cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Amiral gemilerine yüzde 20 zam yolda! İşte sebebi 😡

(Topic created on: 09-10-2024 10:55 PM)
510 Views
Mami14
Active Level 8
Options
Galaxy S

image

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 fiyat etiketi zamlanmış olabilir. Bu zam, amiral gemisi modellerine yansıyacak gibi duruyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, önümüzdeki ay tanıtılacak. Ancak duyuru öncesi ortaya çıkan sızıntılar, yeni nesil amiral gemisi platformun selefine göre daha pahalı olacağını gösterdi. Bu fiyat artışının ise doğrudan telefonlara yansıması bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 zamlı geliyor

Çinli sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan bir iddiaya göre, Snapdragon 8 Gen 4’ün üreticilere maliyeti 240 dolar civarında olacak. Bu, Snapdragon 8 Gen 3‘ün 200 dolarlık fiyatına kıyasla yüzde 20’lik bir artış anlamına geliyor.

Ancak 240 dolarlık fiyatın kapsamı bilinmiyor. Yani Qualcomm’un sadece işlemciyi mi yoksa Snapdragon X80 5G modemli paketine mi bu ücreti istediği belirsiz. Daha önceki sızıntılar, Qualcomm’un modemli ve modemsiz iki farklı versiyon sunabileceğini göstermişti.

Fiyat artışının muhtemel sebepleri arasında, TSMC’nin 3nm sürecine geçişi yatıyor. Ayrıca Qualcomm, bu nesille birlikte kendi geliştirdiği Oryon CPU çekirdeklerini kullanmaya başladı. Her iki faktör de şirketin Ar-Ge maliyetlerini artırdı.

Tabii Samsung ve Xiaomi gibi büyük üreticilerin Qualcomm ile özel anlaşmalara sahip olduğunu belirtelim. Yani Qualcomm, teknoloji devlerine özel fiyatlandırmada bulunabilir. Yine de Qualcomm resmi bir açıklama yapana kadar, 240 dolarlık fiyat etiketini söylenti olarak değerlendirmek gerekiyor.

Yonga setinde yaşanacak fiyat artışı, akıllı telefon üreticilerine de yansıyabilir. Ancak yeni çipin performans alanında önemli geliştirmeler sunması, bu fiyat artışını haklı çıkarabilir.

Kaynak 

https://shiftdelete.net/qualcomm-snapdragon-8-gen-4-zamli-geliyor

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Galaxy S
Bilgilendirme için teşekkürler

View solution in context

41 Comments
Solution
Galaxy S
Bilgilendirme için teşekkürler
Mami14
Active Level 8
Galaxy S
Herzaman efendim 🥰
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Bilgilendirme İçin Teşekkürler 😊👍
Mami14
Active Level 8
Galaxy S
Herzaman efendim :)
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Samsung umarım güzel bir fiyatlandırma yapar s25 serisinde hepsinin snapdragon ile geleceği falan söyleniyor bu aralar
Mami14
Active Level 8
Galaxy S
Evet eğer Snapdragon ile gelirse ve bu haberler doğru çıkarsa ne yazık ki pahalı gelecek gibi Exynos ile çıksaydı böyle bir durum olmazdı bakalım nolacak?
0 Likes
Galaxy S
Tm ıphone pahalı dıyenler samsunga ne dıyecekler üstelik 2 sinde şarj adaptoru ve kulaklık yok şimdi kabloyu çıkartılar
0 Likes
Mami14
Active Level 8
Galaxy S
Efendim herkes istediğini alabilir ve iPhone da iyi bana göre Samsung da ancak Apple pahalı gerçekler bu! Ayrıca Samsung uygun, orta , pahalı fiyatlandırması var ve herkese de yeterli telefonlar çıkarıyorlar eee adamlar daha ne yapsın ki? İphone amiral gemisi çıkarıyor sadece ve bu yüzden pahalı hala. Şöyle yorumlar yapmayın! Olur mu kaçıncı yıldayız Allah aşkına 100 Bin TL telefon mu alınır? Size soruyorum En azından Samsung iyi fiyatlandırma yapıyor gidin araştırın öyle gelin lütfen iyi günler dilerim.
Kim ne alırsa alsın o kişinin sorumluluğu ve hakkıdır kimseyi karışmayın herkes istediğini alır burası Samsung yeri ve Samsung Formudur 🙂
0 Likes
Galaxy S
S24 ultra kaç para75 bine olur diyorsun yanı s25 ultra 100 bın olur geçin bu işleri
0 Likes