Original topic:

Dokunmatik örnekleme hızı hk.

(Topic created on: 09-06-2025 10:22 PM)
299 Views
系-ZɅPHƘIΣŁ-系
Expert Level 1
Options
Galaxy S
Kısaca dokunmatik örnekleme hızı nedir onu özetleyeyim:
~cihazda özellikle fps/tps tarzı oyun oynarken ekranı kaydırırken dönen ekranın parmağınıza yetişmek için ne kadar hızlı tepki verdiği ve ateş tuşuna bastığınızda ne kadar kısa sürede tepki verip bu eylemi gerçekleştirmesine dokunmatik örnekleme hızı diyoruz

Arkadaşlar aranızda konuya hakim kişiler varsa diye soruyorum:

-S25/24/23/22 ultranın dokunmatik örnekleme hızları neden 240hz?
(Tekli parmak içinde çoklu parmak içinde sabit 240hz)

Misal en basitinden örnek vereyim;
-ZTE markasının Redmagic serisinde; özellikle 10 serisinde: 
(10, 10 pro, 10pro+, 10s, 10s pro, 10s pro+) 2500hz tekli parmak, 960hz çoklu parmak örnekleme hızı var.
 Öte tarafta Poco gibi kâle alınmicak bi modelin F7 modellerinde bile 1500hz tekli parmak, 580hz çoklu parmak örnekleme hızı mevcut.

Elma tarafında ise buna dair bilgiler gizli tutulup 15/16 pro max e yapılan test sonuçlarınca ortalama 1700hz tekli parmak, +600hz çoklu parmak örnekleme hızı mevcut

Peki ya samsung neden inatla 240hz gibi düşük değerleri amiral gemisi segment cihazlarında kullanmayı diretiyor?
13 Comments
serhatz04
Active Level 6
Galaxy S
Bilgi için teşekkürler.😊
Galaxy S
Bildiğim için üzüldüğüm ve birazda sinirlendiğim bi bilgi oldu bu :'))
Ramocann
Active Level 10
Galaxy S
Zte redmagic serisi oyun için özel üretim cihazlar diye biliyorum, keza poco f serisi de aynı şekilde oyun performansları ile öne çıkan cihazlar. Sanırım samsung cihazlarda oyun performansı ön plana alınmadığı için dokunmatik örnekleme hızı düşük oluyor ama bu tahmin tabi sadece..
Galaxy S
Peki ya apple tarafındaki örnekleme hızı neden samsungunkinin neredeyse 10 katı?
Üstelik donanım olarak samsungun S ultra serisi her zaman apple ın pro max modellerine denkti. S25 ultra ile 16pm in önüne bile geçildi hatta işlemci bazında
0 Likes