cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Android Cihazdan Apple Cihazına Geçiş Yaptım

(Topic created on: 02-21-2024 06:52 AM)
768 Views
MembersKullanicisi
Active Level 3
Options
Galaxy S

Arkadaşlar 1 ay önce Galaxy S21 FE 5G modelinden İPhone 13 Cihazına Geçiş Yaptım. Bazı Kolaylıklar ve Bazı Zorluklar yaşadım. 10 yıllık android kullanıcısı neden İOS cihazına Geçiş yaptı açıklamalarla yayınlayacağım yaşadığım kolaylık ve zorlukları ikinci makalemde kısa süre sonra yayınlayacağım.

• STABİLİTE : 

Arkadaşlar Galaxy S21 FE 5G modelini kullanırken bazı uygulamaların geç açtığını gördüm bu benim cihazımdan kaynaklanmıyordu çünkü Galaxy S23 kullanan arkadaşımda bu sorun vardı bu cihaz ile alakalı değil. Android Sisteminden kaynaklı uygulamalardan kaynaklanıyor bazen hiç kullanmadığımız uygulamalar boş halinde RAM tüketebiliyor bu sorun kaynaklı hızlı pil düşmesi yaşanabiliyor ama İPhone cihazimda Sistem Ve İşletim Sistemi aynı markaya ait olduğu için bu sorunu pek gözlenmedim. Her uygulama sorunsuz şekilde çalışabiliyor.

• FOTOĞRAF KALİTE DÜŞMESİ : 

Arkadaslar bu sorun Galaxy S22 ve sonrası modellerde çözülmüş olsada diğer modellerde bu sorun gözlenebiliyor. A veya M serisi kullanıcıları bu sorunu yaşayabiliyor evet bu düşme İOS cihazında yaşanabiliyor ama Android işletim sistemine azaran daha iyi çalışıyor uygulama ve sistem aynı markaya ait olduğu için ve marka model az olduğu için uygulama geliştiricileri İPhone modellerine daha hızlı şekilde güncelleme yayinlayabiliyorlar.

• KAMERA : 

Arkadaşlar Kamera Öznel birseydir ama Android cihazlarda nedense İPhone modellerine azaran daha kalitesiz olduğunu düşünüyorum bunu Android cihazlarında diyorum Galaxy S serisini ayrı tutuyorum bana kalırsa Galaxy S Serisi Android işletim sisteminin İPhone modelleri gibidir S serisi harici cihazlar veya markalar kamera konusunda İPhone cihazları kadar stabil şekilde çekmiyor Yıl olmuş 2024 on kamerada 1080/30 çeken amiral gemisi android cihazlar var onlara model bile demek istemiyorum rezalet birsey ama Samsung S serisi ve İPhone modelleri 2019 dan beri (S10 ve İPhone) modellerinde ön ve arka kamera 4K 60FPS çekim yapabiliyor diğer üreticiler bu durumu pek söz ettirmiyor cidden hayal kırıklığıdır. Hatta bazı modellerde OİS desteği bile eksik ettiriyorlar. Ama Galaxy Note 4 / İPhone 6S modellerinden bu yana Samsung S serisi ve İPhone modelleri OİS desteğini kaldırmadılar cidden diğer markaların örnek almasi gerekiyor.

• RAM TÜKETİMİ : 

Arkadaşlar 8GB veya 12GB farketmez İPhone 13 cihazındaki 4GB RAM modüllerden daha fazla kasıyorlar bu cihaz ile alakalı değil kendi işletim sisteminden kaynaklıdır. Android cihazlar çok fazla RAM harcıyorlar bazı telefonlar 24GB ile geliyorlar oyuncu cihazları bile desek işletim sistemindeki bazı uygulamalar çok fazla ram olmasına rağmen durduk yere hatalar alınabiliyorlar İOS cihazlarda bu sorun kalmıyor bazen RAM sıkıntısı çekiyorum ama androide azaran daha az çekiyorum.

• İŞLEMCİ :

Arkadaşlar cidden bu durumdan çok sıkıldım S20 FE kullanırken Snapdragon 865 kullanırken bir sonraki modelde Exynos modellerini kullanıp her seferinde farklı farklı işlemcilerden bıktım birde yeni nesil android cihazlarda özellikle orta segmentte çok fazla işlemci degisikliligi var. Bazı yeni çıkmış cihazlarin yıl olmuş 2024 hala arka kamerası 4K 60FPS çekemeyen cihazlar var cidden yazık o kadar para veriliyor.

