Original topic:

Expert RAW

(Topic created on: 10-13-2025 12:52 AM)
252 Views
Gökhan_S25
Active Level 7
Options
Galaxy S

Herkese iyigeceler 

Bu oğrenmek istediğim husus Expert RAW modu bu modla bugün bayağı bir foto çektim ... Ama tam ne olduğunu fazlaca bilmiyorum deneme yanılma fotoları çektim... SONRA internette araştırdım özellikle gece gökyüzünde Astrofoto çekmek için Samsung amiral seviyesi telefonlarında olduğunu anladım.....
Bu modla ilgili detaylı bilgisi olan varsa tam aydınlatıcı bilgi verirse sevinirim....

( Dipnot : Ayrıca bu Expert RAW moduyla çektiğim fotolar İnstagram,da hatırı sayılır beğeni ve yorum aldı... Anladım ki çoğu kişinin benim gibi bu Expert RAW olayından haberi yokmuş )

16 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Merhaba kardeşim,

Kısacası Fotoğraf üzerinde daha fazla detay ve düzenleme esnekliği elde etmek için sensörün tüm ham verisini kaydeder.

Temel Özellikleri olarak Pozlama, ISO, beyaz dengesi gibi ayarları tamamen manuel kontrol etme imkanı sunar.

Ekstra olarak Astrofotoğraf ,portre ve Çoklu Pozlama ve Nd filtre gibi gelişmiş çekim modlarını içerir.

Fotoğraf düzenleme programlarında (Lightroom gibi) detaylı ve profesyonel işlemler yapmak isteyen kullanıcılara yöneliktir.

Örneğin linkteki fotoğrafi yakalayabilirsiniz

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-Gallery/Galaxy-S25-Ultra-Expert-Raw-Düden-Şelalesi/td-p/1...
Gökhan_S25
Active Level 7
Galaxy S

vallahi kardeşim bende böyle bişeyler çektim

Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Bir arada gokyuzu cekersiniz ,Expert raw i kullandıkça öğreniyorsun doğru ayarları yapmak ve sabitlemek gerekiyor cihazi
Gökhan_S25
Active Level 7
Galaxy S
Bugün ilk çekimdi telefon 5 aydır bende bugün yeni farkına vardım zamanla daha iyi çekimler yaparım
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Evet zamanla daha iyi çekimler yaparsınız 😊
Gökhan_S25
Active Level 7
Galaxy S
Birde öğrenmek istediğim bu modla sadece gece çekimleri yada özellikle gökyüzü çekimleri için mi daha kullanışlı? Gündüz çekimleri için fikriniz varmı ?
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Gündüz çekimli ile de yapabilirsiniz ,sanal diyafram ile derinliği ayarlayıp profesyonel düzeyde bir efekt vererek portre çekimler yapabilirsiniz
Gökhan_S25
Active Level 7
Galaxy S
Ben tam profesyonel olarak fotoğraf çekemem o dediklerinizi zor yaparım ama denemeye değer en azından bilgi sahibi oldum ,, yorumlarınız için çok teşekkür ederim iyi geceler 👍🙏
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim yardımcı olmaktan mutluluk duydum ,iyi geceler dilerim 😊