Original topic:

BY Pass Charge

(Topic created on: 03-28-2026 08:58 PM)
119 Views
8_Gen_2
Active Level 4
Options
Galaxy S

Bugün kafama bir soru takıldı biliyorsunuz gaminghub'ın gamebooster içindeki ayarlarda usb pd şarjını duraklat diye bir özellikl var oyun oynarken şarjınızın ne azalmasını nede yükselmesini engelliyor çünkü pil'i pasif bırakıyor kablodan gelen güç doğrudan kullanılıyor yani PC gibi düşünebilirsiniz ama bu mod sadece oyunlarda ve super fast charge destekli adaptörlerünüz var ise kullanabiliyorsunuz oyun oynamıyorsanız ve destekli adaptorünüz yoksa olmuyor bende şöyle düşündüm şarjı %100 yapayım sonra pil koruma modunu açıp maksimuma getireyim (%80 limit) ve o şekilde iken super fast charge desteklemeyen adaptör bir adaptör ile (33w lık tecno markasına ait adaptör) şarja takıp şarjın azalıp azalmayacağını test ettim ve sonuç pozitif çıktı yani aynı gameboosterdaki gibi usb pd yapmış oldum 3d mark ve geekbench testleri yaptım ve şarj azalmadı 

image
%98 den %98'e (pil koruması açık)

Yani eğer oyun dışında capcut yada ağır iş gerektiren işlemlerde usb pd özelliğine ihtiyaç duyuyorsanız böyle bir şey yapabilirsiniz. Bu arada böyle bir şeyi başka birileri bende önce yapmış ve paylaşmış olabilir bilmiyorum ben araştırdım ve bulamadım o yüzden paylaşıyorum okuduğunuz için teşekkürler 
1 Comment
Galaxy S
Redditte fln da bu taktiği yazmışlar ama böyle yapınca bataryayı pas geçtiğini düşünmüyorum. Yani bence sürekli bataryayı şarj edip bataryadan telefona veriyor ama kesin bilgim yok
0 Likes