cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Csc ile ilgili merak edilenler

(Topic created on: 04-12-2025 08:45 PM)
306 Views
attilabeg
Active Level 5
Options
Galaxy S

Selamlar birkaç konu gördüm bunun hakkında benim de birkaç sorum var. Ayrıca benim gibi sorusu olanlar da sorularını yazsınlar bilgisi olan arkadaşlar da cevaplarsanız sevinirim.

1- Csc değişikliği yapıldığında yeni cscye göre güncelleme gelmeye devam eder mi? (Bazıları güncellemeler kesildi vs. yazmış)
2- Csc dediğimiz şey xiaomideki rom olayı gibi mi yoksa ayrı şeyler mi ? 
3- Değişiklik yaptığımızda cihaz resetlenir mi ?
4- SamFw tool güvenli mi bu iş için ?(VirusTotal ile tarattığımda 39/72 sonucunu verdi .)
Şimdiden teşekkürler!
12 Comments
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy S
1. eger ojm cscsi ise devam eder
2. ayri seyler
3. yok
4. evet
attilabeg
Active Level 5
Galaxy S
Teşekkür ederim ojm den kastın ne?
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy S
Mesela tr suudi arabistan 1srail mısır afganistan günry afrika ojm csc si eux yani avrupa oxm csc si buna geçsen bile update alamazsin
0 Likes
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Galaxy S
Evet dedigi gibide oldu almıyo güncelleme EUX ile
attilabeg
Active Level 5
Galaxy S
Bu ojm kısmı zaten aynı tarihlerde alıyor updateleri eux kısmı önce alıyor. Mantıken eux geçince güncelleme alamayacaksak geçmenin bir anlamı yok. Peki tabletlerde durum aynı mı? Çünkü B,N,U gibi kodlar yok onlarda.
0 Likes
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy S
Bilmiyorum maalesef tabletleri
Bekir_S22_S24
Expert Level 2
Galaxy S
Eğer Rom dosyalarında sadece CSC yapanı seçersen cihaz sıfırlanır fakat Home_CSC yi seçersen cihaz sıfırlanmadan CSC değiştirir sonrasındada SamFW ile csc değişir halledersiniz
DevletZabiev
Active Level 6
Galaxy S
Benim oxm ile başlayan csc suudi arabistan cihazıydı csc yi türkiye yapınca bluetooth çalışmamıştı düzelttikten sonra uzun bir süre sonra tekrar çalışmaya başlamıştı
Abboud93
Beginner Level 2
Galaxy S
Telefonumdaki csc kodu Saudi Arabistan'a aittir, ama cihazınızdaki kodu değiştirmenize neden oldu?
0 Likes