Original topic:

Düz S25 A/B slotu

(Topic created on: a month ago)
254 Views
yusuferen
Active Level 7
Options
Galaxy S

S24 ve sonrasında A/B Seamless updates var yani kesintisiz güncelleme var ve şöyle bir sorum var:

Ben cihazı kasıtlı olarak Android15'de tutuyorum yani S25'i fakat Android16 çoktan indirilmiş ve öbür slotta bekliyor e format atınca da otomatik o slota geçme ihtimali var mesela A slotunda A15 var Format atınca data kısmını siliyor ve diğer slot hali hazırda beklediği için ona geçebilir S24 kullanıcılarında yaşanan bir şeymiş onun haricinde çoğu (farklı marka) cihaza oluyormuş (kısmen) odin ile Orjinal A15 fimware atılınca A/B slotu komple temizleniyor kısacası sorum şu: Android 15 stock rom mu atmalı (bin değeri uyuşuyor) yoksa formata değer mi ama riksli?
12 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Senin senaryon mantıksal olarak iki seçenek arasında gidiyor:

Android 15 stock ROM’u direkt A/B slot uyumlu şekilde atmak

Avantaj: Tüm partitionlar (A/B) uyumlu ve temizlenmiş olur, otomatik Android16 geçiş riski ortadan kalkar.

Dezavantaj: Odin veya resmi firmware kullanımı sırasında dikkat edilmezse yanlış slot veya CSC seçimi cihazı kilitleyebilir.

Sadece format atmak (data wipe) ve risk almak

Risk: Diğer slotta zaten bekleyen Android16 firmware varsa cihaz otomatik olarak Android16’ya geçebilir.
Veri kaybı dışında büyük tehlike yok, ama tam kontrol senin elinde olmaz.

💡 Mantıklı yol: Stock ROM’u A/B uyumlu şekilde atmak, slotları temizleyip Android15’i garanti altına almak.

Format tek başına riskli çünkü geçiş kontrolü senin elinde değil.
0 Likes
Hotashika
Active Level 8
Galaxy S
S24de Seamless update yok maalesef belki plus/ultra modeller icin vermiş olabilirler ama baz model için yok.

Sorunuz için: Risk almak istemiyorsanız stock rom atabilirsiniz bir şey değişmez.
0 Likes
yusuferen
Active Level 7
Galaxy S
S23 ve önceki modellerde yok S24 serisinde olması zorunlu ve düşük segmentinde de olan bir şey S24 FE,A55,A35,A25 ve A16 gibi modellerde de var ve de bunu forumlarda gözlemledim,onun haricinde A55 te ve A35 de gözlemlediğim bir durum sende olmaması neredeyse imkansız gibi geliyor aklıma da dediğin doğrudur bir şey diyemem
Hotashika
Active Level 8
Galaxy S
Yok hocam maalesef samsung pil sağlığı gibi bunu da s25 serisi üstüne vermiş maalesef.
Kendimde S24 kullanıyorum ondan biliyorum.
0 Likes
Hotashika
Active Level 8
Galaxy S
.1775730340266.png1775730341751.png
yusuferen
Active Level 7
Galaxy S
Pil sağlığı 2025 çıkış yılı olan cihazlarda var fimware yapısı değil ki sayın hocam 😅 bende mesela Galaxy Tab A9 plus var pil sağlığı var fakat cihaz 2025 de üretildiği için var 2024 ve 2023 yıllarında üretilen versiyonlarında yok ve fimware yapısı S23 ile aynı One Uİ 7 ile gelse de **bleep** seamless update yok bootloader ekranında güncelleme yapıyor ve de şu an A16 fakat A17 vesaire almayacak basit örneği 1775730932845.jpg
Hotashika
Active Level 8
Galaxy S
Aynı şeyi söylüyoruz sanırım ama biraz yanlış anlaşılma oldu galiba yazılım bilgilerini S24 olduğu belli olsun diye attım( Bazen sorun olabiliyor genelde kanıt olması için atıyorum).
yusuferen
Active Level 7
Galaxy S
Hocam şimdi size sorum şu: cihazı güncellerken Bootloader ekranında mı güncelleniyor yoksa yeniden başlatınca güncellenmiş bir şekilde mi geliyor?
0 Likes