- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Apple, kendi yapay zekâ çalışmalarındaki yetersizlikleri dolaylı biçimde kabul edercesine, bu yıl içinde yenilenen Siri’ye Google Gemini tabanlı bir destek ekleneceğini resmen doğruladı. Böylece daha önce bu yönde ortaya atılan iddialar da resmiyet kazanmış oldu.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 09:47 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 09:52 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 10:29 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 10:32 PM (Last edited 01-12-2026 11:09 PM ) in
Galaxy SŞu openai ve google applea yatirim yapiyor konusuna gelirsek, apple in openai ve google ile yaptigi anlasma siriyi yapamadiklari icin yaptiklari bir kiralamadir, open ai ve gopgle a para oduryorlar. Samsung ise perplexity e direkt kendisi yatirim yapti, google in geminisi ve microsoft un copilotu ile entegrasyon yaparken bunu bir ekosistem butunlugu olarak yapiyor. Meslea googlein cts yi samsung ile tanitmasi samsungu bir musteri olarak degil ilk ve en degerli ortak oldugunu kanitlitor. applein arkasinda google ve openai varsa samsungun arkasinda da hem kendi birimi samsung research (samsung gauss ai modelini gelistiriyorlar), hem google, hem perplexity hemde microsoft var. bence biraz fazla yuzeysel bakmissin olaya ama sen bilirsin
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 11:29 PM in
Galaxy SApple adam gibi yapar işine gelirsek onu söyle açıklayayım size. Zaten çoğu proje güzel başlamıyor buglı ve kötü başlıyor. Diğer taraflar bunu düzeltemiyorlar. Ve iki sonuç ortaya çıkıyor. Ya bugla sıkıntı ile devam edilecek. Ya da proje bitecek. Apple işte bu iki opsiyonu da tercih etmiyor. Bunların ve sıkıntıların üzerine gidiyor. Ama evet Apple girdiği her projeyi adam gibi yapmaz haklısın. "Çoğu" projeyi adam gibi yapar. Apple' ın kendi modeli derken ne demeye çalıştığinızı anlamadım. Hiç bir mobil dev şuan 0'dan kendine model üretmez herhalde ama. Zamaninda getirme konusunda ise Apple her şeyi zamaninda getiriyor. Ama AI konusunda geç zamanlar söylüyor.
Samsung Bixby'yi yapamadığı için Gemini'ı getirdi. Apple ise openAI ve Gemini'ı. Bence bu tamamen doğal bir hareket.
Bir de Samsung ile Copilot birliği mi? Sadece Galaxy Book'larda olan zorunlu bir dayatma o. Her bookun klavyesinde copilot tuşu olmalıdır. Ve her Booka copilot entegrasyonu windows lisansı verilir diye biliyorum????
Ve Apple da kesinlikle bunu Samsung'dan daha güçlü bir şekilde ekosistemine entegre ediyor. İki tarafı deneyinleyen birisi olarak diyorum bunu
Ve son olarak evet az önce de dediğim gibi iki tarafın da büyük çıkar ilişkileri var kendi aralarında. Müşteri- Saticı olarak değil sanki ağaçların köklerinden besin alıp ağaçlara daha uzun kök sağlayan Ağaç- Mantar ilişkisi gibiler. Karşılıklı çikarları var.
Fikrine ben de saygı duyuyorum hocam saygılı şekilde belirttiğin için teşekkürler😊❤
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 11:46 PM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 11:48 PM (Last edited 01-12-2026 11:48 PM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-13-2026 01:09 AM (Last edited 01-13-2026 01:09 AM ) in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
01-12-2026 11:16 PM in
Galaxy SKi şunu da eklersek, Samsung yapay zeka konusunda zaten en iyisi, Apple'ın böyle bir adım atması onların tahtını mı zorlayacak sanıyorsun? Büyük yanılıyorsun.