Original topic:

Bu Telefona Bu Kadar Para Verip Neden Hala Ruhsuz Bir Deneyim Yaşıyorum???

(Topic created on: 05-19-2025 03:31 PM)
1188 Views
-bekir-
Expert Level 5
Options
Galaxy S
Bir S serisi cihaz kullanıyorum ama premium hissiyat sıfıra yakın. Ekran şahane. Donanım güçlü. Performans iyi. Peki ya his nerede

Arayüz mü tasarım mı hissiyat mı derseniz hiçbiri

One UI akıcı olabilir ama yapay. Animasyonlar hızlı evet ama ruhsuz. Geçişlerde bir derinlik yok. Arayüzde simetri yok. İkonlar hâlâ çocuksu. Blurlu efektler neredeyse yok denecek kadar az. Her şey fonksiyonel ama sanki test aşamasında bırakılmış gibi.

A serisi de aynı S serisi de

Aradaki **bleep** donanımda belki var ama yazılımda kesinlikle yok. Bu kadar para verip neden A serisinde yaşadığım deneyimin aynısını yaşıyorum. Bir üst segment hissettirmeyecekse bu telefonun farkı ne

Ayarlar – ikonlar – menüler: hepsi özensiz

Ayarlar menüsü hâlâ sıradan. İkonlar arasında bütünlük yok. Sistem genelinde bir tasarım dili yok. Uygulama içi tasarımlar bile karışık ve göze hitap etmiyor. Mağaza kısmı bile düzensiz. Sanki her şey bir araya rastgele toplanmış gibi.

Sistem Sesi deneyimi desen ayrı bir facia

Klavye tıklama sesi 15 yıldır değişmedi. Bildirim sesleri hâlâ yapay ve tok değil. Sistem sesleri o kadar özensiz ki dayanamayıp gidip Apple’ın seslerini yükledim. Sırf biraz kalite hissedeyim diye.

Apple bunu neden daha iyi yapıyor

Çünkü Apple'da bütünlük var. Sadelik var ama bu sadelik kaliteyle birleşiyor. Blur efektleri. Animasyon geçişleri. Tok sesler. Detaylarda saklı ağırlık hissi. Her şey bir bütün.
Samsung’da hız var ama his yok. Detay yok. Karakter yok.

Uygulama tarafında da aynı sorunlar

Telegram her cihazda aynı premium hissi verirken Samsung’da WhatsApp bile farklı duruyor. Apple cihazlardaki o uygulama uyumu burada yok. Dev bir ekosistem ama kimse ortak bir dil kurmamış gibi.

Sorun performansta değil histe. Bu cihazlar güçlü ama ruhsuz.

Donanım tek başına yetmiyor. Detaylar. Geçişler. Sesler. İkonlar. Premium his orada saklı.

48 Comments
ASLAN37
Expert Level 1
Galaxy S
Bence sen yarım çürük elma kullanıyorsun.😊 s falan kullanmıyorsun.
-bekir-
Expert Level 5
Galaxy S
Açıklayıcı olmuştur umarım S3 miniden beri burdayım merak etme :)pASLEM7ewh.jpgTo5T9w4b2P.jpgToCO9i3UFb.jpg
ASLAN37
Expert Level 1
Galaxy S
Note 4 üm beni bıraktı. Şimdi tvde android hizmeti veriyor.😊
starryblack
Active Level 9
Galaxy S
Telefon dukkani acmissin hayirli olsun.s24 kullanan biri olarak sana katilmiyorum o ayri
Edit:apple en son arayuzu ne zaman degistirmis ki?pil isinma sorunlarina girmiyorum bile.apple bizim ulkede tamamen gosteris amacli
-bekir-
Expert Level 5
Galaxy S
Adamlar arayüzleri insan çektiği için sağlam hissettirdiği için değişmiyor zaten neden değişsinki boşuna arayüzü.
0 Likes
starryblack
Active Level 9
Galaxy S
Yillarca apple kullandim yav aga bu arayuzun nesi saglam hissettiriyor acaba??kasa olarak tamam ama arayuz demode artik.ui7 arayuzu de tam oturmamis mesela ama performams olarak apple kadar kaliteli
-bekir-
Expert Level 5
Galaxy S
Merak etme bende yıllardır apple kullandıktan sonra samsunga grçtim beraber kullandım cogu zaman o yüzden zaten farkları hissediyorum böyle azıcık derinlik efektiyle samsung bu arayüzü halleder ama.
mrtlrsstncc0
Active Level 10
Galaxy S
İos 19 da arayüz baya değişecek
-bekir-
Expert Level 5
Galaxy S
Evet çok kötü olucak hatta