Original topic:

FE ve A serileri için NavBar Teorim

(Topic created on: 12-06-2024 11:05 PM)
1276 Views
Lushyy
Active Level 10
Options
Galaxy S

Navbar bildiğiniz üzere One UI 7 ile birlikte Samsung cihazlarda hayata geçirilen özelliklerden birisi.

Çoğu kişi "FE veA Serisi cihazlardaNavBar özelliği olmayacak." "Yok efendimFE cihazlarS Serisine layık değil tabii kiNavBar olmayacak." veya "Daha küçük olacak. vs." diyorlar.

Benim teorim ise şu şekilde. Beta resimleri ile örnekleyeyim.

image

Gördüğünüz gibi resim bu. Teorim ise şu.
NavBar yine aynı boyutta ve olması gerektiği gibi olacak. Ancak parmak izi sensörünün kullanılması için ekran yukarıya kaydırılacak. Şifre girme ekranının altından giriş yapılacak. Örnek resimler;

image

image

Tabii ki bu özellik için daha uygun segmentli bu cihazların ödemesi gereken bedelde bu oldu diye düşünüyorum. Tabii yine cihazı hızlı açmam lazım diyen kişiler de muhtemelen yüz tanıma özelliği ile giriş sağlayacaklar. 

Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim. Bu NavBar özelliği AOD yani Always On Display için opsiyonel bir seçenek ile gelecek. Yani ekran kapalıyken saat gibi altta gözükebilecek yada gözükmeyebilecek. Eğer bu uygun segmentli cihazlar NavBar ayarından "AOD'da Göster" seçeneğini kapatırlarsa yine ekranı açmadan anında parmak izi girişi sağlayabileceklerdir. 

Tabii şarj oluyor animasyonu da AOD'daki NavBar'da bulunacağı için şarj sırasında ne yapılabilir fikrim yok. Muhtemelen Samsung'un da fikri yoktu ve S24 FE Beta'yı bu yüzden almadı.

25 Comments
ᴅnz
Expert Level 5
Galaxy S
Sonda dediğin gerçekten mantıklı s24 fe nin beta almamasına şaşırmıştım
Lushyy
Active Level 10
Galaxy S
🥲
Yasin_22
Expert Level 5
Galaxy S
Bu konuda haklısın dediğin gibi olabilir
Lushyy
Active Level 10
Galaxy S
Taktir sizin efendim. Yorumunuz için sağolun. 🙏
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Yalnızca S serisi cihazlara verileceğini resmi bilgide yazıyor

Fe serisi S serisi olarak geçmiyor Samsung a göre,örneğin özellik ekleneceği zaman özellikle Fe dahil falan diyorlar

Umarım bir çok cihaza alır diyelim 🙏
Lushyy
Active Level 10
Galaxy S
S Serisinin FE cihazlarına garanti verilecektir. Durum buyken A serisi kullanıcılarının isyanları sonucu da muhtemelen FE cihazlara entegre edebildiysek A serisine de entegre ederiz kafasıyla çoğu cihaza dağıtırlar diye düşünüyorum. Düşüncenize de saygı duyuyorum tabii. Kendi fikrimi belirttim.
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Ben resmi bilgiye göre konuştum, umarım eklenir mahrum kalmaz cihazlar 🙏
Lushyy
Active Level 10
Galaxy S
Tabiiki bunu anladım hocam. Sağolun eksik olmayın 😊🙏
yns24u
Expert Level 5
Galaxy S
FE'ler genelde S kategorisine giriyor bu konuda bir bilgi var mı? FE serisi, A serisinin aksine yeni Blur sistemini destekliyor onu biliyorum.