cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Güncellemelerin 3 parçası

(Topic created on: 12-14-2022 06:00 AM)
222 Views
nyt_3489
Active Level 7
Options
Galaxy S

Beni bilenler S20 FE sahibi olduğumu bilir, bilmeyenler de öğrenmiş oldu.

Avrupa'ya dağıtıma çıkar çıkmaz Almanya'nın (DBT CSC) VK5/VK5/VK5 kodlu Android 13 güncellemesini dış kaynaklardan edindim.

Türkiye üzerinden güncelleme beklerken insan ifrit oluyor çünkü.

Anlamadığım şey, CSC kısmının neden güncellenmediği, çünkü başka ülkelerin hepsini tek tek açıp baktım.

Birçoğunda 3x VK5 var, bizimkinde ve birkaç nadir ülkeninkinden CSC VK3'te bırakılmış mesela.

Gözle görülür bir farrk da yok, hani yazılım yayınlamaları için onlara paket olarak geliyor, ve adamlar parçalayıp içine VK3 koyma zahmetine giriyorlar. Bunun için firmware yayınını bekletiyorlar. CSC'nin bu güncelleme ile yükseltilmemesi gerektiğine kanaat getiriyorlar. Ve biz bunu neye dayanarak yaptıklarını, neye dayanarak bize bu kısmın daha düşük bir versiyonunu itelediklerini anlayamıyoruz.

Neden bizim telefonlarımıza yüklenen yazılımlar konusunda Türkçe bir "değişim notları" dosyası hazırlayıp, CSC'nin güncellenmeme sebebini de buraya eklemiyorlar ? İnsan düşük sürümde ya da eski yazılımda kaldığını farrk edince, neden diye merak etmesi gayet doğal değil mi ? Çoğu kişinin telefonuna ne yüklendiğini merak etmeyen, umursamayan enayiler/andavallar olduğu mu varsayılıyor acaba ?

Biz sadece ürünün donanım kısmını satın almıyoruz ki, yazılımını ve birlikte vaat edilen güncellemelerini de satın alıyoruz onlara bu parayı sayarken.

Müşterilere bu konuda şeffaf davranmalılar, özellikle de  yaptıkları şeyi düşünürsek.

Düzeltme: Gözle görülür bir farrk yok dedim ya, sizin yükleme sonrası yaşadık diye gönderdiğiniz sorunları ben yaşamadım, farrk orada. Aklıma gelecek kadar önemsememişim, çünkü aslında olması gereken, tamamlanmış, temiz bir yazılımın müşteriye teslim edilmesi.

2 Comments
biduryaa
Active Level 4
Galaxy S
Senelerden beri samsung Türkiye pazarından büyük bir gelir elde etmesine rağmen hala Türkçe uygulama yazılım konusunda hep geri planda bırakılıyor mesela bixby halâ Türkçe değil bizde mi sorun var samsung ta mı kafam karışıyor :)
MertKemal
Active Level 9
Galaxy S
Çok güzel açıkladınız
0 Likes