Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Kamera: SE 2020
Yapmış olduğum testler neticesinde ve birçok kişinin bu sorunu yaşadığını düşünerek bu gönderiyi yazıyorum. İyi okumalar...
1.Konu: Niçin şarj diğer cihazlardan daha hızlı tükeniyor?
Cevap: İşlemci hızı yüksek ve bataryanın işlemci performansına göre küçük olması bu sorunu oluşturur. Mesela S10 kullanıcıları bu sorunu pek yaşamazlar. Sebebi batarya işlemcinin hızına göre büyük. Ancak S10e kullanıcıları bataryası 3100 mAh ve işlemci hızı yaklaşık 5 GHZ olan bir cihaz olduğu için batarya işlemci hızına yetişemiyor. Bu olayı dedesinden gizlice toros kaçırıp hız yapmaya çalışanlar bilir(misal ben) bu araçta hız yaptığınız zaman 4 şerit yollar 2 şeride, 2 şerit yollarda tek şeride biner. Aynı onun gibi batarya çok hıza dayanmıyor.
2.Konu: Garantiye göndersem çözülür mü?
Cevap: Ben cihazı gönderdim ve hiçbir sorun bulunamadı diyerek geri gönderdiler. Ancak bataryası değişen kullanıcılar sorunun halen devam ettiğini ancak yine de şarjlarının biraz daha uzun süre gittiğini ifade ettiler.
3.Konu: Düzelme yolu var mı?
Cevap: Garantisi olan cihazlar için maalesef bir çözümü yok ancak eğer garantiniz yoksa bataryanın miliamper değerini yüksek mah a sahip bataryalarla değiştirebilirsiniz. (Önerilmez ancak bir iş adamı iseniz değiştirmenizde fayda var önerilmez deme sebebim cihaz garanti dışı kalacaktır.)
4.Konu: Batarya kalibrasyonu yapılırsa düzelir mi?
Cevap: Batarya kalibrasyonu pek önerilmez ve bazı cihazlarda işe yaramayabilir. Eğer yapacaksanız(mesuliyet almam) adımlarını iyice ezberleyin.(Bu işin adamı BOLT A10 ona detayları yazmasını rica edelim o zaman)
Son sözler:
Bu konuyu elimden geldiğince açıkladım umarım sorun yaşayan arkadaşlar en azından bu sorunun niçin olduğunu anlamışlardır. Bunun için 2 saat araştırma yaptım ve samsung Ankara servisindeki arkadaşımı arayıp bilgileri teyit ettirdim.
7 Comments
aandroid
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 04:14 PM in
Galaxy S
Emeğinize sağlık.Ancak hiç iyi haber vermediniz:) artık aldık bir kere idare edecegiz.teşekkürler

Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 04:15 PM in
Galaxy S
ne yapalım hocam olan durum bu
Emree1
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 08:01 PM in
Galaxy S
S10 un işlemcisi 5 ghz olamaz bilgisayar işlemcisi değil bu

Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 08:40 PM in
Galaxy S
exynos işlemci den bahsediyoruz ana işlemci ve yardımcı işlemciyi hesaba katarsak zaten dikkat edersen orada yaklaşık diye yazdım
Emree1
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 08:42 PM in
Galaxy S
Çekirdek frekanslarını toplayıp işlemci frekansı diyorsan gülerim
ssssss3
Active Level 9
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 08:24 PM in
Galaxy S
Durum gayet normal. Telefonun bütün donanimi son seviye ve batarya kapasitesi günümüz standartlarına göre düşük. Ayrıca ülkemizdeki S10e lerde Exynos işlemci var, buda bataryaya aşırı etki ediyor. Yapacak bir şey yok. Kompakt bir telefonun içine doğal olarak ufak bir batarya koymuşlar.

Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-06-2020 08:40 PM in
Galaxy S
Aynen. Açıklamanız için teşekkürler