cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Biraz da gerçekler (Galaxy S10+ ile 3 aylık deneyimlerim)

(Topic created on: 04-11-2024 07:13 PM)
801 Views
Tuhaflık
Active Level 6
Options
Galaxy S
Merhaba arkadaşlar ben Galaxy S10+ kullanıcısıyım.Konuya girmeden kimsenin elindeki telefona hakaret etme amacı güdmüyorum lütfen yanlış anlamayınız.Elimdeki telefon Galaxy S Ailesinin 10. Jenerasyon mobil telefonudur.Ama önce size bu telefonu nasıl aldığımı anlatmak istiyorum.Bundan 1 yıl 12 gün önce yani bir yıl önce Samsung kraldır gerisi yalandır diyerekten M33 5G + Buds 2 kullanmakla Samsung ekosistemine giriş yaptım.Exynos 1280'i olduğu gibi kabul edeceğimi de kabullendim.Çok oyun oynayan birisi değildim zaten.Yaz aylarına girdiğimiz sıralarda telefonda yaşadığım hızlı pil boşalması ve arayüzde kasma gibi sorunlardan dolayı bu telefondan bıktım.Üstelik oyun da oynamıyordum ve telefon batarya sağlığını da iki kez kontrol ettirmeme ve 100% olmasına rağmen boşta bile çok fazla şarj yiyordu.Bu gibi nedenlerle yeni telefon bakmaya başladım ama telefonlar çok pahalıydı.O sırada da bir arkadaş vardı Note 9 kullanıcısıydı.Benim telefonu denemek istedi bu yüzden ekim gibi bir arkadaştan Note 9'unu takas aldım ve denedim.Gerçekten 6 yıllık Note 9 M33'den ve o zamanki diğer orta segment Samsunglardan çok daha akıcı çalışıyordu.Telefonu geri verdiğimde 120hz olmasına rağmen M33'üm çok yavaş hissettirmişti.Bu yüzden ikinci el de olsa kendi paramla yine aynı zamanlarda çıkan S10+ almaya karar verdim.Çok güzel ve şık duruyordu.Ayrıca One UI 4.1 o zaman alıştığım One UI 5.1 arayüzünün çoğu özelliğini zaten veriyordu.Bu yüzden S10+ benim için en iyi tercih olmuştu.Fakat kendime uygun 2. El bir cihaz almak (yenilenmiş almaya çok durumum yoktu) ancak şubat'da başka bir arkadaşımın S10+ telefonunu satmaya karar vermesiyle sonuca ulaştı bu telefon için sadece 4200 tl verdim.Temel özellikleri ise;
  • Ekran: 6.4 inç Dinamik AMOLED, HDR10+ ve 1440 x 3040 piksel çözünürlük
  • İşletim Sistemi: Android 9.0 (Pie), Android 12’ye yükseltilebilir, One UI 4.1
  • Yonga Seti: EMEA/LATAM için Exynos 9820 (8 nm) veya ABD/Çin için Qualcomm SM8150 Snapdragon 855 (7 nm)
  • RAM: 8GB veya 12GB seçenekleri
  • Depolama: 128GB, 512GB veya 1TB seçenekleri, microSDXC desteği (çift SIM kartlı model için paylaşılan SIM yuvası kullanılır)
  • Ana Kamera: 12 MP geniş, 12 MP telefoto ve 16 MP ultra geniş lenslerden oluşan üçlü kamera kurulumu
  • Ön Kamera: Çift 10 MP geniş ve 8 MP geniş sensörler
  • Batarya: Li-Ion 4100 mAh, çıkarılamaz ve 15W kablolu ve kablosuz şarj yetenekleri
  • Ek Özellikler: IP68 toz/suya dayanıklılık, wireless power sharing, ekrana gömülü ultrasonik parmak izi sensörü, kalp atış hızı ve SpO2 sensörleri
Pil tarafında çok güçlü olmadığı doğrudur fakat M33'ün 5000 Mah bataryasından daha iyi.Ayrıca günümüzdeki orta segment telefonlarının kısıtlamalarından uzak sağlıyor.Tam bir One UI deneyimi yaşamanıza olanak. Bana o zamanlar A34 veya A54'ü daha çok önermişlerdi önerenlere çok teşekkür ediyorum ama S10+ bu iki telefonla neredeyse başa baş hatta bazı yönlerde hala daha önde.Ne kadar yorulmuş bir cihaz da olsa eski Samsung optimizasyonu Galaxy S kalitesi ve çok ağır oyunlar için olmasa da normal gereksinimlerdeki oyunlarda, günlük kullanımda hala mükemmel bir telefon.
