Original topic:

Apple Ekosisteminden Sonra Neden Samsung’a Geçtim?

(Topic created on: 09-19-2025 01:11 AM)
468 Views
liang222
Active Level 4
Options
Galaxy S

Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 7 yıl boyunca Apple ekosistemini kullandım. En son 2 yıldır ise (iPhone 15 Pro Max + AirPods Pro 2 + Apple Watch Series 7) aktif şekilde kullandım. Yazılımcı olduğum için donanım ve yazılım dünyasını yakından takip eden biri olarak, neden Samsung S25 Ultra + Watch 8 + Buds 3 Pro’ya geçtiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl kısa bir süre S24 Ultra + Watch 5 + Buds 2 Pro deneyimim olmuştu. O dönemde köşeli tasarım, batarya tüketimi, sosyal medya uygulamalarındaki ufak takılmalar ve kulaklık tasarımından memnun kalmamıştım. Bu yüzden Apple’a geri dönmüştüm. Ancak bu yıl Samsung’un ortaya koyduğu S25 Ultra serisi, Buds 3/3 Pro ve Watch 8 beni gerçekten heyecanlandırdı: S25 Ultra: Kağıt üstünde S24 Ultra’ya çok benzer görünse de pratikte **bleep** çok büyük. Ekran paneli, batarya verimliliği ve performans inanılmaz seviyede gelişmiş. 100’den fazla uygulama kurup güncelleme yapmama rağmen cihaz ne ısındı ne de şarjı hızla tükendi (%28 kayıpla 4 saat yoğun kullanım). Watch 8: Yuvarlak tasarımdan oval tasarıma geçiş çok şık ve premium bir his veriyor. Parlaklık ciddi oranda artmış, akıcılık mükemmel ve kişiselleştirme seçenekleri çok geniş. Buds 3 Pro: Kullandığım en iyi ses ve mikrofon deneyimine sahip kulaklık diyebilirim. Tasarımı, ışıklandırması ve modern hatlarıyla çok farklı bir karaktere sahip. Özetle: Samsung uzun süredir inovasyonlarıyla tanınan bir marka, fakat bu yıl özellikle tasarım ve kullanıcı deneyimi açısından çok büyük bir adım atmış. Benim için risk gibi görünen bu geçiş, şu an için en doğru kararlardan biri oldu. Apple tarafında da en güncel cihazları kullandım, dolayısıyla kıyaslama yapacak tecrübem var. Objektif şekilde söyleyebilirim ki: Samsung’un bu yeni serisi, Apple’a kıyasla bana çok daha yenilikçi, güçlü ve kişiselleştirilebilir bir deneyim sundu. Sorusu olan olursa memnuniyetle yanıtlarım.

image

17 Comments
Galaxy S
Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız. Fakat Samsung'un en kötü özelliği S27 çıkınca S25 serisinin unutulacak olması
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Unutulması önemli değil bence hocam. Önemli olan cihazın uzun ömürlülüğü ve alacağı güncelleme desteği. Ve s25 ultranın 7 yıl sanırım.
Galaxy S
Evet hocam öyle ama özellik kısıyorlar sürekli. S23 ve daha eski cihazlar için OneUI 8 boş bir güncelleme olacak mesela. Benim cihazım için OneUI 7 de öyleydi. Hatta olan özellikleri kaldırıyorlar
0 Likes
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Evet hocam fakat şuan günümüz teknolojisindeki en iyi inovasyonlu cihazı aldım. Ama her sene inovasyon inovasyon diye diye de para vermek de saçma kullanalım gitsin be
MertOB
Active Level 5
Galaxy S
Unutulması yönüyle değil fiyatına göre verdiği performansa bakmak lazım kimsenin telefonu iki gün sonra satmak için aldığını sanmıyorum (Alanların da Samsung ya da benzeri android cihazlar tercih etmesinler zaten)
0 Likes
CGRZBN
Expert Level 5
Galaxy S
Öncelikle hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanı dilerim. Sadece şunu söylemek istiyorum samsungla ilgili yaptığın bütün olumlamaları ikinci senenin sonunda üçüncü seneye girdiğin an tekrar konuşalım. Evet donanım önemli bir şeydir. Ama yazılım her şeydir.. İphone'daki stabilizeyi, akıcılığı ve optimizasyonu asla bekleme. Hayal kırıklığı olur. Ha şu an kullandığın ekosistem olduğu için bu hayal kırıklığını yaşasan bile haksız çıkmışım diye dile getirir misin bilemem. Ama çok uzun yıllar sadece samsung s serisi kullanmış biri olarak bunu yaşayacağını biliyorum.
liang222
Active Level 4
Galaxy S
Kapalı sistem bir yazılımdan daha çok gömülü sistem bir yazılım da herşeydir. Ne zaman isterseniz konuşalım 3 nanometrik bir işlemcinin bana mısın diyeceğini hiç sanmıyorum hocam teşekkür ederim.
CGRZBN
Expert Level 5
Galaxy S
Evet samsungun 3 nanometrelik işlemciyle yakaladığı performansı iphone 4-6 ile yakalıyor. Samsung o işlemciye 12 gb ram koyarak yakalarken iphone 6 gb ram ile yakalıyor. Samsung bu performansı söylediğim şekilde de olsa yakalamasına rağmen uzun yıllara yayamıyor. Ama apple uzun yıllar performans kaybı yaşatmıyor. Hocam süre olarak belkide senden çok S serisi kullandım. Tam 10 sene boyunca. Bilmeden yada kullanmadan yapmıyorum bu yorumları..
0 Likes
liang222
Active Level 4
Galaxy S
İphone cihazlar arka plan kullanımını desteklemediğinden + kişiselleştirilebilir olmadığından + gömülü sistem olduğundan + üçlü arabellekleme yapamamasından zaten 2GB ram koysan da çalışır hocam. Saydıklarım arasından arka plan işlemi bile yapamayan bir cihaza 7 yıl iyi katlanmışım diyorum zaten.