html1
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Selamlar Samsung dostları,
Forumda görüyorum, pek çok kişi "Güncelleme geleli aylar oldu ama şarjım hala su gibi gidiyor" diyor. Normalde bir güncellemenin oturması 1 hafta sürer. Eğer sizde bu durum aylardır devam ediyorsa, bu artık bir "alışma süreci" değil, teknik bir sistem çakışmasıdır.
Bilgi kirliliğini kenara bırakalım, işin teknik boyutuna ve çözümüne bakalım:
1. "Ölü Veri" Çakışması (Neden Aylardır Düzelmiyor?)
Büyük bir güncelleme yüklediğinizde, eski sistemden kalan "cache" (önbellek) dosyaları bazen yeni kodlarla çakışır. Siz telefonu kullanmasanız bile işlemci arka planda bu hatalı dosyaları çözmeye çalışırken takılı kalır (loop). Bu durum, siz müdahale etmediğiniz sürece aylar boyu pilinizi sömürmeye devam eder.
2. Optimize Edilemeyen Uygulamalar
Aylardır güncellenmemiş veya yeni Android sürümüne uyum sağlayamamış tek bir uygulama bile, sistemin uyku moduna (Deep Sleep) geçmesini engelleyebilir. "Pil kullanımına" baktığınızda onu görmeyebilirsiniz ama o sistem servislerini meşgul eder.
3. Google Play Hizmetleri Hatası
Güncelleme sonrası Google senkronizasyonu bazen takılı kalır. Bu durum telefonda ısınmaya ve aylarca süren pil kayıplarına neden olur.
✅ AYLARDIR DÜZELMEYENLER İÇİN ÇÖZÜM REÇETESİ:
Eğer sorununuz kronikleştiyse şu adımları mutlaka yapın:
Wipe Cache Partition (ŞART!): Telefonu kapatıp bilgisayara bağlayın (veya kulaklık takın), Recovery moduna girip "Wipe Cache Partition" yapın. Bu, aylardır temizlenmeyen o çöp dosyaları siler, verileriniz gitmez.
Uygulama Onarımı: Recovery modundaki "Repair Apps" seçeneğini kullanın. Bu, tüm uygulamaların yeni sisteme göre yeniden optimize edilmesini sağlar.
Yapay Zekayı Resetleyin: Eğer pil performansı hala kötüyse, "Cihaz Bakımı" altındaki pil verilerini sıfırlayarak yapay zekanın sizi yeniden tanımasını sağlayın.
⚠️ ÖNEMLİ UYARI: Arkadaşlar, yukarıda anlattığım işlemler (Wipe Cache, Format vb.) teknik adımlardır. Eğer teknolojiyle aranız iyi değilse ve ne yaptığınızdan emin değilseniz LÜTFEN BİLEN BİRİNE DANIŞMADAN YAPMAYIN. Bilgi sahibi olmadan fikir yürütüp cihazın ayarlarını kurcalamak, sorunu çözmek yerine daha büyük karmaşalara yol açabilir. "Ben yaparım" diyip cihazdaki verilerinizi yedeklemeden format atarsanız sorumluluk size aittir. Önce araştırmanızı yapın, adımları iyice öğrenin, sonra aksiyon alın. Akıl bulandırmak yerine, önce öğrenmek her zaman en güvenli yoldur.
7 Comments
serhatz04
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-04-2026 10:12 PM in
Galaxy S
Eline sağlık usta.😊
html1
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-04-2026 10:38 PM in
Galaxy S
😊
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-04-2026 10:44 PM (Last edited 01-04-2026 10:45 PM ) in
Galaxy S
Hocam iyi diyon da formatlamayı ben kaç defa yaptım hatırlamıyorum.Şu an ki telden bahsetmiyorum.Önce ki telefonumu 6 ayda bir formatladım.Sadece yoruyor onu yüklüyon vs.Ben her gelen güncellemede formatlamak zorunda kalıyorum.Hayır güvenlik güncellemesinde de mi formatlamak zorundayım?
html1
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-04-2026 10:51 PM in
Galaxy S
kanka benim dediğim formatlamk değil zaten bu app lerin ve sisteme dozyalrin gerksiz silmesi yani format la bir alksi yok
html1
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-04-2026 10:56 PM in
Galaxy S
güvenlik guncelmesi degil buyuk güncelleme leri diyorum sadce
Burak_A35_5G