cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Ekran cozunurlugu

(Topic created on: 02-10-2021 10:39 AM)
370 Views
rustamyariyev
Active Level 4
Options
Galaxy S

Selamlar. Ilk basda telefon icin her sey hakkinda bir azda olsa kendime gore anlayisim var. Stereo ve mono hoperlor ne demek biliyorum. QWHD FullHD HD ekran ve ppi yogunlugu 60 90 120 144 hz yenileme hizi kamerada ois megapixel degeri sensor buyuklugu. Diafram acikligi ne biliyorum. Ip 68 ne demek yani kisaca bir telefonda ne varsa islemcileri cekirdek hizlarini hangisi yangi yonga setiyle calisiyor melumatim var. Ama bir sey bana karanlik kaliyor o da HD ekran(iphone,xiaomi) ve diger cihazlarda olan FullHD ekran Samsung, Iphone ve diger cihazlar ve 2K ekran 1440 piksel ekranlar yine Samsung ve Huawei Xiaomi amiral gemilerinde olan ekranlar. Ve kameralar 720p 1080p 1440p 2160p ve s. Cekiyor hatta Samsung ve Xiaomi de artik 8k video cekiyor. Ama asil sorum su yonde 2k ekran en max telefonda nasil olur 8k video oynatiyor. Bu bana karanlik ve ya FullHD ekran 4k oynatiyor . FullHD ekran max 1080p izletmemeli mi bize ? Bunu bana biri aydinlata bilir mi lutfen. Tesekkurler simdiden ilgi icin. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
BakiFF
Active Level 4
Galaxy S
Hocam, 2k ekranı olan bir telefon neden 4k çekiyor ne işe yarar diye sormuşsunuz yanlış anlamadıysam kısaca; Çektiğiniz 4k videoyu anı olarak saklayabilir ilerideki teknolijiyle daha net bir şekilde izlemenizi sağlar veya sosyal medya, youtube vs gibi ortamlarda vloggerların çektiği videoları fotoğrafları daha net paylaşma imkanı tanır.

View solution in context

6 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
aynen ben de merak ediyorum
PriceTR
Active Level 8
Galaxy S
Böyle bir zorunluluk yok kardeşim. Fhd ekranda 16k bir videoyu bile oynatırsın(işlemcin yeterse tabi :D). Fakat her türlü ekran Fhd ise Fhd yani 1080p oynatır.
rustamyariyev
Active Level 4
Galaxy S

O zaman duz S20 de 4k video cekmeyin amaci ne? Ekrani zaten 2k 

PriceTR
Active Level 8
Galaxy S
Valla bende anlamış değilim 😄
livingtodie
Active Level 8
Galaxy S
4k video çekebilirsin ama ekranın 2k ise 2k olarak izlersin. Neden 4k çekiyorum o zaman dersen 4k destekleyen bir cihazda 4k olarak oynatma avantajı sağlar;)
Solution
BakiFF
Active Level 4
Galaxy S
Hocam, 2k ekranı olan bir telefon neden 4k çekiyor ne işe yarar diye sormuşsunuz yanlış anlamadıysam kısaca; Çektiğiniz 4k videoyu anı olarak saklayabilir ilerideki teknolijiyle daha net bir şekilde izlemenizi sağlar veya sosyal medya, youtube vs gibi ortamlarda vloggerların çektiği videoları fotoğrafları daha net paylaşma imkanı tanır.