Bir de şöyle düşünün 10.000 tl bütçeniz var ve bir Samsung telefon almak istiyorsunuz size soruyorum arkadaşlar bu şartlarda alabileceğiniz hangi telefon S10+ deneyimi sunabilir?
Kendi telefonumu övmek için sormuyorum ama Eski amiral gemisi almak yeni orta segment telefon almaktan daha mantıklı bence.Hatta size şöyle bir örnek vereyim Bir ara ticaretini yaptığım sıralarda Note Edge'e göz atma şansı buldum kamerada video ayarları günümüz orta segmentleriyle aynı düzeyde.1080p 60 Fps 4k 30 Fps video kaydı yapabiliyor.Yani tabi o kadar eski telefon alın demiyorum ama Note 8'ler Note 9'lar S10'lar Note 10'lar göz ardı edilmeyecek modeller değil emin olun.Siz de biliyorsunuz ki Türkiye şartlarına baktığımızda alt orta ve orta segment telefonlar gerçekten değerinde satılmıyor.
Lafı toparlamak gerekirse S10+ hala bu seneki A35 ve A55'in yanında hala (temiz ve uygun bir fiyata bulunursa) iyi bir 2.el seçenek olarak göz önünde bulundurulabilir durumda.
 Okuduğunuz için teşekkür ederim yeni telefon alacaklara önerilerimi dikkate almalarını rica ediyorum iyi günler dilerim herkese.

13 Comments
Galaxy S
elindeki cihaz üst segment bir cihaz ve övülmeyecek bir yanı yok.Bu yüzden övmende sorun yok🤗
Tuhaflık
Active Level 6
Galaxy S
Eyvallah ama yine de çok sevmem malımı övmeyi bu yüzden ayrıca belirtmek istedim.
Galaxy S
Bende zamanında s10 e vardı çok seviyordum o cıhazı gucluydu ama ne yazık kı artık guncellemesı yok
Galaxy S
güncellemeye gerek yok zaten o cihazlarda.Her özellik var.
Galaxy S
Her ozellık var ama artık eski performansı yok yanı cıhazı guncellemek degıl uygulamalar artık güncelleniyor ve bır zaman sonra cihazda kasma başlıyor
Galaxy S
2 günde bir yeniden baslat,1tap cleaner kurup 2 günde bir çalıştır sorun çözülür.Güncelleme içinse android 6.0 ve üstü alıyor.
Galaxy S
Artık androd 7 ye çıkartıyorlar yavaş yavaş androıd 5 Dı 6 oldu 7 ye çıkartıyorlar
Galaxy S
Kardeş ne yaparsan yap ıstersen hergun format at ınsana bıkkınlık gelır uygulama guncellenınce 100 mb lık uygulama 200 mb hatta 300 oluyor bazıları 1gb bile oluyor
Galaxy S
Yanı bilerek uygulamaları guncellıyorlar sen cihazda ne kadar özellık var desende artık eski performansı yok bak s4 zamanında ne özellıklerı vardı neredeyse butun sensörler vardı zamanında YouTube gıbı uygulamaları açıyordu şımdı sadece alo demek için olmuş