Original topic:

Amerikadaki telefonlar neden bizden farklı

(Topic created on: 07-30-2025 07:45 PM)
452 Views
Eren_GalaxyS10
Active Level 8
Options
Galaxy S

Bunu tek samsung odaklı söylemiyorum ama yazık değil mi cidden. İşlemci farkı servis farkı. Örneğin pahalı olduğundan şikayetçi olunan iphone 16e bizde 1147 dolara satılırken amerikada 600 dolar. İki kat **bleep** var resmen. Ve iki kat ödememize rağmen. Apple Pay yok, fitness+ yok, Haber yok Ai yok.

Aynı şey samsungdada geçerli s24fe bizde 1040 dolarken amerikada 650 dolar. Ve bizde olmayan ai özellikleri var uygulamalar var. Wallet tam olarak çalışıyor mesela cidden yazık değil mi. Biz bide tek çekim ödüyoruz (hat üstüne alınınca değişiyor ama bu sefer fiyat artıyor) onlar mesela iphone 16 pro maxi 12 ay taksitle alıyor ve bizdeki gibi vade farkı gibi saçmalıklar yok cidden yazık...
12 Comments
Rcp31
Active Level 4
Galaxy S
Kanka çünkü onların yerli malı ipone sen ital alıyorsun o yüzden pahalı
S25_ULTRA_AKP
Active Level 4
Galaxy S
Kaçak cime
Galaxy S
Yerli adam akıllı telefon varsa lütfen tavsiye ona geçelim.
0 Likes
GLX120
Expert Level 5
Galaxy S
Sadece telefon veya Amerikan ürünleri değil yurt dışından gelen tüm ürünler extra extra vergi bindiği için çok pahalıya alıyoruz ve vade farksız olmamasının nedeni TL'nin hergün değer kaybetmesi. Eğer vade farksız 12 taksit yaparlarsa yıl sonunda tüketici ucuza almış oluyor.
Galaxy S
Kısa ve özü aşağıların aşağısını yaşıyoruz...
Bekir_S22_S24
Expert Level 4
Galaxy S
Burda pahalı olmasının nedeni samsung mu ya da diğer markalar mı sence??
Adam zaten ülkeye 650 dolar gibi bir fiyatla getiriryor gerisi ise vergi devletin kasasına gidiyor yani cogu marka sırf bu şeyler yüzünden bizim ülkeden çekildi Nike Sony vb. Markalar artık devlete bu kadar para ödemek zorunda bırakıldıkları için ve üretim maaliyeti daha yüksek oldugu için burdaki pazarlarını kapattılar Sony tekrar açmıştı galiba ama tam hatırlamıyorum.
Galaxy S
Ben bu olayın sorumlusu samsung mu demişim. Ne bu atarlanma...
865_S20FE_
Expert Level 5
Galaxy S
Vergiler saolsun üreticiden cok hazineye ödüyoruz hadi s serisi iphone vs gectim en azindan a serisi m serisi gibi telefonlardan bu kadar vergi alinmamasi lazim günümüzde en temel ihtiyac telefon
Artisit34
Active Level 10
Galaxy S
Fiyat olayı vergiyle alakalı.

Wallet hizmetleri bankalarla anlaşma sağlanamadığı için (türkiyede bankalar çok zorluk çıkarıyor)
0 Likes