Original topic:

Güncellemeler (one ui 7, one ui 8, ...)

(Topic created on: 08-07-2025 11:06 AM)
374 Views
burakmetincan
Active Level 3
Options
Galaxy S

Samsung "7 yıl güncelleme desteği vereceğiz" derken aslında çok büyük bir kelime oyunu yapıyor. Zannediyoruz ki 7 yıl boyunca 7 büyük güncelleme ve güvenlik güncellemeleri alabileceğiz. Fakat görüyoruz ki one ui 7 güncellemesinin çok geç gelmesi, one ui 8 güncellemesinin ise henüz gelmemesi bu 7 yıl güncelleme mevzusunun 7 yıl sürecinde verilebildiği kadarıyla güncelleme verebilecek olması. Yani toplamda 4, bilemedin 5 büyük güncelleme alacağız. 

Her yıl telefonunu değiştirmeyip uzun süre kullanmaya niyet edecekler için bu uzun süre güncelleme alma özelliği fiyasko çıktı gibi duruyor. 

İlerleyen yıllarda gelecek güncellemeler bu şekilde geç gelmemeli.

Saygılar
7 Comments
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
O iş öyle işlemiyor hocam, cihazlar yine normal bir şekilde 7 işletim sistemi güncellemesi alacak.
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy S
+
sonic_TabS9FE
Active Level 10
Galaxy S
Sözü tutuyor tutmasına ama gel gör ki 2025 amiral gemisi cihazına S25 in one ui 8 i eylülde alması beklenirken z fold 7 ve flip 7 hali hazırda one ui 8 kullanıyor. A26 one ui 7 ile çıktığında A55 one ui 6.1 de duruyordu, S10 fe one ui 7 ile çıktığında s9 fe one ui 6.1.1 kullanıyordu. S25 çıktığında S24 ün kaç ay sonra güncelleme aldığını söylemiyorum bile (2 ay gibi bir süre). Bundan vazgeçse ve yeni sürümleri yeni cihazlarda bekletmese çok daha güzel olacağını düşünüyorum.
0 Likes
Bekir_S22_S24
Expert Level 4
Galaxy S
7 yıl değil 7 büyük Android güncellemesi o :)
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy S
Yok hocam yine 7 yıl diye pazarlıyorlar.
MRTKB01
Active Level 6
Galaxy S
Kısa ve özetle geçmek istiyorum, Dev markalar en çok önem verdiği yazılımlardır, 1 yıl önce ve 1 yıl sonraki çıkan cihazların donanım açısından farklı olduğu için üst yazılım alabilir, yazılım ne kadar iyi olursa cihazların performans etki eder, bilgisayar gibi düşünün, Ram Dddr 3 frekans arasinda farklı olarak, Dddr 4 ram ile farklı ona göre de driver desteği verilir. 7 yıl yazılım ve güvenlik güncellemesi denilmesi, cihazların donanım olarak destek verdiği için, süre tanınmış, kullanıcı isterse 2 yıl kullanır telefonunu, isterse 7 yıl bekler ama 7 yılda mecbur batarya değişim girer uğraşmak istemez elden çıkartıp yüksek modeli almaya yönelir. Şahsen max 2 yıl kullanırım ben
0 Likes
OğuzS25
Expert Level 5
Galaxy S
Guncelleme sözü 7 yil degil dostum 7 buyuk guncelleme yani suan çıkan cihaz kesin one ui 15 alacak
0 Likes