cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Aydınlanmak istiyorum 😅

(Topic created on: 08-08-2024 07:20 PM)
539 Views
CGRZBN
Expert Level 2
Options
Galaxy S
A serisiyle ilgili merak ettiğim bişey var. Vaktiyle A serisi bir iki model kullandım (A70, A72 gibi) hatta şuan iphone kullandığım için members'a girmek ve başkı bazı işlerim için evde yedek olarak duran A70'i hatsız olarak kullanmaya devam da ediyorum. Bunlar dışında A50, A51, A52, A54, A55, A71, A73 gibi A serisinin nerdeyse tüm cihazlarını inceleme fırsatım oldu. Merak ettiğim şey şu, A70 cihazının ekran gövde oranı o kadar iyi çerçeveleri o kadar ince ki günümüz amiral gemisi cihazları gibi.. Ama A54'lere, A55'lere, A72'lere, A73'lere hatta Fe serilerine bakıyorum o ekran gövde oranları o kalın çerçeveler gözlerimi kanatıyor diyebilirim. Bu konuda 5-6 yıl önceden nasıl çok daha kötü olabiliyor? Neden bukadar gerileme?
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Ben bende olmayan cihazları da inceliyorum o yüzden fikir sahibiyim ve bu soruyu soruyorum. Bak A70 konusunda fikrin yokmuş. A55'in çerçevesine ince diyosan A70'e ne derdin acaba 😅
0 Likes
VedatA545G
Expert Level 2
Galaxy S
Evet A55 güzel ama ekran oranı çerçevede çok kalın duruyor
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Kesinlikle öyle..
VedatA545G
Expert Level 2
Galaxy S
A54 de biraz çerçevede kalın bu beni rahatsız etmiyor alıştım artık
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Göz alışır zamanla ama kötü işte ya. Yıl 2024.. giriş segment değilse o kadar kalın olmamalı..
0 Likes
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Hemen Aydınlatayım Kardeşim seni. 😊

A53'e kadar A serisinin segmentasyonu A70 ve A90 Gibi cihazlara kadar Hem çok kalabalıktı hem de Çok Fazla S serilerine yaklaşmaktadır cihazlar.

Samsung Bu taraftan kaynaklı A54 Yani Ax4 serisi ile Seriye yeni tasarım bıraktı. Daha modern ama aynı zamanda S serisi kadar iyi Ekran Çerçeveleri olmayan Modellere geçiş yaptı ve yaklaşık 2 yıldır bu Politikayı izlemekte Şahsen gayet mantıklı oldu diyebiliriz.

Ama Konu maalesef tasarımda Yetersiz kaldı yani A serisi hem s Seri ine benzemekte hemde Öncül serilerin tasarımlarına benzemektedir.

A55'in Tasarımına Benzer bi S24 Fe ve S25 serisi gelecektir.
Yani Şahsen mantıksız bir tasarım dili oldu, Bu konuda ki firmanın fikri ise Kendi Tasarımlarını tüm modellerinde Belirtmek ve Bir Samsung Marka algısı ve Klasikleşmiş tasarımını oluşturmak.

Bunun aksi şekilde calsian firmalar ise genelinde Çin firmaları Xiaomi Honor Huawei Vivo Oneplus Vb.'dir.
Menşeisi farklıdır yanlız Oneplus'ın.

*Yani Kısaca aslında Hiç teknoloji ile alakalı değil Maliyet ve Model azaltmanın ve tasarım dili oluşturmanın Sonucudur bu konular. 😊
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Markalar Yani büyük Firmalar insan gibi Düşünmezler ve yönetilmezler Hersey Kâr marjını Maksimumda Zararı ise En minimuma Tutmaktan İbarettir. 😊

Apple'in maalesef başımız açtığı Şu karbon ayak izi Çevreci kutularında asıl nedeni zaten Bunlardır.

Firmaların Doğaya saldıkları Kirletici Malzemelerin ve atıkların yanında 1 insanın ömrü boyunca çıkaracağı Çöp ve Atık Hiçbirşeydir.

Bu bilinç ve Teknloji anlayışı Türkiyede hiç oturmadı maalesef.

Youtube'u kurulduğundan beri kullanırım hiç bilinçli bir teknoloji kanalı Neredeyse görmedim.
Globalde de fazla Bilinçli bir yaklaşım yoktur aynı zamanda.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Tasarım konusu en sinir olduğum konu ya. Tamam her cihazın ayrı bi tasarımı olmasın ama en azından her serinin (A, F, S, Fe) kendine özgü bi tasarım dili olsun. Bu politika gerçekten çok saçma geliyor bana. Cihaza şöyle bi bakınca S mi F mi Fe mi A serisi mi anlamıyosun bile. Hepsine aynı tasarımı yapıştır geç.. Buarada aydınlattığın için teşekkür ederim kardeşim 😊
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim kardeşim ne demek. 😊
Aynen maalesef çok saçma bir konu. Alda bunu anlatalım şimdi Samsung Bey'e. 😅

Valla bizleri dinleseler daha iyi olacak.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Çinli markalar nerdeyse her cihazına başka tasarım yapıyor. Samsung bey de yapıştır geç 😅 neyse yapacak bişey yok