- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
1 aydır kullandığım Galaxy S20 hakkında bazı sorularım, taleplerim ve önerilerim olacak.
Öncelikle telefon bataryası 4000 mAh olarak pazarlansa da içinde 3880 mAh tipik olarak belirtiliyor. AccuBattery de bu kapasiteyi gösteriyor. Bu konuda kullanıcılara karşı daha net olunması gerektiğini düşünüyorum.
İlk günden beri telefonu %100 şarjdan aldıktan hiç kullanmasam bile birkaç dk sonra batarya seviyesi %99, yarım saat içinde ise %97 seviyesine düşüyor. Apple ve Huawei cihazlarda bu kadar hızlı düşüşle hiç karşılaşmıyordum. Bu nedenle servise de gidip göstermiştim ama normal olduğunu söylediler. İzlenimlerime göre ilk %7-8 düşüşte saatlik ortalama tüketim %3-4 seviyelerinde oluyor. Daha sonra daha kararlı bir şekilde devam ediyor. AccuBattery ilk günden beri batarya kapasitesini %97-98 olarak gösteriyor. Bunu da 4000 mAh'den değil 3880 mAh üzerinden yani yaklaşık 3780 mAh seviyeleri ölçüyor. Bu seviye bir kayıp en az 1 saat bekleme süresi demek. Apple gibi sistem kendisi yıpranma oranı göstermediği için bu ne kadar doğru emin değilim tabi. Ama dediğim gibi yarım saatte %3 giden kapasite bana doğru gibi düşündürüyor.
Yine bataryadan devam edeyim. Güç ayarlarını optimize ve adaptif ayarlarda kullanıyorum. Buna rağmen bekleme sırasında batarya tüketimi bu zamana kadar saatte ortalama %2,5 seviyelerinde. Bana bu seviyeler biraz yüksek geldi. Ancak orta seviye güç modu açık gece beklemesinde %1,5 seviyelerini gördüm. Android 11 ve OneUI 3.0 ile birlikte umarım enerji tüketimi konusunda daha sıkı iyileştirmeler getirilir. Saatte %0,5 bir iyileştirme bile 10 saatlik kullanımda +%5 batarya demek ki bu da nereden baksanız +2 saat demek. Bunlar küçük rakamlar gibi görünse de telefonun kullanım ömrünü uzatacak ince ama önemli detaylar. Zaten Qualcom yerine Exynos kullanılması nedeniyle gerek performans gerekse de batarya süresinde gözle görülür kayıplarımız var.
Bir diğer konu Smart LED Cover ile ilgili. LED aydınlatma sürelerinde 10 sn, 30 sn, 1 dk, 5 dk, 10 dk ve telefonu kaldırana kadar seçenekleri mevcut. Şahsi görüşüm 10 sn çok kısa, 10 dk ise gereksiz uzun. Süre ayarını kullanıcının istediği süreyi seçebileceği şekilde bir güncelleme yapılsa güzel olur. 15-20 sn ideal bir süre ama 10 ile 30 arası bir şey seçme şansım yok.
Son konu ise 120 Hz meselesi ile ilgili. Telefon pazarlanırken bu özellikler sürekli ön plana çıkarılıyor fakat ön yüklü olarak 60 Hz ile geliyor. Çünkü 120 Hz modunda batarya tüketimi ciddi şekilde artıyor. Bununla ilgili kullanım testlerinde %30 seviyelerinde ekran süresi farkları çıktığı görünüyor. Bu nedenle ben 60 Hz modunda kullanıyorum. Android 11 ile umarım adaptif tazeleme gibi bir özellik getirirsiniz. Otomatik frekans değiştiren LTPO ekran koymamışsınız ama en azından belirli uygulamalarda 120 Hz modunu kullan gibi yazılımsal bir tetikleme ekleyebilirsiniz. Ya da bazı forumlarda 96 Hz gibi bir ara frekanstan bahsediliyor. Böyle bir seçenek gelmesi kullanıcılara performans ve kullanım süresi arasında dengeli bir seçenek sunabilir. Mevcut haliyle S20 gibi ufak bir telefonda 120 Hz ile bir gün kullanabilmek çok zor.
Umarım bu yazdıklarım geliştiriciler tarafından dikkate alınır.
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-20-2020 08:13 PM in
Galaxy SMerhaba lostsoul34,
Ben Yeşil. Samsung Forum moderatörüyüm. Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.
Pil sorununuz içinse; Samsung Members uygulaması içerisinden "Yardım Alın > İnteraktif Kontroller > Pil" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.
Teşekkürler.
MOD
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-20-2020 02:43 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-20-2020 02:53 PM in
Galaxy SHızlı şarj aslında bir çözüm değil aksine daha kısa sürede pil değiştirmemiz için yapılmış bir sistem bana göre. Cihazlar yaygın kullanılan uygulamalar ile (Instagram, WhatsApp, YouTube, Web Tarayıcı, Alışveriş vb.) günlük en az 5 saat ekran süresi ile toplamda 24 saat çalışabilecek şekilde tasarlanmış olsa şarj döngülerimiz azalır bataryalar da 2 yıl değil 3 yıl dayanır. 11-12 saat ekran sürelerinden bahsediyorlar ama kimse o süreleri göremiyor. Üst seviye cihazı tasarruf moduna alıp, bütün ayarları kısıp YouTube videosu açarak sentetik sürelerle kullanıcıları yanıltıyorlar işte. 1 saatte olmasın 2 saatte şarj olsun, ama ben cihazın özelliklerini rahat rahat kullanabileyim bütün gün.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-20-2020 03:02 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-20-2020 03:35 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
11-20-2020 08:13 PM in
Galaxy SMerhaba lostsoul34,
Ben Yeşil. Samsung Forum moderatörüyüm. Bu görüş ve önerilerinizi bize bildirdiğiniz için teşekkürler. Sizlerden gelen talepleri, her zaman değerlendirmekteyiz ve ilgili birimlere iletiyoruz.
Pil sorununuz içinse; Samsung Members uygulaması içerisinden "Yardım Alın > İnteraktif Kontroller > Pil" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.
Teşekkürler.
MOD