Original topic:

Fotoğraf Çekim olarak Samsung'un ürettiği en iyi cihaz, S25 Ultra değil!

(Topic created on: 08-10-2025 05:40 PM)
627 Views
SinanÇil7
Active Level 4
Options
Galaxy S

image

Ben Samsung tarafına acayip bağlıyım. S25 Ultra kullanıcısıyım fakat, Samsung Markası olarak anlatayım. telefon olarak demeyeyim de, cihaz olarak en iyi çekim yapan cihaz s25 ultra değil. Ve Ayrıca Samsung NX 300 - NX 1 Ve WB2200F kullanıcısıyım. Samsung s25 ultra'yı bu cihazlarla karşılaştırdığımda, nx 300'ü video ve fotoda alıyor, WB2200F'i Video kısmında alıyor ve fotoğrafta zoom'da ve renklendirmede alamıyor.

=========================

image

NX 300 ile karşılaştırılınca:
 Alan derinliği ve bokeh: NX300
 Renklendirme ve canlılık: S25U
Gece çekimi ve ışıklandırma: S25U
Hareketli ve hızlı çekim fotoğraflar: NX300
Video çözünürlük ve çekim: S25U

Benim görüşümde sonuçlar bu şekilde; fakat video çözünürlük ve çekim kalitesi olarak aslında NX300 öne çıkıyor. S25U'da 8K 30 fps'ye kadar çekim varken, NX300'de ise 1080p 60 fps'ye kadar çekim mevcut. Hızlı çekimlerde DRIMe IV işlemcili NX300, saniyede 9 kare fotoğraf çekebilmektedir. Fotoğrafları dijital çekmediğinden ve perdeli sistem kullandığından, kalite kaybı aslında çok az oluyor. Görüntüler üst üste çekildiğinde herhangi bir bozukluk yaşamıyorsunuz ve NX300 hızlı çekimlerde S25U'dan daha iyi sonuçlar veriyor.
==================================

image

Samsung WB2200F ile karşılaştırılınca:
Normal açılarda Alan derinliği ve bokeh: S25U
Zoom çekimlerinde derinlik ve bokeh: WB2200F
 Renklendirme ve canlılık: WB2200F
Gece çekimi ve ışıklandırma: S25U
Hareketli ve hızlı çekim fotoğraflar: Nötr 
Video çözünürlük ve çekim: S25U

WB2200F ve S25 Ultra Karşılaştırması
Benim görüşüme göre, WB2200F zoom çekimlerinde daha kaliteli. Çünkü 60x optik ve 60x dijital olmak üzere toplamda 120x hibrit zoom sunuyor. S25 Ultra'da ise 5x optik ve 100x'e kadar dijital zoom bulunuyor. Aslında sadece 120x zoom'a sahip olması, WB2200F'in zoom konusunda daha üstün olduğu anlamına gelmiyor.
S25 Ultra'da 12 MP 5x optik, kayıpsız zoom çekimi mevcut. Ancak, 100x'e çıktığınızda, 12 MP çekilen fotoğrafı 100 kat kırparak yakınlaştırıyor. Geri kalan kısımda, S25 Ultra'nın yapay zekası (AI) arka planda fotoğrafı işleyip düzeltmeye çalışıyor.
WB2200F ise bu konuda farklı bir yol izliyor. 60x'e kadar kayıpsız optik zoom sunuyor. Ay çekimi yaparken 60x optik ve 60x dijital zoom kullanıldığında, 16 MP'lik fotoğrafı kırpıyor. Ancak, WB2200F'de yapay zeka düzeltmesi olmadığından, kamera sensörünün %25 daha büyük olması ve piksel yoğunluğunun S25 Ultra'dan daha iyi olması sayesinde zoom çekimlerinde daha avantajlıdır. Bu hibrit zoom sayesinde fotoğraf kalitesi, S25 Ultra'dan daha başarılı sonuçlar verebiliyor.
Hareketli ve Hızlı Çekimlerde Durum
Hareketli ve hızlı çekim fotoğraflar söz konusu olduğunda ise S25 Ultra öne çıkıyor. S25 Ultra, Qualcomm Snapdragon 8 Elite işlemciye sahipken, WB2200F'in işlemcisi bilinmiyor.
8 Elite, en iyi mobil işlemcilerden biri olduğu için seri çekimlerde arka arkaya ve hızlı çekimler yapabiliyor, ayrıca görüntü oluşturmada da oldukça başarılı. WB2200F'e geldiğimizde ise bilinmeyen işlemcisi nedeniyle seri çekim yaparken çözünürlüğü yarı yarıya düşürüp fotoğrafları kırpıyor. Muhtemelen işlemcisinin kapasitesi sınırlı olduğu için arka arkaya çekim yapabilmek adına fotoğrafları kırparak çekiyor, bu da kalitenin düşmesine neden oluyor. Sonuç olarak, karşılaştırıldığında S25 Ultra, bu konuda WB2200F'e göre daha iyi bir performans sergiliyor
===========================

image

SAMSUNG NX1 İle karşılaştırılınca: 
Alan derinliği ve bokeh: NX1
 Renklendirme ve canlılık: S25U
Gece çekimi ve ışıklandırma: NX1
Hareketli ve hızlı çekim fotoğraflar: NX1
Video çözünürlük ve çekim: NX1

Bu sonuçlara baktığımızda, zamanının profesyonel bir fotoğraf makinesi olan NX1'in birçok alanda S25 Ultra'ya üstünlük sağladığını görüyoruz.
NX1'in Üstünlükleri ve Nedenleri
Alan derinliği ve bokeh konusunda NX1'in daha iyi sonuçlar vermesi oldukça doğal. NX1, büyük bir APS-C sensöre ve değiştirilebilir lenslere sahip. Bu da özellikle düşük diyafram açıklığına sahip lensler kullanıldığında arka planı daha etkili bir şekilde bulanıklaştırarak (bokeh) konuyu ön plana çıkarmasını sağlıyor. Akıllı telefonlarda bu etki yapay zeka ile taklit edilmeye çalışılsa da, fiziksel sensör büyüklüğünün yarattığı farkı yakalamak oldukça zor.
Gece çekimi ve ışıklandırma da yine NX1'in sensör büyüklüğü sayesinde öne çıktığı bir alan. Daha büyük sensör, daha fazla ışık toplama yeteneğine sahiptir. Bu, özellikle düşük ışıklı ortamlarda daha az gren (noise) içeren, daha temiz ve detaylı fotoğraflar çekilmesini sağlar. S25 Ultra'daki yapay zeka destekli gece modları harikalar yaratsa da, NX1'in sensörünün fiziksel avantajı bu alanda belirleyici oluyor.
Hareketli ve hızlı çekim fotoğraflarda ve video çekimlerinde de NX1'in üstünlüğü, profesyonel bir kamera olmasının getirdiği donanımsal avantajlarla açıklanabilir. NX1'in yüksek hızlı deklanşörü, gelişmiş otomatik odaklama (AF) sistemi ve güçlü görüntü işlemcisi, seri çekimlerde ve hareketli objeleri yakalamada daha başarılı olmasını sağlar. Ayrıca, NX1'in 4K video kaydı yapabilme yeteneği, video kalitesi ve detay zenginliği açısından S25 Ultra'nın önüne geçmesini sağlıyor.
S25 Ultra'nın Öne Çıktığı Noktalar
Ancak, renklendirme ve canlılık konusunda S25 Ultra'nın daha başarılı olması ilginç bir sonuç. Akıllı telefon kameraları, genellikle yapay zeka algoritmaları sayesinde renkleri daha canlı, daha doygun ve sosyal medyaya daha uygun hale getirecek şekilde işlerler. S25 Ultra'nın bu alanda öne çıkması, Samsung'un renk işleme konusundaki başarısını ve yapay zeka destekli görüntü optimizasyonunun gücünü gösteriyor. NX1 daha çok gerçekçi ve doğal renklere odaklanırken, S25 Ultra daha canlı ve dikkat çekici sonuçlar üretebiliyor.
Sonuç olarak, NX1 profesyonel bir fotoğraf makinesinin sunduğu teknik avantajlarla (büyük sensör, değiştirilebilir lensler, gelişmiş donanım) alan derinliği, gece çekimi, video ve hareketli çekimlerde üstünlük kuruyor.

Sonuçlar ve ayrıntılar bu şekilde, Samsung kamera bölümünü 2017 yılında kapattı ve fotoğraf makinesi üretimlerini'de durdurdu. Elimdeki fotoğraf makineleri, NX300 2013 yılında, NX1 ve WB2200F ise 2014 yılında piyasaya sürülmüştür. Samsung S25 Ultra ise ocak 2025'de piyasaya sürülmüştür. Aradaki 11-12 yıllık Farkın sonuçları bu şekilde. Aslında bugün size Telefon İle Fotoğraf Makinesi Karşılaştırması yapmadım, aradaki 11-12 yılında farkı olmasına rağmen, Samsung'un o yıllardaki teknolojilerini, performansını ve kalitesini anlattım. Görüşleriniz ve eleştirmeleriniz varsa paylaşmayı unutmayınız.😊

image

9 Comments
ensareiz
Active Level 9
Galaxy S
Özet
MustafaS24FE
Active Level 10
Galaxy S
Ben anlamadım şimdi arkadaş telefonu fotoğraf makinesi ile mi karşılaştırmış
barisisgoren
Active Level 6
Galaxy S
Sanırım evet
SinanÇil7
Active Level 4
Galaxy S
Evet
0 Likes
MustafaS24FE
Active Level 10
Galaxy S
Bu karşılaştırmanın ne kadar mantıksız olduğunu anlatmama gerek yok herhalde
SinanÇil7
Active Level 4
Galaxy S
Dostum sana diyorum ki Tess maçlı yaptığımı, sadece Samsung firmasının ürettiği tüm video ve foto çeken cihazlar arasında karşılaştığımı diyorum. İster mantıklı bul ister mantıksız... bu konu zaten eleştirmeye de açıktır mantıksız buluyorsan da anlıyorum🙏.
0 Likes
SinanÇil7
Active Level 4
Galaxy S
Evet doğrudur fotoğraf makinesi ile telefon karşılaştırdım
0 Likes
SinanÇil7
Active Level 4
Galaxy S
Fakat burada dediğim gibi Samsung markasının günümüzden bugüne video çekimi ve fotoğraf çekimi konusunda en performanslı cihazı olarak bir konu açtım. Amacım -25 ultra'yı kötülemek değil telefon olarak gayet başarılı ve süper bir amiral gemisi, aklımda böyle bir mantık takıldığı için bir hafta boyunca tekrardan cihazlarımı gözlemledim ve sonucu ortaya koydum,
0 Likes
SinanÇil7
Active Level 4
Galaxy S
Amacım Samsung'un günümüzden bugüne başarılı olan cihazlarını Ortaya koymak ve karşılaştırmaktı.Bir taraftan 2012-2013 2014 yıllarında çıkan cihazlar Bir taraftan da 2025 yılında çıkan cihaz olarak bahsettim ve arasındaki farka göre sonuçlar Gerçekten mükemmel çıktı.
0 Likes