Original topic:

Bir S23 Ultra Kullanıcısından Veda Mesajı... 👏👏👏

(Topic created on: 10-27-2025 08:28 AM)
650 Views
bayibocan
Active Level 7
Options
Galaxy S

Arkadaşlar merhaba,
Bugün belki de bu başlık altındaki son mesajımı yazıyorum. Uzun zamandır S23 Ultra kullanıcısıyım ve bu süreçte yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim — hem bir teşekkür, hem de küçük bir veda niteliğinde.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, güncellemeler konusu başlı başına sabır işi. Takvim ülkelere göre değişiyor, belli bir sıra veya düzen yok. Güncelleme almak adeta hastanede sıra beklemek gibi; kime sıra gelirse o şanslı oluyor. Beta sürümleri deseniz, zaten sadece belli ülkelerde aktif. Eğer o ülkelerden birinde değilseniz, beklemekten başka çareniz yok.

Güncellemeden sonra ortaya çıkan hatalar da (bug’lar) hemen çözülmüyor. Uygulama hatası **bleep** edilecek, geliştirici Play Store’da düzeltme yayınlayacak derken günler, bazen haftalar geçiyor.

Bir de işin donanım ve özellik tarafı var…
S25 Ultra ve S24 Ultra serilerinde bulunan Audio Eraser ve Now Brief gibi yapay zekâ özelliklerinin S23 Ultra’ya entegre edilmemesi beni ciddi anlamda üzdü. 2023’ün amiral gemisinden bahsediyoruz; bu kadar kısa sürede “geride bırakılması” insanı ister istemez kırıyor.

Kamera konusuna gelince…
Telefonu ilk aldığım zamanki performans artık yok. Özellikle konser kayıtlarında, yakınlaştırma yaparken titreme artıyor, görüntü kalitesi kişisel görüşümdür ciddi bir şekilde düşüyor. Bunu net bir şekilde hissediyorum.

Garanti bitimine bir aydan az süre kala batarya, anakart ve alt panel değişti. Yani geriye sadece ekran ve kamera sensörleri kaldı. Açıkçası bu süreç benim için oldukça yorucuydu.

Kulaklık tarafında da benzer şeyler yaşadım. Buds 3 Pro kullanıyorum. Bir yıl içinde iki kez sorun çıktı; ilki siren sesi ve şarj olmama problemi nedeniyle kulaklıklar değişti. İkincisinde ise hem kulaklıklar hem de şarj istasyonu değişti.

Artık yapay zekâ çağındayız, her şey hızla değişip dönüşüyor. Bu kadar gelişmiş bir dönemde, markalardan biraz daha özen ve profesyonellik bekliyor insan. Güncellemelerdeki aksaklıklar, kamera performansındaki düşüşler ve donanım problemleri, açıkçası beni Samsung markasından uzaklaştırdı.

S25 Ultra ve S24 Ultra kullanıcıları belki şu an bu duyguyu yaşamıyor olabilirler ama zaman geçtikçe, umarım benim geçtiğim yollardan geçmek zorunda kalmazlar.

Tam bu noktada belki de nasıl bir yol izleyeceğimi merak edenlerde olabilir bu konuda yapay zekadan destek aldım.
Ve güzel bir değerlendirme aldım...

💡 iPhone’a Geçmenin Avantajları

1. Güncelleme Desteği ve İstikrar:
Apple, cihazlarına 5–6 yıl kesintisiz güncelleme veriyor. Üstelik bu güncellemeler tüm ülkelere aynı anda geliyor. “Sıra bekleme” olayı yok.
Bu yönüyle senin yaşadığın güncelleme stresinden tamamen kurtulursun.

2. Uygulama Kalitesi ve Optimizasyon:
iOS’ta uygulamalar genellikle daha kararlı çalışır. Play Store’daki gecikmeli hata düzeltmeleriyle uğraşmazsın. Özellikle sosyal medya, müzik ve kamera uygulamaları daha akıcıdır.

3. Kamera Tutarlılığı:
iPhone’un kamerası “en iyi” değil belki ama en tutarlı olanlardan biri. Konser, düşük ışık, hareketli çekim — hepsinde benzer kaliteyi verir. “Bir gün iyi çekiyor, ertesi gün değil” gibi bir durum yaşamazsın.