• DEPOLAMA BİRİMİ : 

Arkadaslar Play Store uygulamasından bir uygulama indirsem yükleniyor ekraninda bazı saniyeler bekliyordum ama İPhone modellerinde indirirken yükleme ekranına kalmadan anında indirildi ( AÇ ) anında açabiliyordum bunu android cihazda test ettiğim zaman UFS 4.0 cihazda bile bazen bekletiyordu ama bu sorun İPhone modellerinde pek olmadığı için rahatladım 

• AKICILIK

Arkadaslar RAM kaç olursa olsun ekran 120Hz bile olsa İOS kadar yağ gibi akan arayüz bulamadım RAM 4GB olmasına rağmen yağ gibi akıyor 60hz kullanıyorum ama sanki 120hz gibi hissediyorum S21 FE modelinde 120hz olmasına rağmen İPhone 13 arayüzü daha hoş görünüyor.

ARAYÜZDE REKLAM YAPAN FİRMALAR :

Başta Xiaomi olmak üzere bazı markalar arayüzde veya uygulamalarında reklam kullanıyor Samsung’u bu konuda taktir ediyorum ama diğer markalar buna pek özenli davranılmıyor ve ayrıca Samsung ve diğer markalarda kurulum ekranında zorunlu uygulamalar var nefret ediyorum millete zorla birseyler dayatıyorlar her kurulumda en az 5 uygulamayı devre dışı bırakıyorum.

GÜNCELLEME ÖMRÜ : 

Bazi yeni nesil orta segment cihazlar 2 yıl güncelleme aldıktan sonra bırakıyorlar cidden rezaletsiniz Samsung’u bu konuda tebrik ediyorum eskisi gibi değil kendisini düzeltmiş ama bazı Çinli firmalar hala 2 yıldan sonra bırakıyorlar yerli markalara hiç bakmayın güncelleme bile vermiyorlar yeni sürüm için yeni cihaz kampanyasına devam etsinler sonu Nokia gibi olucaklar.

Arkadaslar bunun gibi birçok sorunla karşılaştım bu cihazdan cihaza değişir ama android cihaz istiyorsanız ve en iyisini istiyorsanız Galaxy S serisinin ULTRA modellerine bakınız eğer kaba istemiyorum ama donanımı yüksek olsun diyorsanız Galaxy S Serisinin PLUS modellerine bakınız ama ben kompakt cihaz istiyorum derseniz Galaxy S Serisinin Düz modellerine yönelin diğer üreticiler o kadar da iyi değil bu saydığım modellerin Snapdragon versiyonlarını almaya özen gösterin Exynos 2400 haricinde bütün Exynos modelleri sizi üzebilir. Eğer ben hızlı şarj oyun ve birazda kamerası iyi olsun diyorsanız Redmi değil Xiaomi Mi serisi alın S serisinden sonraki en yüksek tepe cihaz serisi o olucaktir. Suanda İPhone 13 üzerinden Samsung Members WEB sitesinden bu makaleyi yazıyorum yorumlarınızı bekliyorum Sağlıcakla kalın ikinci makale yakında yayında olucaktir.

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
SM-S901E_DS
Active Level 7
Galaxy S
Hayırlı olsun

View solution in context

Solution
DurukanAKDAG
Active Level 9
Galaxy S
En iyisini yapmışsın bak keyfine 👏🏻

View solution in context

5 Comments
Solution
SM-S901E_DS
Active Level 7
Galaxy S
Hayırlı olsun
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Merhaba IOS kullandınız mı geçmişte. Kacinci surumdu, kullandıysanız
0 Likes
Galaxy S

İPhone SE 2020 kullandım 6 ay süre içinde kullandım ufak ekranı hoş olsada ekran kasa oranı ve pili çok iyi değildi değiştirme kararı aldım ama kamerası hala günümüz şartlarında orta segment cihazlardan iyi çekiyor değerini koruyor o dönemde A52 vardı o cihazla değiştirdim SE modeli hala fiyatını koruyorken ve yükseliyorlarmış A52 modeli iyice düştü bu da kullanıcıyı olumsuz etkiliyor 

0 Likes
zeto
Active Level 10
Galaxy S
Her dedidiği doğru iphone daha güvenlikli ve optimize az sayıda cihazı olduğu içşn bu samsung bey de sürekli saçna model cihaz ürettiği için optimizesi iyi değil hele a serileri bu sefer sınıfta kalfı s serileride iyi değil gibi eskisi kadar
Solution
DurukanAKDAG
Active Level 9
Galaxy S
En iyisini yapmışsın bak keyfine 👏🏻