Original topic:

Eski S serisi mi yeni A serisi mi ?

(Topic created on: 04-23-2025 01:12 AM)
880 Views
TitanCameraMan
Active Level 10
Options
Galaxy S
Bu konuda forumda bir çok kullanıcı yanlış bilgiye sahip.

Öncelikle Eski S serilerinin sandığınız kadar kaliteli cihazlar değiller.

image

image

Mesela batarya performansı olarak A54/A55 serisi S21 Ultra'dan bile daha iyidir.

Isınma konusunda da A54ve A55 daha iyidir çünkü Exynos 2100 ve snapdragon 888 ne yazık ki ısınan işlemciler, üstelik pek kararlı da değiller.

Arada kamera farkı olabilir ama inanın ciddi bir **bleep** değil.

Cihazlar arasında ekran Ve kalite gibi farklar olsa da A56 A55 A54 gibi cihazlar eski S serisi telefonlarsan daha iyidir.

Hatta bu listeye S22 Ultra bile girebilir.

Snapdragon 8 Gen 2-3 Elite olmasa Apple Tur bindiriyordu, işlemci yüzünden eski telefonlar bir çok konuda kötüler. Kararlı değiller, ısınma sorunları var ve batarya performansları iyi değil.

(Güncelleme: Arkadaşlar S serisi telefpnlar daha kaliteli buna lafım yok zaten, parmak izi sensöründen ekranlarına kadar ama Batarya, ısınma ve kararlılık konusunda Özelikle S21 Ultra'dan tutun diğer eski amiral gemilerinin çoğu A Serilerinden daha kötü, bataryası biten telefonu ne yapıyım )

30 Comments
winner1337
Expert Level 1
Galaxy S
a lar daha iyi ya
beykozluA
Expert Level 5
Galaxy S
Örneğin s10+ note10+ bu iki cihaz orta segment cihazlarin hepsini tokatlar performansta
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Hiç bir şey yapamazlar, A52 telefonum vardı arkadaşta S10 5g vardı, batarya performansından dolayı benden A52'yi istedi, kamera performansı olarak ise A52'ye geçince nerdeyse hiç kaybı olmadı.
S10'un kamerası daha iyi ama arada ahım şahım bir **bleep** yok.

İşlemci performansı olarak S52 s ile aynı performnatalar.
0 Likes
özgür_s21fe
Expert Level 4
Galaxy S
Ben a56 yerine s21 ultra tercih ederdim ama siz bilirsiniz
mrtlrsstncc0
Active Level 10
Galaxy S
Batarya olarak bazı A serileri üstün olabilir ama ekran konusunda hiçbir A serisi S serisini geçemez. Hele hele ultra modelleri hiç geçemez. Kağıt üstünde bazı A modellerinin ekran özellikleri daha iyi gözükebilir ama gerçekte S serisinin ekranı çok daha iyidir. Ekran çerçevelerinin kalınlıkları A serisinde ekrandan soğutuyor.
Animasyonlar ve parmak izi bile S serilerine özel farklı. İşlemci konusunda ben şahsen S22 kullanıcısı olarak 8 gen 1 kullanıyorum. Isınma sorunu var batarya sorunu var ama hiçbir zaman kararsızlık ile karşılaşmadım. Ki bu sorun S22 serisine özel, bildiğim kadarıyla sonraki serilerde ısınma ve batarya problemleri yok.
mrtlrsstncc0
Active Level 10
Galaxy S
S21 ultra yı en iyi A modeline tercih ederim.
sekobaskan
Active Level 10
Galaxy S
Kardes farkındaysan suanda s25 var 4 nesil geride dediğin cihaz 4 sene önce yapay zeka inek bile çizemiyordu simdi 2 insanı bile opusturuyor fotoraftan
0 Likes
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy S
Yok reis kağıt üzerinde daha iyi gözükmüyor A serisi ekran konusunda.

Ekran konusunda hiç bir cihaz S serisi ile kapışamaz; ama o ekranı kulanamadıktan sonra ne önemi var ki gündelik hayatta ısınıp şarjı bitince ?

S22 derisi S21 kadar sıkıntılı değil, ama S22 serisi de mükemmel değil. Snapdragon 8 Gen 2 mesela mükemmel.
S22 serisi batarya olarak bie tık saha iyi, iyi bir batarya süresine sahip ve ısınma problemleri daha az; ama yeni A56 ile kıyasladığımızda hem batarya, hem ısınma konusunda daha iyi sonuçlar veriyor, burada kullanıcı karar veriyor daha çok.
0 Likes
mrtlrsstncc0
Active Level 10
Galaxy S
Hocam ben açıkçası yazın s25u düşünüyorum ve batarya ne kadar az giderse gitsin 2k da kullanmayı düşünüyorum. A56 da fiyatına göre iyi ama S serisi ile kıyaslamak saçma. Malzeme kalitesinden parmak izi sensörüne kadar **bleep** var. Telefonda batarya ve ısınma da çok önemli ama bence sırf bunlar yüzünden A serisi S serisine tercih edilmemeli