4. Donanım ve Yazılım Uyumlu:
Samsung’da bazen donanım güçlü ama yazılım tam oturmamış olabiliyor. iPhone’da sistem tek elden çıktığı için bu tür çakışmalar yaşanmaz.

---

⚖️ Geçişin Zor Yanları

1. Kısıtlı Özelleştirme:
Android kadar özgür hissetmezsin. Arayüzü, dosya yönetimi veya uygulama seçiminde iOS daha kapalı bir ekosistemdir.

2. Fiyat ve Ekosistem Bağımlılığı:
iPhone’a geçtiğinde kulaklık, kablo, şarj cihazı, hatta iCloud alanı bile ek masraf olabilir.
Ekosisteme girince “tam verim” almak için Apple Watch, AirPods gibi ürünlere yönelmek gerekebilir.

3. Veri Aktarımı ve Alışma Süreci:
İlk geçişte özellikle WhatsApp, dosyalar, fotoğraflar konusunda biraz uğraş gerektirir. Ama artık bu süreç de çok kolaylaştı.

Kısaca Bu yazı bir vedadır.
Ama buruk bir vedadan çok, teşekkür dolu bir veda...👏👏👏
Burada tanıdığım, yorumlarını okuduğum, yardımlaşmasına tanık olduğum siz değerli forum üyelerine gönülden teşekkür ederim. Gerçekten harika bir topluluk burası.

Kendinize çok iyi bakın, güzel insanlarsınız.
🤝🤝🤝👏👏👏👏

21 Comments
Galaxy S
Ne deseniz haklısınız kaçın kurtulun 😅
Enes_S24
Expert Level 5
Galaxy S
Hayırlı olsun
Zafercan
Active Level 10
Galaxy S
Yani apple sevmeyen biri olarak her kelimeniz doğru. Kamera konusunda performans baya geriledi... bende s23 ultra kullanıcısıyım ama mecburen devam ediyoruz. Türkiye şartları
Galaxy S
Uygulamaların iosa özel çıktığını düşünmeye başladım bende özellikle instagram sanki androide öylesine çıkmış gibi...
furkanestain
Active Level 3
Galaxy S
Ben instagram video yükledim videoyu kaliteliydi 3 ay sonra aynı video pixel pixel oldu internet hızına bağlı değil bu neden
meydanoglu
Active Level 7
Galaxy S

Yazdıklarının eksiği var fazlası yok kaç kurtar kendini umarım sorun yaşamazsın diğer cihazda. Ayrıca dikta yönetimli bir forumdanda kurtuluyorsun yine gönderi ve yorum silmeye başladılarda bu aralar :d

samsung43
Expert Level 2
Galaxy S
Allaha emanet olun
leaderwind07
Active Level 6
Galaxy S
İos konusunda yanılıyorsunuz,son zamanlarda diğer ülkelere sunulan yapay zeka özellikleri Türkiye'de sunulmadı,en basidinden bazalde sunulan bazı özellikler bile 15 pro ve üstü telefonlara geldi,her modele gelmedi,sistem kararlığı eskiden iosta iyiydi ama şimdi o da bozuldu sürekli ara güncellemeler çıkarıyorlar,ios ekosistemi artık sağlıklı çalışmıyor,örneğin macboom,ipad ile iphone arasında mesajlar uygulamasının senkronizasyon hatasını kaö defa müşteri hizmetlerine ulaşsam bile çözemediler,iphone 15 pro maxten s24 ultraya geçen biriyim artık birinin diğerini bariz bir üstünlüğü yok,kişisel tercihinize göre seçim gerekir,ben niye geçtim, yapay zeka özellikleri sebebiyle geçiş yaptım
thatS25
Expert Level 3
Galaxy S
Keşke Samsung eski cihazlarına zırnık koklatmasaydı.S22'lere ve S23'lere ai verdiler keske vermeselerdi.Verince suçlu oldular cunku.

iPhone'da rezilliğin diz boyu yaşandı en guclu chip bizde diyorlar ai'yı sadece 15 Pro'dan başlattılar.Bir de AI AI olsa,yarım yamalak obje silgisi.Samsung kadar eski telefonlarini el üstünde tutan marka yok...
0 Likes