Original topic:

Batarya Ömrü Uzatma Rehberi‌‌‌‌‌📱🚀🔋

(Topic created on: 01-29-2025 07:27 PM)
1279 Views
EmreS24
Active Level 8
Options
Galaxy S

📱 Günlük kullanımda pil performansı her zaman en büyük endişelerimizden biri oluyor. İşte tam da bu yüzden, bizzat deneyerek 2-3 saat ekstra ekran süresi (SOT) kazanmamı sağlayan, pratik ve etkili ayarları sizlerle paylaşmak istiyorum. 🔧

Bu rehberi hazırlarken sadece kendi deneyimlerime değil, aynı zamanda yabancı Reddit kullanıcılarının paylaştığı en iyi ipuçlarını da harmanladım. Yani burada hem test edilmiş hem de topluluk tarafından önerilen yöntemleri bulacaksınız. Daha uzun pil ömrü ve daha verimli bir kullanım için hazırsanız, başlayalım! 🚀🔋

İPUCU 1: Arka Plan Uygulama Kullanımını Sınırlayın

Ayarlara gidin, sonra pil üzerine dokunun, sonra "arka plan kullanım sınırları"nı seçin. Oraya vardığınızda, "kullanılan uygulamaları uyku moduna geçir" seçeneğini kapatın. Sonra "derin uyku uygulamaları"na dokunun ve kullanmadığınız zamanlarda derin uykuya geçmek için mümkün olduğunca çok uygulama seçin. Ne kadar çok olursa o kadar iyi. Artık kontrol sizde, sistemin arka planda çalışmasına ve izniniz olmadan bir şeyler yapmasına izin vermek yerine!

Bunu mesajlar, telefon görüşmeleri, e-posta uygulamaları veya bildirimlere veya arka plan bilgilerine ihtiyaç duyduğunuz bunlarla ilgili herhangi bir şey (örneğin Google Haritalar, Uber) gibi önemli uygulamalar için YAPMAYIN . Yaklaşık 140 uygulamam var ve 118'ini derin uykuya aldım

İPUCU 2: Koyu Modu Etkinleştirin

Eğer henüz yapmadıysanız, karanlık modu açın ve daha koyu, daha siyah renklere sahip bir duvar kağıdı kullanın.

Ayarlar -> Ekran ayarları -> Koyu moda geçin.

İPUCU 3: Uyarlamalı Pili Devre Dışı Bırakın

Bu, pil ömründe ortalama bir saatten fazla, gözle görülür bir iyileşme sağlayacak.

Ayarlar -> pil -> daha fazla pil ayarı seçin -> "adaptif pil" seçeneğini kapatın.

(Ayarlar kısmında Adaptive Battery'i arayarak da işinizi kolaylaştırabilirsiniz)

Beni dinleyin. Bu, pilinizin günlük ömrünün daha tutarlı olmasını sağlamak içindir.

NOT: Özellikle telefonunuzu alalı bir hafta kadar olduysa bunu mutlaka yapın.

Bu cihaz için en yüksek kapasite olan 9-11 saatlik ekran süresi alıyorum, kalite düşüşü veya yavaşlamalar OLMADAN. Bu yüzden pilimin sistem tarafından "ayarlanmasına" ihtiyacım yok, çünkü bozuk olmayan bir şeyi düzeltmek mantıklı değil.

İnsanlar defalarca pillerinin "aniden" çok daha kötü hale geldiğini bildirdiler ve bunun kısmen, sizin bilginiz olmadan arka planda bazı şeyleri değiştiren bu ayarlardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Pil mükemmel olmadığından, AI/Sistem müdahalesi faydadan çok zarar getirebilir.

İPUCU 4: Hafif Performans Modunun Faydaları

Bu çok büyük bir özellik, ancak yalnızca Fold/Flip 4 veya S23 serisi ve üzeri için geçerli ; ayarlara gidin, "performans profili"ni arayın ve açın.

Standart moddan "hafif performans moduna" geçin. Bu güç tasarrufu modu DEĞİLDİR, çünkü yavaşlamalar yaşamazsınız.

Bu mod, telefonunuzun kullanılmayan gücü boşa harcamasını önler.

Ekran kaliteniz hafif mod ile aynı kalır ve hiçbir oyunu veya ağır uygulamayı kısıtlamaz. hafif performans modu hayat kurtarıcıdır.

İPUCU 5: RAM Plus'ı devre dışı bırakın

Pil ayarlarında ayrıca "bellek" bölümüne gidip ekranın alt kısmındaki RAM Plus seçeneğini seçebilirsiniz.

Bazıları bunu tamamen kapatmanın pil tasarrufu sağladığını söylüyor, bu yüzden isterseniz bunu yapın. Bunun nedeni, bunu bir şekilde etkinleştirseniz bile, RAM'in telefonunuzunki kadar "hızlı" olmaması, bu nedenle boşalmasına ve yavaşlamalara neden olabilmesidir.

İPUCU 6: Tanılama Verilerinin Gönderilmesini Devre Dışı Bırakın

Ayarlar -> güvenlik ve gizlilik -> gizlilik -> daha fazla gizlilik ayarları'na gidin.

