cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Galaxy S23 Ultra NFC İle ödeme sorunu

(Topic created on: 12-10-2024 01:00 PM)
216 Views
_hseynemre_
Active Level 1
Options
Galaxy S

Ne zaman bir sorunumu yazsam cevap olarak sıfırlama öneriyorsunuz yazdığım nfc sorunu yazılımsal bir sıkıntı lütfen genel merkeze bildirin. Zira sıfırlama da yaptık düzelmedi

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba _hseynemre_,

Bu durum için aşağıda yer alan adımları kontrol edebilirsiniz;

Öncelikle Ayarlar > Bağlantılar > NFC ve Temassız Ödemeler bölümünden NFC'nin açık olduğunu kontrol edelim. Eğer bir banka uygulaması ise "Temassız Ödemeler" kısmından ilgili uygulamayı aktifleştirelim.

Açık olmasına rağmen durum devam ediyor ise Ayarlar > Uygulamalar > Sağ üst bölümdeki üç nokta > Sistem Uygulamalarını Göster > NFC  > Depolama > Veriyi Sil adımlarını uygulayabilirsiniz. 

Ardından Uygulamalar > Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla seçilmelidir. Bu işlemi uyguladığınızda bağlantı ayarlarınızın logları sıfırlanacaktır. Daha önce bağlanmış olduğunuz Wi-Fi ağları, Bluetooth ağlarını telefon unutacaktır ve tekrar şifreleri girmek durumunda kalırsınız. Bu durumlar haricinde herhangi bir veri kaybı olmaz.

Sorunun devam etmesi halinde, cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Yedekleme ve sıfırlama işlemini denemenize rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
9 Comments
BEYAZ_KARANFİL
Active Level 10
Galaxy S
Uzaktan destek almanızda fayda var diye düşünüyorum
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Uzaktan destek alınmış hocam. Cihazı sıfırlatmışlar. Ancak sorun devam etmiş
BEYAZ_KARANFİL
Active Level 10
Galaxy S
Enteresan valla servisin görmesi lazım hocam son çare bu kalmakta
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Servislik bir durum olduğunu en azından şu an için düşünmüyorum hocam. Kendileride One UI 6 sonrası bu sorunun yaşandığını belirtmiş. Bundan yola çıkarak henüz servislik bir durum olduğunu sanmıyorum
BEYAZ_KARANFİL
Active Level 10
Galaxy S
Hayırlısı hocam İnşaAllah sorunu çözülür 🤲
0 Likes
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Gerçekten şu firmanın birilerini madur etmesinden o kadar sıkıldım ki...
BEYAZ_KARANFİL
Active Level 10
Galaxy S
Bende öyle 😔
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy S
Sorununuzun NFC ile ödeme yaparken çalışmaması olduğunu anlıyorum. Bu sorun sizinde belirttiğiniz gibi yazılımsal olabilir. Ancak NFC güvenlik gerektiren bir çiptir. One UI 6 sonrası bu sorunla karşılaştığınızı görüyorum. Muhtemelen banka geliştiricileri çip ile uyumsuz hale gelmiş. Sistem bazlı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız S Wallet ile ödeme yapmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse sizinde bahsettiğiniz gibi sorun sistem bazlıdır. Ancak S Wallet sorun yaşatmazss Banka Geliştiricilerinin sorunla ilgilenmesi gerekecektir
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

Merhaba _hseynemre_,

Bu durum için aşağıda yer alan adımları kontrol edebilirsiniz;

Öncelikle Ayarlar > Bağlantılar > NFC ve Temassız Ödemeler bölümünden NFC'nin açık olduğunu kontrol edelim. Eğer bir banka uygulaması ise "Temassız Ödemeler" kısmından ilgili uygulamayı aktifleştirelim.

Açık olmasına rağmen durum devam ediyor ise Ayarlar > Uygulamalar > Sağ üst bölümdeki üç nokta > Sistem Uygulamalarını Göster > NFC  > Depolama > Veriyi Sil adımlarını uygulayabilirsiniz. 

Ardından Uygulamalar > Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla seçilmelidir. Bu işlemi uyguladığınızda bağlantı ayarlarınızın logları sıfırlanacaktır. Daha önce bağlanmış olduğunuz Wi-Fi ağları, Bluetooth ağlarını telefon unutacaktır ve tekrar şifreleri girmek durumunda kalırsınız. Bu durumlar haricinde herhangi bir veri kaybı olmaz.

Sorunun devam etmesi halinde, cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Yedekleme ve sıfırlama işlemini denemenize rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes