Original topic:

Fikir

(Topic created on: 11-16-2025 01:00 PM)
315 Views
berke59
Active Level 5
Options
Galaxy S

Arkadaşlar bir süredir düşündüğüm bir sistem var size açmak istedim fikir ve görüşlerinizi bekliyorum. 

Otomatik sim tepsisi: 

Yine aynı şekilde yerinde bulunan sim tepsisinin iğne deliği yerine küçük bir buton olacak bu butona basıldığı taktirde sim tepsisi otomatik olarak çıkıp sim kartı takmaya müsaade edecek. Parmağımızla hafifçe ittirdiğimizde tekrar otomatik olarak içine girecek. Pil yüzde 5'in altına düştüğünde otomatik tepsi manuel olarak çalışma prensibine dönecek. Düğmeye yaklaşık 500 ms - 700ms civarı basılı tuttuğumuzda tepsi kendini mini motoru sayesinde tık diye ileri itecek ve manuel olarak çekip sim kart takabileceğiz.
Şarj konusunun yüzde 5'in altına düştüğü taktirde manuele geçmesinin nedeni tam tepsi yavaşça dışarı çıkarken telefon kapandığında oluşacak sorunları gidermek. Fakat telefon kapansa bile sistem manuel olarak kapatmaya müsaade edecek.

Şirketler günümüzde yavaşça E-SİM'e geçiş yapıyor fakat hâlâ yıllarca fiziksel sim kullanılmaya devam edecek. 

Acil durumlarda iğne bulmak için uğraşmaya gerek kalmayacak.

Aynı zamanda günümüz teknolojisine yakışır bir sistem entegrasyonu eklenmiş olacak. 

Daha iyisi daha önce hiçbir firmanın yapmadığı , yenilikçi bir inovasyon olacak. 

Reklamı bile insanların samsung telefonlarına bakış açısını iyi yönde etkileyeceğini düşünüyorum. 

Baait gibi görünse bile kim telefonunda otomatik bir sim tepsisi olmasını istemez ki!

20 Comments
HASAN_S24FE
Expert Level 3
Galaxy S
Güzel düşünülmüş tebrik ederim 👏
Yakın gelecek'de gelmesi ümidi le 😊
berke59
Active Level 5
Galaxy S
Teşekkür ediyorum hocam 😊
HASAN_S24FE
Expert Level 3
Galaxy S
Doğrular hocam ne demek :)
SamHaber
Expert Level 1
Galaxy S
Güzel fikir ama mekanizmanın ömrü tartışılır pop up kameraların bi anda kalkma sebebi mekanizma ömrüydü.
berke59
Active Level 5
Galaxy S
Aslında orada düşündüğüm şey de tam olarak bu. Eskiden telefonlarda mini titreşim motoru bulunurdu ve yıllarca sorunsuz çalışırdı yine aynı şekilde kullanılabilir ayrıyeten belirli stabilite test aşamalarından sonra bir kullanım ömrü belirlenirdi. Sonuçta hergün yüz defa kullanmayacağız 😊 10000 ömür 10 yıl yeterdi aslında.
0 Likes
darwinnz
Active Level 9
Galaxy S
Güzel bir fikir ama mekanizma ömrü ve küçük bir parçanın maliyeti olacağından tamiri de aynı kavisli ekran veya pop up kameralar gibi tuzlu olacaktır
berke59
Active Level 5
Galaxy S
Teşekkür ederin 🙏
darwinnz
Active Level 9
Galaxy S
Çok güzel fikir aslında ama şöyle bi düşündüğünüz zaman küçük bir darbede hasar görür tuzlu rakamlar da olunca tamir ücreti büyük ihtimalle o yüzden kimse adım atmıyor
darwinnz
Active Level 9
Galaxy S
Ayrıca senkronize olması içinde optimize edilmesi gerek ki biraz zor olur o 😂😂