyi dört gözle bekliyor ve umut vadediyor.

● One UI 8.0 bir ara sürümdü. Yayınlanma tarihi Ekim 2025 aylarıydı. Aradan tam 6 ay geçti ve fazlasıyla yeni özellik olmamasına rağmen 8-9 tane betası çıktı One UI 8.5' in.
İnsanlar arayüz takılmaları, bugları ve sosyal medya optimizasyonları yüzünden pil performansından şikayetçi olmakta kesinlikle haklı ve bunlar yalnızca güncellemeler ile çözülebilecek durumda. 

●Çoğumuz 8.5 güncellemesini bekliyoruz ve hala takvim yok. Arayüz takılmalarının çözülmesini umuyoruz. Kendi telefonumdan örnek vereyim;
PUBG MOBILE: 60 FPS
WILD RIFT: 80-120 FPS
FIFA MOBILE: 60 FPS 
Bu tarz ağır oyunları 15.000 tl gibi bir fiyata gayet güzel oynatan 120 fps çalıştırabilen bir telefon bu konuda hayli memnunum. İphone 15-16 gibi cihazlar bu fps değerlerini göremiyor fiyatlarına göre.

Demek istediğim bu tarz oyunları akıcı ve takılmadan oynatabilen bir telefon alt tarafı arayüz animasyonlarında neden hayli hayli takılsın ki gayet gücü yetebilir. En büyük problem ise tamamen kapalı uygulamaları açarken ki arayüz kasması. Açıkken sıkıntı yok ama aynı şey kapalıyken de olmalı.

İnsanları güncelleme bekleme umuduna sokup bir türlü güncellemeleri veremeyen, verdiğinde ise taksit taksit veren bir politikadan bahsediyoruz.

Yeni telefonları 50.000-120.000 bandına çıkıyor en güzel örnek S25 olsun. Bu telefon hala One UI 8.5 e geçemediyse vay haline. Pil sorunları İnstagram Tiktok gibi uygulamalardaki bug sorunları bu fiyatta bir telefonda var ve aşırı saçma. iPhone 15 50.000 bandında bulunuyor ve 120 fps farkı dışında kesinlikle daha iyi tüm özellikleri. (Dinamik Ada vs.)

Artık insanlar güncelleme beklemekten, bug sorunları ve takılmalardan, taksit taksit ve geç güncellemelerden, uygulama optimizasyonlarından hayli sıkıldı.

Bir an önce bu bahsettiğim sorunlar kökünden çözülmez ise rakibi Apple'a göre hayli hayli sınıfta kalmaya devam edecek.

21 Comments
Galaxy S
Katılıyorum hocam bende de a35 vardı pubg de sorunsuz stabil 60fps veren cihaz arayüzde takılıyordu kilit ekranında canlı duvar kağıdı vardı kilidi açarken bazen duvar kağıdının videosu kasıyordu parmak izi animasyonu kasıyordu kilit açılma efekti kasıyordu bazen ana ekranda bile kasıyordu ama oyunlarda uygulamalarda sorun yok

Hatta benim bunu eleştirdiğim bir gönderi yapmıştım bir tanıdığımda çin markası telefon var a35 ten eski ve kötü bir cihaz pubg 40fps veriyor ama arayüzde 120hz i çok sıkıntısız takılmadan veriyordu samsung yazılımı artık düzeltmesi gerekiyor
lw1zy
Active Level 7
Galaxy S
İsteseler çok iyi yapabilirler. Tamamen telefon pazarlama taktiği ama S23 ultra telefonda bile var bu sorunlar gerçekten komik😂
Galaxy S
Donanım yeterli başka düzgün bir arayüz yükle bakalım telefon nasılda uçuyor
lw1zy
Active Level 7
Galaxy S
Ne gibi?
Galaxy S
Arayüz olarakmı
lw1zy
Active Level 7
Galaxy S
evet
Galaxy S
O konularda pek bir bilgim yok ama saf android veya xiaomi arayüzüne benzer yazılım kurulursa güzel olur
Janissary
Active Level 4
Galaxy S
Ben S25 Plusımı satılığa koydum arkadaşlar , Apple a geçiş yapacağım satarsam
0 Likes
Galaxy S
Hangi modeli alacaksın
0 Likes