- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Sevgili dostlar,
Samsung cihazlarımızla en iyi kareleri yakalamak için sizin kullandığınız favori ayarlar neler? Ben kendi deneyimlerime göre hem çekim anında hem de ayarlar kısmında dikkat ettiğim noktaları sıralayayım dediö size
Heif: Hem daha az yer kaplıyor hem de 10-bit renk desteğiyle jpegden daha kaliteli geçişler sunuyor. Depolama dostu olması da büyük avantaj
Video Sabitleme: Hareketli anlarda sarsıntıyı sıfıra indirmek için bu ayarı mutlaka açık tutuyorum
Izgara Çizgileri: Fotoğrafta dengeyi kurmak ve altın oranı yakalamak aöacıyla kullanıyorum
Akıllı Optimizasyon: Sahneye göre en iyi renk ve kontrast ayarlarını yapay zekanın yapmasına izin veriyorum
Odak ve Pozlama Kilidi: Ekrana uzun basarak ışığı ve odağı sabitlemek, videolarda ışık patlamalarının önüne geçiyor
Lens Temizliği: Çok basit görünse de çekime başlamadan önce lensi silmek, görüntüdeki puslu havayı anında yok ediyor
Işık Kullanımı: Işığı her zaman objenin üzerine düşecek şekilde arkama alarak konumlandırıyorum.
Daha başka neler yapılabilir. Siz neler yapıyorsunuz?
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2026 12:22 PM in
Galaxy SBende hemen hemen aynı ayarları kullanıyorum telefonum tam da istediğim gibi çekim yapıyor ama kamera uygulamasının tıpkı Gcam gibi güzel bir çekim yapabilmesi şart. (Diğer kullanıcılarda görüyorum genelde Gcam daha güzel çekiyor.)
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2026 12:30 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2026 12:32 PM in
Galaxy SBen Gcam kullanmıyorum sadece internetteki insanların deneyimlerine göre bir yorum yaptım öyle çok da aşırı bir fotoğraf çekimim olmadığı için Gcam tarzı yazılımlarla işim yok normal bir şekilde duruma göre 12MP veya 50MP tercih edip fotoğraf çekiyorum.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2026 12:34 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2026 01:39 PM in