Original topic:

Dokunmatik örnekleme hızı hk.

(Topic created on: 09-07-2025 02:05 AM)
108 Views
系-ZɅPHƘIΣŁ-系
Expert Level 1
Options
Galaxy S
Kısaca dokunmatik örnekleme hızı nedir onu özetleyeyim:
~cihazda özellikle fps/tps tarzı oyun oynarken ekranı kaydırırken dönen ekranın parmağınıza yetişmek için ne kadar hızlı tepki verdiği ve ateş tuşuna bastığınızda ne kadar kısa sürede tepki verip bu eylemi gerçekleştirmesine dokunmatik örnekleme hızı diyoruz

Arkadaşlar aranızda konuya hakim kişiler varsa diye soruyorum:

-S25/24/23/22 ultranın dokunmatik örnekleme hızları neden 240hz?
(Tekli parmak içinde çoklu parmak içinde sabit 240hz)

Misal en basitinden örnek vereyim;
-ZTE markasının Redmagic serisinde; özellikle 10 serisinde: 
(10, 10 pro, 10pro+, 10s, 10s pro, 10s pro+) 2500hz tekli parmak, 960hz çoklu parmak örnekleme hızı var.
 Öte tarafta Poco gibi kâle alınmicak bi modelin F7 modellerinde bile 1500hz tekli parmak, 580hz çoklu parmak örnekleme hızı mevcut.

Elma tarafında ise buna dair bilgiler gizli tutulup 15/16 pro max e yapılan test sonuçlarınca ortalama 1700hz tekli parmak, +600hz çoklu parmak örnekleme hızı mevcut

Peki ya samsung neden inatla 240hz gibi düşük değerleri amiral gemisi segment cihazlarında kullanmayı diretiyor?
13 Comments
Galaxy S
Bilgilendirici olmuş, ellerinize sağlık. 👏
Galaxy S
Sağolun da bu değerleri öğrenince bi üzülmedim değil. 100K bi telefona veriyosunuz ve 30-40K lık bi telefonun örnekleme hızından neredeyse 8-10 kat geride kalıyorsunuz...
Galaxy S
Maalesef hocam.
mukan25
Active Level 7
Galaxy S
ben samsungun bu değeri yükselttiği zaman gelecek sorunları üstlenmek istemediği için bilinçli düşük tuttuğunu düşünüyorum en basitinden batarya tüketimi falan çok daha farklı seyredecektir
Galaxy S
Diğer firmalar bi sorun yaşamazken samsung gibi dev bi firma nası optimize edemesin ki?
Üstelik halihazırda verdiği ekran süreleri bile iyi değil zaten
0 Likes
mukan25
Active Level 7
Galaxy S
samsung s serisi ile elle tutulur telefon üretmeye başladı zaten ancak bu dokunmatik hızı inadı, hala S Pen gibi ekstraları temel kullanıcı deneyiminin ve akıcılığın önüne koyduklarının bir kanıtı dediğiniz gibi 100 k telefona verip böyle bir ekran almak..

Galaxy S
S pendende bluethootun kaldırılmış olmasıda cabası
0 Likes
mukan25
Active Level 7
Galaxy S
denge adı altında, amiral gemisi bir telefonda asla olmaması gereken bir ödün veriyorlar ve bu paraları ödeyen biz kullanıcıların, özellikle de oyuncuların beklentilerini hiçe sayıyorlar rakipleri bu sorunu çoktan çözmüşken, Samsung'un hala 'pil ve S Pen' gerekçelerinin arkasına saklanması artık inandırıcı gelmiyor bu saatten sonra gerçekten cihaz alırsam iphone pro max modellerine yönelirim

Galaxy S
Türkiyeye düzgün bir güncelleme desteği sunsalar ve de tüm ürün yelpazesini ülkemizde satışa sunsalar Redmagic serisine geçmek isterdim bende
0 Likes