cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Aynı Sensör Aynı Lens Faklı Sonuç

(Topic created on: 02-13-2025 02:20 AM)
292 Views
itzRabel
Active Level 4
Options
Galaxy S

S25 Ultra modelinde ultra geniç açı dışında kamera modülü ellenmemişken, fotoğraf testlerinde özellikle gece ve 100x çekimlerinde daha fazla detay bulundurması sizce neye dayanıyor?

- Lens ve Sensör aynı olduğuna göre bu yazılımsal bir işleme gücü. Peki yazılımsal bir işleme gücüyse bu S25 Ultra'nın bir özelliği mi yoksa OneUI 7'nin bir özelliği mi?

- Eğer bu OneUI 7'nin değil de S25'in özelliği ise bu donanımsal bir işleme gücü. Peki az işlem gücü ile bu sonuç elde edilebiliyorken bunu neden S24 Ultra yapamıyor?

Siz söylemeden ben söyleyeyim. Sen S25 Ultra'ya para ver diye diyecekler vardır. Peki o zaman kamera lensi veya sensöründe bir değişim olmadıkça Apple cihazlar neden aynı kaliteyi sunabiliyor? Samsung neden cihaz bazlı kalite sunuyor? 
Gelin tartışalım dostlarım. OneUI 7 ne zaman gelir bilmem. Zaten forum o başlıklarla doldu taştı. Gelin bu konuyu tartışalım hep beraber.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Motun
Active Level 10
Galaxy S
İşlemci
Yazılım
Farkından kaynaklanıyor.

Ayrıca kamera donanımı değişmiş olmasa da optimize ediliyor geliştiriliyor.

Bunlar neticesinde daha iyi fotoğraf ortaya çıkıyor 😊

View solution in context

12 Comments
Galaxy S
Çok basit. Işlemci gücü
Galaxy S
Alakası yok
L-DRAGO
Active Level 10
Galaxy S
Alakası mı yok ? Sanırım ISP ve NPU kavramlarından bihabersiniz...
Galaxy S
Çoğu yazılımla alakalı. Diğer serilerine gelince göreceksiniz.
Galaxy S
Tamam işlemci faktörü de var fakat yazılım çok etkiliyor.
itzRabel
Active Level 4
Galaxy S
İşlem gücü ile ilgiliyse, bu fotoğraf işleme özelliği çok cüzzi bir güç kullanırken bunu neden S24 Ultra yapamasın
Solution
Motun
Active Level 10
Galaxy S
İşlemci
Yazılım
Farkından kaynaklanıyor.

Ayrıca kamera donanımı değişmiş olmasa da optimize ediliyor geliştiriliyor.

Bunlar neticesinde daha iyi fotoğraf ortaya çıkıyor 😊
erolavcii
Active Level 6
Galaxy S
Bugün s25ultra aldım. Akşam çekim denemeleri yaptım. Sanki gündüz çekmişim gibi çıkıyor gece çekimlerinde 20250213_004833_1000000468_1739400521.jpg
medemen
Active Level 9
Galaxy S
Bu gece mi şimdi 😮