Original topic:

Batarya

(Topic created on: 4 weeks ago)
252 Views
FeddulBahir
Active Level 1
Options
Galaxy S

2 gün önce Samsung s26 aldım. Telefonu gün içinde zaman zaman elime alıyorum ve sosyal medyada geziniyorum. Oyun gibi şeyleri hiç oynamıyorum. Fakat şarjım 10 saati zor çıkarıyor. Sıfır telefon olmasına rağmen gün sonunu çıkaramıyorum yanımda şarj aletiyle geziyorum. Daha önce farklı markalar kullandım. Telefon yeniyken nerdeyse ıki gün şarjı gidiyordu. Bilmediğim bir ayar mı var acaba kapatmam gereken. Bilen biri yazabilir mi? 

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Hazar-A36
Active Level 8
Galaxy S
Telefon şu an kendini senin kullanımına göre optimize ediyor. O yüzden fazla pil kullanıyor. Tahminen 1 hafta sonra senin kullanımına optimize olmuş olacağından pil süren kat ve kat artar. 🙏

View solution in context

Solution
Mr-Doctor
Expert Level 5
Galaxy S
Kullanmadığınız uygulamaları derin uyku moduna alın. Ultra geniş bant açıksa onu kapatın bayagı etkisi oluyor. Onun dışında youtube dan Samsung pil ayarları yazın google ile ilgili de ayarlamalar yapmak gerekiyor onu yaptıktan sonra 1-1bucuk saat ekran süresi uzayacaktr

View solution in context

8 Comments
Solution
Hazar-A36
Active Level 8
Galaxy S
Telefon şu an kendini senin kullanımına göre optimize ediyor. O yüzden fazla pil kullanıyor. Tahminen 1 hafta sonra senin kullanımına optimize olmuş olacağından pil süren kat ve kat artar. 🙏
FeddulBahir
Active Level 1
Galaxy S
Yeni nesil telefonlar bu şekilde mi çalışıyor? Yani cidden bu kadar akıllı mı oldular, eğer böyle bişey varsa gerçekten çok şaşıracağım. Ayrıca inşallah dediğiniz gibi olur. Telefonun bütün ayarlarını kıstım hâlâ pilim hızlı bitiyor. Eğer dediğiniz gibiyse ayarları kısmayıp tekrar eski haline döndürmemi önerir misiniz? Telefon alışacaksa o şekilde alışsın. Bu arada ilginiz için teşekkür ederim ☺️
0 Likes
Hazar-A36
Active Level 8
Galaxy S
Bence eski haline dönmelisin. Yoksa telefonun bu kullanımına optimize olacağından ilerleyen zamanlarda (örneğin 1 ay sonra) başlangıçtaki ayarlarına döndüğünde telefon alışmış olduğundan daha fazla güç sarfetmek zorunda kalacak, bu sebeple şarjın daha hızlı bitecek. Yani sana tavsiyem kullanımlarını kısıtlamaman. 😊
FeddulBahir
Active Level 1
Galaxy S
Çok teşekkür ederim ☺️ 👏
0 Likes
Hazar-A36
Active Level 8
Galaxy S
Rica ederim. Sana zahmet çözüldü olarak işaretleyebilir misin? 🙏
Solution
Mr-Doctor
Expert Level 5
Galaxy S
Kullanmadığınız uygulamaları derin uyku moduna alın. Ultra geniş bant açıksa onu kapatın bayagı etkisi oluyor. Onun dışında youtube dan Samsung pil ayarları yazın google ile ilgili de ayarlamalar yapmak gerekiyor onu yaptıktan sonra 1-1bucuk saat ekran süresi uzayacaktr
srdrdmrl77
Expert Level 3
Galaxy S
S22,s23,s24,25,26 serilerinin küçük modelleri sosyal medya cihazı değiller. Keşke araştırasydınız. Piller küçük amp.'li genelde sosyal medyayı kollanmıyan ama kaliteli cihaz isteyen küçük olmasını terciha eden iş insanları için çıkartılmış (benim düşüncem). Yani yanlış tercih etmişsiniz.
0 Likes
FeddulBahir
Active Level 1
Galaxy S
Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Gün içinde toplamda 1 saat sosyal medya kullanıyorum. 1 saat de kullanmayacaksam hiç akıllı telefon kullanmayayım daha iyi. Ultra modellerinde pil büyük fakat ekran da büyük olduğu için harcadığı enerji fazla oluyor. Aşağı yukarı aynı hesaba geliyor. Sanırım ben çin marka telefonlarından Buna geçtiğim için bir yabancılık çekiyorum. Daha önce kullandığım telefon, aynı kullanım koşullarında iki güne yakın şarj tutuyordu
0 Likes