Resolved! Solved

Original topic:

Apple’dan Samsung Ekosistemine Geçiş Deneyimim

(Topic created on: 09-25-2025 03:19 AM)
598 Views
liang222
Active Level 4
Options
Galaxy S

1. Geçiş Süreci Yaklaşık 7 yıl boyunca Apple ekosistemini (iPhone 15 Pro Max + Apple Watch 9 + AirPods Pro 2) kullandım. Bu süreçte iki yıl önce iPhone 15 Pro Max aldıktan sonra Galaxy S24 Ultra’ya geçiş yapmayı denedim. Ancak: Cihaz aşırı ısınıyordu. Bataryası yetersizdi, ekran süresi tatmin etmiyordu. Bazı uygulamalarda takılmalar oluyordu. 

Bu nedenle S24 Ultra’yı kısa sürede zararına satarak tekrar sıfır iPhone 15 Pro Max almak zorunda kaldım. O dönemde “Bir daha asla Samsung almam” diye düşünmüştüm. Ancak zamanla Apple’ın yenilik getirmemesi, Türkçe dil desteğini bile önemsememesi, mobil ödemede sınırlamalar, kısa batarya ömrü ve genel yetersizlikleri beni tekrar Samsung’a yönlendirdi. Sonrasında yeni ekosisteme geçmeye karar verdim: Samsung Galaxy S25 Ultra Galaxy Watch 8 Galaxy Buds 3 Pro 2. Telefon: S25 Ultra vs iPhone 15 Pro Max Ekran & Kamera: S25 Ultra ekran kalitesi, parlaklık ve kamera özelliklerinde belirgin şekilde önde. Performans: İşlemci gücü ve hız açısından net **bleep** hissediliyor. Yoğun kullanımda bile daha akıcı. Yapay Zeka & Yenilikler: Samsung, özellikle yapay zeka tabanlı özellikler ve yazılım tarafında çok daha yenilikçi. Batarya: iPhone’a kıyasla çok daha uzun ekran süresi ve dayanıklılık sunuyor. 3. Kulaklık: Buds 3 Pro vs AirPods Pro 2 İlk kez Samsung kulaklık deneyimledim. Ses & Mikrofon: Buds 3 Pro, hem ses seviyesi hem de mikrofon kalitesiyle AirPods Pro 2’nin önünde. Kullanım Rahatlığı: Uzun kullanımda daha konforlu hissettiriyor. 4. Akıllı Saat: Galaxy Watch 8 vs Apple Watch 9 Apple Watch Limitleri: Tarayıcı, müzik veya hoparlör kullanımı çok kısıtlı. Hoparlör yalnızca arama ve bildirimlerde aktif. Batarya ömrü optimize ayarlarda dahi 24 saati aşmıyor. Galaxy Watch 8 Avantajları: Daha uzun pil ömrü, daha esnek kullanım senaryoları ve ekosistem uyumu. 5. Genel Değerlendirme Son 4 yıldır, fiyat/performans, güç, hız, kamera ve yapay zeka özellikleri açısından Samsung önde. Batarya ve ekran kalitesi farkı çok net. Bir yazılımcı ve yoğun telefon kullanıcısı olarak (Android ve iOS optimizasyonlarını bilen biri olarak) Samsung’a geçişimden oldukça memnunum.

image

image

Sonuncu ise 5 gün önce aldığım yeni ekosistemimdir.
Tabii Apple'ın da hakkını yemem, ekosistem stabilizasyonu ve geçiş hızı olarak belki bir tık daha iyi olabilir hatta sistem içerisindeki uygulamalar arasındaki geçiş stabilizasyonu da gözle görülür şekilde çok daha iyi Fakat bunlar aradaki farka değecek kadar veya abartılacak kadar önemli hususlar hiç değil alınmaz demiyorum Tabii ki de alınır güzel bir marka mı Tabii ki de çok güzel bir marka ama o eski öncülüğünü kaybettiğini söyleyebilirim.
Kamera konusundaysa son görüşlerim şu şekilde iki markanın da birbirinden daha iyi olduğu yönler var fakat günün sonunda Fotoğrafı çektikten sonra ve o fotoğrafı bir daha tekrardan çekebilme şansımız yoksa Samsung her konuda daha iyi Fakat bu şans da var ise her iki markada başabaş ve dengeli diyorum.

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
OğuzS25
Expert Level 5
Galaxy S
Objektif bir yorum helal olsun sana kardeşim

View solution in context

Solution
F-I-R-A-T
Expert Level 2
Galaxy S
Video çeken yani bilindik sitelerdeki ksrşılaştırma yapanlar çoğunlukta Apple ı övüyorlar, o bilindik sitelerden ayrıldıklarında Samsung u övmeye başlıyor
Sebebini bilmiyorum ama dikkatimden kaçmıyor

View solution in context

16 Comments
Solution
OğuzS25
Expert Level 5
Galaxy S
Objektif bir yorum helal olsun sana kardeşim
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Vallahi hocam asla daha anlatacağım çok şey var ama insanlar okumaz diye düşündüm ve özetleyebileceğim kadar özetleyip bölümlendirebildiğim kadar bölümlendirdim ben sahip olduğum malın övücüsü bir insan değilim.
Fakat şu an gerek kullanım senaryosunda gerek çeşitlilik anlamındaki farklar anlattım sadece çünkü bunlar bu anlattıklarım Daha doğrusu hiçbir YouTube videosunda olmadığına eminim Çünkü geçiş yapmadan önce belki 10 tane YouTube videosu izledim hepsi en az yarım saatlik videolarda ve Hiçbirinde bunlardan bahsedilmediği için ben bunlardan bahsedip Bu arada paylaşmak iyi olur diye düşündüm Teşekkür ederim bu arada
OğuzS25
Expert Level 5
Galaxy S
Aynen zaten geçiş yapmadan önce kullandıkları markayı gömüyorlar zaten genelde 🤣 senin parmaklar ne öyle yaa 1 dkda 20 satır diziyorsun 😂😂
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Yazılımcıyız hocam normaldir😂
Solution
F-I-R-A-T
Expert Level 2
Galaxy S
Video çeken yani bilindik sitelerdeki ksrşılaştırma yapanlar çoğunlukta Apple ı övüyorlar, o bilindik sitelerden ayrıldıklarında Samsung u övmeye başlıyor
Sebebini bilmiyorum ama dikkatimden kaçmıyor
mustafa907
Active Level 5
Galaxy S
hocam ayıp oluyo yorumları silmek
0 Likes
icagatay
Active Level 6
Galaxy S
Güzel günlerde kullanın. Ben de Apple ekosistemini terk edip s24 Ultraya geçiş yapanlardanım :) Sadece tek bir sorum var, ben hala airpods pro kullanmaya devam ediyorum. Buds'a geçmeli miyim? Görüşünüzü merak ediyorum, genel anlamda müzik dinliyorum kulaklık ile.
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Ben buds 3 pro kullandığım için bunu verebilirim sadece ama size asla ve asla pişman etmeyecektir direkt buds 3 pro model alın. Alacaksanız. Şiddetle tavsiye ederim
icagatay
Active Level 6
Galaxy S
Teşekkür ederim. Airpods pro'dan genel olarak memnunum ama ekosistem dışında malum, kutunun ve kulaklıkların şarjını bile 3rd uygulamalar ile görebiliyorum. Sanırım bir tane edineceğim yakın zamanda.
0 Likes