Original topic:

Güncelleme İçin Değmez!

(Topic created on: 09-29-2025 12:13 AM)
664 Views
liang222
Active Level 4
Options
Galaxy S
Arkadaşlar, Geçen gün ONE UI8 için Samsung size sabah 08:00’de özel kurye ile güncelleme getirmiyor. 😂 Güncelleme seriyle değil, model kodu + bölgeye göre kademeli geliyor. Yani “bende S24 var niye gelmedi, A serisine geldi” diye ağlamanın anlamı yok.

Apple ile kıyas yapmayın, adamların 20 tane cihazı var, Samsung’un 200’den fazla. Her donanım ayrı testten geçiyor. Hepsine aynı anda salarsa, telefon yanar, şarj patlar, ekran donar sonra “Samsung bizi yaktı” dersiniz.

📌 Güncelleme ile ilgili sürekli “Bana gelmedi, ona geldi” diye paylaşım yapan arkadaşlara toplu cevap:

Arkadaşlar, şu güncelleme mevzusunu artık doğru anlamanın vakti geldi. Samsung güncellemeyi seri bazlı değil, model kodu ve bölge bazlı olarak dağıtır. Yani senin elinde S24, A55 veya S25 Ultra olması tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Aynı modelin bile farklı kodları (örneğin Snapdragon – Exynos farkı, bölgesel yazılım farkı, operatör kilidi vs.) olabilir ve güncelleme buna göre kademeli olarak yayılır.

🔹 Neden kademeli?
Çünkü bu iş sadece “dosyayı gönder, bitsin” değil. Her cihazın donanımı, işlemcisi, modem çipi farklı. Aynı güncelleme herkese aynı anda verilirse, bir modelde hata çıkar, şarj patlar, ekran donar, cihaz açılmaz vs. Bu yüzden Samsung önce belli bir partiye gönderir, geri bildirim alır, sonra tüm cihazlara yayar. Bu, güvenlik için yapılır.

🔹 Apple ile kıyaslama hatası:
Apple’ın toplamda desteklediği cihaz sayısı Samsung’un yanında devede kulak. Tek tip işlemci ve yazılım zinciri kullanıyor, bu yüzden aynı anda salabiliyor. Samsung ise yüzlerce farklı cihazı, farklı çipsetleri ve bölgesel yazılımları yönetiyor. Dolayısıyla “Apple’da aynı anda geliyor, Samsung’da neden parça parça geliyor?” diye kıyaslamak teknik olarak yanlış.

🔹 Seri üstünlüğü diye bir şey yok:
“S25 var bende, niye A55’e daha erken geldi?” diyenler… Arkadaşlar, güncelleme sırayla değil. Model koduna göre, hangi parti hazırsa ona göre gelir. Senin cihazına 2 gün sonra da gelebilir, 2 hafta sonra da. Ama şunu bilin ki her cihaz kendi optimizasyonu tamamlanınca güncellemeyi alacak. Kaçış yok.

Özetle: Güncellemenin size 1 gün erken ya da 1 hafta geç gelmesi cihazınızın değerini düşürmez. Samsung bunu bilinçli olarak yapıyor ve amacı stabil, sorunsuz bir dağıtım sağlamak. Yani “bana gelmedi, ona geldi” diye sürekli post açmanın kimseye faydası yok. Bekleyin, güncelleme zaten gelecek.
25 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
👏👏
Katarli
Active Level 5
Galaxy S
Sabırsızlıkla güncelleme bekleyenler one ui 7.0 güncellemesini unutmuşlar galiba 😂
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Evet evet😂
KİRMAN34
Active Level 7
Galaxy S
Heyecandan ui7 yüklenirken zaman geçsin diye duşa girmiştim ne kadar kısa durduysam duşta çıktığımda hâlâ yüklenmemişti 😂
0 Likes
emirscf
Active Level 4
Galaxy S
Chat GPT güzel yazmış. 😊
0 Likes
liang222
Active Level 4
Galaxy S
S25 Ultramda, Gemini otomatik gelirken. ChatGpt kullanacak kadar enayi değilim.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Hiçte yapay zeka ile hazırlanmış bir açıklamaya benzemiyor doğrusu
liang222
Active Level 4
Galaxy S

😂😂😂😂 Belli oldu, neden ChatGPT dediği😂😂😂😂😂1759094333204.jpg

Katarli
Active Level 5
Galaxy S