Original topic:

Galaxy S23 Amoled Yanığı

(Topic created on: 07-23-2025 01:04 AM)
364 Views
swinchester
Active Level 3
Options
Galaxy S

S23 base model kullanıyorum ve bugün ışıksız ortamda parlaklığımı sıfıra çekince saat, Wi-Fi, modlar ve rutinler gibi şeylerin simgesinin ekranımda yanık olarak kaldığını **bleep** ettim.

Çok düşük parlaklıklar dışında belli olmuyor fakat modlar ve rutinleri kapatınca, o simgenin yukarıda yandığını ve öyle siyah bir leke olarak kaldığını görebiliyorum. Yanan saat ve pil simgeleri de kontrol merkezini açtığımda siyah yanığıyla belli oluyor. 

One UI 7'nin yeni pil simgesi ile yanmış ekrana. Son 3 ay içerisinde yanmış olduğunu düşünüyorum çünkü güncellemeyi zaten 28 Nisan gibi bir günde yapmıştım.

Ayrıca bugün CPU-Z uygulamasından bir sürelik Instagram/Tiktok kaydırması sonucu batarya ısıma baktığımda 45-46°C olduğunu görmüştüm. O ısının üstüne bir de telefonu şarj bıraktım. Amoled yanıkları ısınmadan da kaynaklanıyor sanırım. 

Cihazım 10 aylık, bu tarz bir durum için oldukça yeni sayılır. Kötüleşirse diye korkuyorum, bu yüzden garantiye verip panel değişimi yaptırıp kurtulmayı istiyorum. 

Bunu garantiye verirsem benden bir ücret talep ederler mi? Telefonu Eylül 2024'te aldım. 2026'ya kadar garanti sürem var. Fakat telefonumu çok düşüren birisiyim, ancak ekran koruyucumun üzerindeki kılcal çizikler dışında orijinal cam ve arka kapakta herhangi bir kırık veya çatlağım yok.

Teşekkür ederim şimdiden.
14 Comments
865_S20FE_
Expert Level 5
Galaxy S
Garantisi devam ediyorsa genelde talep edildiğinde değiştiriliyor mutlaka bastır değiştir güneş altında çok uzun süre full parlaklik sabit ekran kullanildiğinda yanmalar her amoled ekranda olabiliyor
swinchester
Active Level 3
Galaxy S
Zaten son birkaç aydır havaların da sıcaklığından dolayı dışarıdayken telefon ister istemez, kullanmasam bile yanmaya başlıyor. Tavsiye için çok teşekkür ederim.
AhmtS25
Active Level 9
Galaxy S
Ücretsiz değişir yanık olduğu için
swinchester
Active Level 3
Galaxy S
Çok teşekkür ederim. Yedeklemelerimi yapıp yollamaya çalışacağım.
0 Likes
AhmtS25
Active Level 9
Galaxy S
Rica ederim
AlperGlxy
Active Level 9
Galaxy S
Geçmiş olsun bende s23'te yaşamıştım aynı sorunu hemde cihaz henüz 3 aylıkken. Sonuç olarak biraz uğraştım ama en son ilk 6 ay cihazı olduğu için samsung, müşteri memnuniyeti kapsamında s24 ile değişim yapmıştı
swinchester
Active Level 3
Galaxy S
Geçmiş olsun öncelikle, ama sonucunda adınıza sevindim. Sadece ilk 6 ay içerisinde mi değişim yapıyorlar? Gerçi 3 aylık cihazda böyle bir sorunun olması da ayrı ironik ama.
0 Likes
AlperGlxy
Active Level 9
Galaxy S
Sağolun. Değişim olayını da şöyle açıklayayım; eğer sıfır alınmıış cihazda ilk 6 ay içinde kullanıcı hatasından kaynaklanmayan bir sorun oluşmuşsa sıfır cihazla değişim talep etme hakkınız oluyor. 6 ayı geçince bu hak iptal oluyor
swinchester
Active Level 3
Galaxy S
Anladım teşekkür ederim bilgi için. İşin komik yanı buradan önce yabancı reddit sayfalarında da bir post açtım ve birçok kişi bu durumdan muzdarip olduğunu söyledi. Birisinin telefonu da benimki gibi 10 aylık ve onda da aynı yanıklar yeni ortaya çıkmış. Keşke her yıl aynı telefonları yeni isimlerle çıkartmak yerine markalarıyla özdeşleşmiş problemlerini çözmeye odaklansalardı