cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bekleme modu şarj durumu 👇🏼

(Topic created on: 09-21-2024 01:02 PM)
279 Views
CGRZBN
Expert Level 3
Options
Galaxy S

Cihazım tam 7 aylık. Şarj etme alışkanlığımda eskiden beri aynıdır. Gece yatmadan önce şarja takar 100 olunca çeker direk yatarım. Yatarken interneti sesi vs her şeyi kapalı olur. Böyle yapınca sabah uyandığımda şarjım zaten hala 100'de oluyor ve sabaha kadar boş yere şarjda bırakmaya gerek kalmıyor. Son 2 gün öncesine kadar sabah kalktığımda şarjım hala 100'de oluyodu ama 2 gündür sabah bi bakıyorum 99'a düşmüş. Belki normal bu durum diyenler olabilir diye şunuda söylemek istiyorum önceki cihazlarımda 3 yıl sonra bile sabah kalktığımda şarjım hala 100 oluyordu. Onuda geçtim şuan evde yedekte duran 5 yıllık A70 cihazımı dün gece şarj edip denemek istedim ve sabah kalktığımda hala 100'dü şarjı. Şuan sadece 7 aylık cihazımda 99'a düşmesinin sebebi nedir sizce? Bataryası çok uzun ömürlü olmayabilir diye okuyabilir miyiz bu durumu? Yoksa gerçekten sorun yok mu? 

14 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Pil sağlığını kontrol et eğer düşme meydana geldiyse bunun oluşması normal bunun dışında uygulamaları derin uyku moduna alabilir güç tasarruf modunu açabilir adaptif pil özelliğini de aktif hale getirebilirsin
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Kardeşim kontrol ettim evet pil sağlığı 7 ayda 98'e düşmüş ama eminim bu 5 yıllık A70'in pil sağlığı daha düşüktür. Ama o bekleme modunda 100 olarak kalıyor sabaha kadar. Bu arada arka planda uygulama yenileme falanda kapalı zaten. Bi tek güç tasarruf modum açık değil
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Yeni çıkan işletim sistemlerinde daha fazla özellik var olduğu için özellikle Android 14 olan cihazlarda one UI arayüzünün de yüksek RAM tükettiğini düşündüğümüzde maalesef biraz da işletim sisteminin kendisinden kaynaklı Android 13.12 gibi işletim sistemleri veya öncesindeki sürümlerde enerji tüketimi daha az seviyedeydi
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Yani haklısın özellikle işletim sistemi ve yeni oneui arayüzleri bu tür şeylere sebep olabiliyor. Buda aslında stabilizeyi bile sorgulamamıza yol açıyor ama neyse o başka bi konu. Durumu kabullenicez o zaman. Yapacak bişey yok
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Maalesef öyle görünüyor Çünkü benim cihazımın bile pil sağlığı %99 seviyesinde şu an 8 ay oldu aldığım bende bile sabah kalktığımda %2 ile 3 arasında illaki bir kayıp oluyor ki benim cihazım güçsüz bir cihaz
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Peki yatarken tüm ayarların kapalı mı eğer değilse zaten normal o düşüş ama ben her şeyi kapatıp yattığım için sorguladım durumu. Eğer sendede kapalıysa bana ilk bakışta normal gelmiyor kardeşim ya o düşüş. Ama söylediğin faktörleri düşününce evet olabiliteside var diyorum.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Benim cihazımda yatarken mobil veri dahil tüm özellikler kapalı telefonum sessiz modda güç tasarrufu açık konum vesaire de kapalı zaten wifi kullanmıyorum
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Yalnız şöyle bi detay var. Atıyorum yatarken şarjım 64 diyelim. (Bazen 2 gün gidiyor şarjım) sabah kalktığımda 61-62 olabiliyor bu normal zaten. Eskidende böyle olurdu şimdiki cihazımda da ilk aldığımdan berl böyle. Ama fulleyip 100'de direk bırakıp yatınca 99'a düşmezdi hiç. Yani ortalama bi şarj seviyesinde sabaha kadar 1-2 hatta 3 seviyelerinde şarj düşüşü normal ama 100'de bırakınca düşmezdi hiç..
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Samsung Galaxy cihazlarda %100'den %95'e kadar hızlı şarj düşmesi ile alakalı Kronik bir sorun mevcut