cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Günceleme Telefonumu Bozdu Gibi Paylaşımlar

(Topic created on: 03-31-2025 05:44 PM)
404 Views
TitanCameraMan
Active Level 10
Options
Galaxy S

Sırf bu konuyu artık baktığımdan açıklıyorum.

Örneğin sözde S24 Ultra Mart ayında güncelemesi ile mahvoldu, bitti öldü veya forumda bir sürü kişi yok günceleme yaptım telefonum artık şarjı daha hızlı bitiyor gibi saçma sapan paylaşımlar yapmakta.

image

image

image

Bunlar direkt kendisi telefonumun verileri, Mobil veri kulanıyorum, oyun oynuyorum, arka planda ek olarak video açıyorum, telefon kapalıyken de youtube'dan bir şey dinliyorum o kısımlar eklenmiyor ne yazık ki ve bu süreleri alıyorum, güç tasarrufu açık bile değil, telefonu alalı 7-8 ay olacak ve güncellenmiş hali.

Arkadaşlar güvenlik güncellemeleri çoğu telefonunuzla ilgili bile değildir, arka kapılar, güvenlik açıkları v.b şeyler içerirler, bunların doğrudan sizin cihazınızın batarya performansına etkisi yoktur, çoğunlukla böyledir.

Peki neden günceleme sonrası batarya da değişimler gözlenir ?

1-Güncelleme sonrası yaklaşık 1 saat boyunca cihazınız sistemi tekrardan oturur, yani uygulamalar ile uyumluluk, cihazın güncellemesini arka planda devam etmesi v.s bu da ciddi bir pil tüketimine sebep olur, 1 saat hçgaranti için verdiğim süredir genelde 10 dk falan bile sürmez.

2- Bilinçsiz kulanım, örneğin arka planda hala açık uygulamalar var, indirdiğiniz yeni uygulamalar gibi bir çok ek sebep var. Siz o ay yeni indirdiğiniz bir uygulama ve kulanım biçminizle doğrudan ilgili.
Mobil veri kullanmak ek işlemler yapmak pilini daha hızlı bitirmesine sebep olur 

3-Psikolojik 
Aslında hiç bir **bleep** yokken tamamen psikolojik sebeplerden ötürü bu durumu hissedebilirsiniz, genelde hep böyle olmuyor.

21 Comments
DrTekno
Active Level 6
Galaxy S
Daha tam şarj dan bu yana kullanıma bakmayı bilmiyorsunuz lacka etmisiniz az şarj a tak çıkar sonra tak tekrar çıkar böyle ekran süresine bakılmaz %80 den %100 şarjdan sonra son şarjdan bu yana kullanım süresine bakarsan anlarsın anlaman için sana örnek atıyorum aydınlanma yaşarsın bak mesela bu görselde %80 den %13 ye kadar 3 saat 19 dakika ekran süresi vermiş rezalet yani bunun sebebi ise Mart guncellemesi Mart guncellemesinden öncede %85 den %3 e 7 saat 14 dak ekran süresi vermiş aradaki farkı anladığını düşünüyorum bu arada şarj a bu şekilde bakman lazim isaretledim görselde 1743433102536.jpg1743433230452.jpg1743433338132.jpg
MuhammedA24
Active Level 6
Galaxy S
+1
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Dostum senin yslubıne karşılık hçgerçek hayatta yanımda olsan sana saygıyı öğretirdim, ben yazılım mühendisi ve bir teknisyenim ne olduğunu çok iyi biliyorum, sen boş yapıyorsun.

1. Modelinin ne ?
2. Ne zamandır kulanıyorsun o uslubünü de ayrıca düzelt.

Verdiğin veriler şaibeli o gün ne kulandın ne yaptın göremiyoruz, harici bir uygulama üzerinden paylaşım yapmışsın.

Verdiğim 3 saatlik veri de şaibeli birden fazla gün paylaş.
DrTekno
Active Level 6
Galaxy S
Evet verilere bak psikolojik gördün mü ? Bak yeni bilgi öğrenmiş oldun simdi son şarjdan buyana ekran süresine bakıp bakıp adamlar haklıymış derdin bunca insan boşuna şikayet ediyor bı sen dogrusun demi.
YasinA545G
Expert Level 5
Galaxy S
Bu arada cihazı günde 2.kez şarja takmış
DrTekno
Active Level 6
Galaxy S
Kralın dünyadan haberi yok konu açmış bı admin varsa kapasın konusu boş konu yani
YasinA545G
Expert Level 5
Galaxy S
Bazı insanlar cihaz kullanmayı bilse böyle konulara rast gelmezdik
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Bence konu yerine sen çeneni kapatta insanlar doğru bilgi öğrensin.
0 Likes
DrTekno
Active Level 6
Galaxy S
Dostum sen problemlisin evet sensin haklısın diyorum ya onca millet konu açmış şarj az gidiyor güncellemeden sonra diye bunca insan haksız sen mi haklısın evet sensin dostum sen haklısın