Daha sonra "Tanılama verilerini gönder" seçeneğini kapatın.

İPUCU 7: Google Tanılama ve Önerileri'ni devre dışı bırakın

Ayarlarınızdaki "Google" bölümüne gidin, ekranınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun ve tanılamayı da kapatın. Gereksiz işleme.

Ayarlarda "paylaşılan verileri kullanarak kişiselleştir"i de arayabilirsiniz (Google bölümündedir). Ek tüketimi kaldırmak için tüm uygulama önerilerini kapatın.

İPUCU 8: Cihaz taramasını ve ağ bildirimini kapatın

Ayarlar -> bağlantılar -> daha fazla bağlantı ayarları —> cihaz taramasını kapatın. NOT: Bluetooth cihazlarınız, Windows'a bağlantınız ve akıllı etiketleriniz hala mükemmel bir şekilde çalışacaktır, bu yüzden bunlar hakkında endişelenmeyin. Onaylamak için birçok kez test ettim.

Ayrıca bağlantı ayarlarında wifi'yi seçin -> sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun -> gelişmiş ayarlara dokunun -> ağ bildirimini kapatın

İPUCU 9: Özelleştirme Hizmetini kapatın

Ayarlarda, en üstteki arama çubuğunda "Özelleştirme Hizmeti"ni arayın ve bununla ilişkili bir Samsung hesabı olanı seçin. Tüm kişiselleştirmeleri ve reklamları kapatın çünkü işe yaramaz ve bunların çalışmasına ihtiyacınız yok.

İPUCU 10: Wi-Fi ve Bluetooth taramasını kapatın

Ayarlar->Konum->Konum Servisleri'ne gidin ve wifi ve Bluetooth taramasını kapatın.

Bunlar istemediğiniz işe yaramaz süzgeçlerdir ve Bluetooth'u açtığınızda da tam olarak gerektiği gibi çalışacaktır, bu yüzden endişelenmeyin.

Ekran Çözünürlüğünü ve Yenileme Hızını Azaltın

İsteğe bağlı - Ekran çözünürlüğünü her zaman ekran ayarlarından düşürebilir ve akıcılığı 60hz'e (standart) düşürebilirsiniz ancak bunu, bataryaya çok ihtiyacınız yoksa veya yenileme hızını önemsemiyorsanız yapmazdım. Belki de şarj kaynağı vb. olmadan kamp yapıyorsanız veya uzaklara seyahat ediyorsanız.

App Booster ve Thermal Guardian'ı kullanın

İsteğe bağlı ll - Bölgenize bağlı olarak Galaxy Store'dan Good Guardians'ı indirebilir ve uygulamayı açtıktan sonra "Uygulama Güçlendirici"yi kullanarak telefonunuzu biraz parlatabilirsiniz.

Bunu haftada bir veya sistem güncellemesinden hemen sonra yaparsanız işe yarar.

Thermal guardian'ı indirmek, telefonunuzun yavaşlatma gerçekleşmeden önce belirli sıcaklıklarda olmasını sağlamanıza olanak tanır. Çok yardımcı olabilir!

Wipe Cache temizliği sayesinde de güzel animasyon ve batarya performansı elde ettiğimi de söylemeden geçemeyeceğim hatta mümkünse 6 ayda bir wipe cache temizliği cihazı çok rahatlatır.

Bu rehberde yapılan ayarlar cihaza zarar  vermez fakat farklı bir ayar yaparken cihazınıza zarar verirseniz mesuliyet kabul etmediğimi de söylemek zorundayım iyi günler...

9 Comments
Galaxy S
Yani kısaca telefonu 3310a çevirin diyorsun , eee ne anlamı kaldı o zaman amiral gemisi telefon almanın özelliklerden faydalanamayacaksam😮
0 Likes
EmreS24
Active Level 8
Galaxy S
Yani 3 saat az ekran süresi alıp bataryana 2 sene sonunda 3k vermek istersen senin bileceğin iş dostum
Galaxy S
3 saat fa r ketmez istedigini yap , çoğu insan artık 3 sene aynı telefonu kullanmıyor o yüzden şahsen 1 saat batarya fa rk edicek diye özelliklerden mahrum kalamam ,zaten şarj etme sıkıntım yok 😊
0 Likes
EmreS24
Active Level 8
Galaxy S
Bana kalırsa da çok haklısın fakat bu markaların klasik hamlesini bi şekilde kendi içimizde tölere etmemiz gerektiğine inanıyorum
MelihS24Ultra
Expert Level 2
Galaxy S
Emeğine sağlık, ezbere bilinen boş şeyler yerine cidden güzel detaylar vermişsin😊
EmreS24
Active Level 8
Galaxy S
Çok teşekkür ederim değerli yorumun için 😊🙏
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bilgilendirme İçin Teşekkürler 😊👏
gahahhs
Active Level 3
Galaxy S
Bana göre en önemli kural şarjda kullanmamak
EmreS24
Active Level 8
Galaxy S
Şarjdayken zaten cihaz kendi için gerekli gücü de şarj cihazından çekiyor oyun vs almadığınız sürece eğer açarsanız da onun için başka ayar var
0 Likes