cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Aydınlanmak istiyorum 😅

(Topic created on: 08-08-2024 07:53 PM)
91 Views
CGRZBN
Expert Level 2
Options
Galaxy S
A serisiyle ilgili merak ettiğim bişey var. Vaktiyle A serisi bir iki model kullandım (A70, A72 gibi) hatta şuan iphone kullandığım için members'a girmek ve başkı bazı işlerim için evde yedek olarak duran A70'i hatsız olarak kullanmaya devam da ediyorum. Bunlar dışında A50, A51, A52, A54, A55, A71, A73 gibi A serisinin nerdeyse tüm cihazlarını inceleme fırsatım oldu. Merak ettiğim şey şu, A70 cihazının ekran gövde oranı o kadar iyi çerçeveleri o kadar ince ki günümüz amiral gemisi cihazları gibi.. Ama A54'lere, A55'lere, A72'lere, A73'lere hatta Fe serilerine bakıyorum o ekran gövde oranları o kalın çerçeveler gözlerimi kanatıyor diyebilirim. Bu konuda 5-6 yıl önceden nasıl çok daha kötü olabiliyor? Neden bukadar gerileme?
32 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
5 yıl önce ekran teknolojileri standarttı hocam. Şimdi çok daha farklı teknolojiler geliştiriliyor. 5 yıl önceki AMOLED ekran ile Şimdiki AMOLED ekranların kullandığı teknoloji daha farklı. Haliyle çerçeve kısmında da değişik teknolojilerce entegre sorunları çıkabilir diye düşünüyorum

Benim düşüncem bu şekilde kesinlikle doğru diyemem. Ancak tatmin edici bir açıklama olacağını umuyorum
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Teşekkür ederim kardeşim. Söylediğin şey mantıklı ve tabiki ihtimaldir. Benim bulduğum tek cevap maliyet. Maliyeti düşürmek için bile isteye yapıyolar sanki. Yoksa ekran teknolojisi gelişmiş olsa bile başka markalarda aynı hatta daha düşük segmentlerde çok çok daha ince çerçeveler görebiliyoruz
0 Likes
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Yok teknoloji ile tamamen alakasız kardeşim ya. 😊

A serisinin Paneli S20Fe'de Kullanıldı en son A51'in Süper amoledi ile de neredeyse aynı.

S serilerinde sadece her yıl panel değişimleri Olmakta.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
E A70 panelinden devam etselermiş. Teknolojik olarak yine geliştirilirdi. Ama fiziksel olarak ordan gitselermiş 😅
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Valla Bunu samsung'a söylemek gerek. 😂
Yanlış Bilmiyorsam A70 Paneliyle gunumz A serilerini super amoledleri Arasında Çok F-ark yok zaten. Çerçeve konsu malum zaten.
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
Dinlemiyolar kardeşim. Seni beni dinlemiyolar 😂
Galaxy S
A73 ün ve a55 güzel zaten siz yanlış bakıyorsunuz lazım😅
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy S
A55'in çerçeveler ince mi? Sen ciddi misin 😄 Galiba A70'i incelme fırsatın olmadı hiç
Galaxy S
A70 i niye inceliyim ki? S10 um vardı o zaman 🤣