Original topic:

En iyi Kamera Ayarları

(Topic created on: 03-14-2026 12:14 PM)
222 Views
onurdx
Active Level 3
Options
Galaxy S

Sevgili dostlar,

​Samsung cihazlarımızla en iyi kareleri yakalamak için sizin kullandığınız favori ayarlar neler? Ben kendi deneyimlerime göre hem çekim anında hem de ayarlar kısmında dikkat ettiğim noktaları sıralayayım dediö size

Heif:  Hem daha az yer kaplıyor hem de 10-bit renk desteğiyle jpegden daha kaliteli geçişler sunuyor. Depolama dostu olması da büyük avantaj

Video Sabitleme: Hareketli anlarda sarsıntıyı sıfıra indirmek için bu ayarı mutlaka açık tutuyorum

Izgara Çizgileri: Fotoğrafta dengeyi kurmak ve altın oranı yakalamak aöacıyla kullanıyorum

Akıllı Optimizasyon: Sahneye göre en iyi renk ve kontrast ayarlarını yapay zekanın yapmasına izin veriyorum

Odak ve Pozlama Kilidi: Ekrana uzun basarak ışığı ve odağı sabitlemek, videolarda ışık patlamalarının önüne geçiyor

​Lens Temizliği: Çok basit görünse de çekime başlamadan önce lensi silmek, görüntüdeki puslu havayı anında yok ediyor

Işık Kullanımı: Işığı her zaman objenin üzerine düşecek şekilde arkama alarak konumlandırıyorum.

Daha başka neler yapılabilir. Siz neler yapıyorsunuz?

6 Comments
Galaxy S

Bende hemen hemen aynı ayarları kullanıyorum telefonum tam da istediğim gibi çekim yapıyor ama kamera uygulamasının tıpkı Gcam gibi güzel bir çekim yapabilmesi şart. (Diğer kullanıcılarda görüyorum genelde Gcam daha güzel çekiyor.)

onurdx
Active Level 3
Galaxy S
Gcam için dosyayı nereden kurdunuz?
0 Likes
Galaxy S

Ben Gcam kullanmıyorum sadece internetteki insanların deneyimlerine göre bir yorum yaptım öyle çok da aşırı bir fotoğraf çekimim olmadığı için Gcam tarzı yazılımlarla işim yok normal bir şekilde duruma göre 12MP veya 50MP tercih edip fotoğraf çekiyorum.

0 Likes
onurdx
Active Level 3
Galaxy S
Teşekkürler🙏
0 Likes
thesakaryam54
Active Level 5
Galaxy S
S24 fe kullanıyorum ayarlarımız aynı gibi ama bana sanki nedense play storeden yüklesiğim bir uygulama renkleri daha güzel çekiyormuş gibi geliyoe
onurdx
Active Level 3
Galaxy S
Hangi uygulama