cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Aydınlanmak istiyorum 😅

(Topic created on: 08-08-2024 07:20 PM)
536 Views
CGRZBN
Expert Level 2
Options
Galaxy S
A serisiyle ilgili merak ettiğim bişey var. Vaktiyle A serisi bir iki model kullandım (A70, A72 gibi) hatta şuan iphone kullandığım için members'a girmek ve başkı bazı işlerim için evde yedek olarak duran A70'i hatsız olarak kullanmaya devam da ediyorum. Bunlar dışında A50, A51, A52, A54, A55, A71, A73 gibi A serisinin nerdeyse tüm cihazlarını inceleme fırsatım oldu. Merak ettiğim şey şu, A70 cihazının ekran gövde oranı o kadar iyi çerçeveleri o kadar ince ki günümüz amiral gemisi cihazları gibi.. Ama A54'lere, A55'lere, A72'lere, A73'lere hatta Fe serilerine bakıyorum o ekran gövde oranları o kalın çerçeveler gözlerimi kanatıyor diyebilirim. Bu konuda 5-6 yıl önceden nasıl çok daha kötü olabiliyor? Neden bukadar gerileme?
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
😂 valla Öyle maalesef.

Apple'da Bu mantığı işlemekte, Sanki Xiaomi 13 serisinden beridir aynı tasarımı kullanıyor hafif değişimler yaparak. 😊
Onlarda alıştı, İşimiz yaş.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Apple zaten iphone 11'den beri kamerayı bi dik yap bi çapraz. Yaptığı tek hareket bu. O da inanılmaz sıkktı. Ha bide ön tarafta çentik yerine dinamik ada şeysi var tabi. Ama radikal bi tasarım değişikliği lazım artık..
MCT01
Active Level 4
Galaxy S
Ben acıkcası maliyet icin oldugunu düsünmüyorum. Artık firmalar tüketiciyi sömürebildigimiz kadar sömürelim felsesiyle yarısıyorlar. Bakınız en büyük örneği 80 küsür bin liralık s24 ultra vs alıyorsun 500 liralık şarj adaptörü cıkmıyor malesef kutudan ya da 100 liralık slikon kılıflar cıkardı eskiden onlarda yok artık. Dolayısıyla bunları eklerse firmalar zarar etmez ama aksesuarlarını haricen satarlarsa ek gelirler saglarlar. Ekran olayında da aynı durum var bence en üst modele bile en uygun maliyetli yöntemi yapıp geciyorlar artık nasıl olsa millet alacak diye.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Şarj adaptörü ve kılıfın çıkmamasının en büyük nedeni yine maliyet. Kutuda şarj adaptörü ve kılıf vs olursa kutunun çapı büyüyor. Öyle olunca bi konteynıra atıyorum 1000 adet kutu sığıyosa kutuların çapı küçülünce 2000 adet kutu sığıyor. Nakliye ve lojistikte ne kadar kâra geçtiklerini hayal bile edemezsin. Günün sonunda bence her şey maliyete dayanıyor..
MCT01
Active Level 4
Galaxy S
Kesinlikle katıloyorum. Hatta daha da ileri gideyim bence eskiden telefonlar tasarlanır üretilir sonra ona göre ek gidrrler vs hesaplanıp bir telefonun maliyetini belirlerniyordu. Simdi tam tersini yaptıklarını düsünüyorum. Örnegin s25 ultra üretimi icin maliyet 1000k diyelim bunu uretimden önce belirliyorlar sonrasında üründeki olmazsa olmaz parcalar en üst model oluyor. Geri kalan her sey ise 1000k gecmeyecek sekilde hesaplayip ekliyorlar. Yoksa samsung bilmiyor mu 6000 mah pil koymayı ya da 80 wat destekleyen sarj sistemini. Hatta eskiden ne güzel telefonlarda jak girisleri olurdu onlarla sahane müzikler dinlerdik. Simdiki kablosuz kulakların hicbiri kablolular kadar kaliteli ses vermiyor. Bunu bile maliyet icin kaldirdilar. Ekstradan tabi kablosuz kulakligini aksesuarini satarak karlarına kar ekliyorlar.☺️
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Alt yorumun altında ki notta Zaten bu konudan Bahsettim. 😊

Firmalar insan gibi Düşünmezler. Sadece ürünü sana aldırmak için uğraşırlar.

Şu Adaptör ise kutudan ürün çıkartmadan yine iki yorumda da Bahsettiğim Kâr Marjından kaynaklanmaktadır.

Yoksa Çevreci tutuma Bir faydası yoktur.

S24 Ultra o kadar pahalı değil ya, Hepsiburada Orjinal satıcıya 65.000'di en son.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Evet işte kardeşim. Çevrecilik falan tamamen bahane. Tek gerçek para 😅😄
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
😂😂 valla Öyle Kardeşim şu Kahırlı dünyada Bi tek para Tek gerçek.
MCT01
Active Level 4
Galaxy S
Kesinlikle katiliyorum ben fiyatı örnek olara verdim zaten ☺️ ama insan 65000 liralık kutudan en azından cıkan sarj kablosunun örgülü olmasını bekler o bile yok benim samsung kablosu bir hafta dayanmamıstı kopnustu hemen😂
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Aynen haklısın kardeşim zaten. 😊 kablolar sağlam aslında ama Örgü tarzı da Bulunmamakta.