MelihUyanıkS23F E
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Pazar araştırma kuruluşu Canalys, 2024’ün üçüncü çeyrek döneminde (temmuz-eylül) gerçekleşen akıllı telefon satışlarına ilişkin raporunu yayınladı. Geride bıraktığımız çeyrekte 54,5 milyon adetlik rekor iPhone sevkiyatına rağmen Apple burun farkıyla da olsa Samsung‘un gerisinde kaldı. Samsung bir kez daha sektörde birinci marka olmayı başardı.
İşte Akıllı Telefon Satışları
Canalys’e göre Samsung, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 modellerinin piyasaya sürülmesi ve etkili satışlarıyla üçücü çeyrek sonunda 57,5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Samsung’un sevk ettiği telefon sayısında yıl bazında %2’lik bir düşüş gerçekleşti ve markanın pazar payı küçük bir düşüşle yüzde 19 seviyesine geriledi.
Apple, üçüncü çeyrekte iPhone teslimatlarını %9 oranında artırdı ve yukarıda da belirttiğimiz gibi 54,5 milyon iPhone satışı ile rekor kırdı. Apple bu satış adetiyle yüzde 18’lik bir pazar payı elde etti. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde Samsung, Apple’dan 8,6 milyon daha fazla telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu **bleep** 2024’te 3 milyon adete geriledi. Bunun nedeninin Apple’ın eylül ayında iPhone 16 serisini satışa çıkarması gösterilebilir.
Samsung ve Apple’ın ardından üçüncü sırada Xiaomi‘yi görüyoruz. Çinli üretici, Temmuz’dan Eylül’e kadar 42,8 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Markanın satışları yüzde 3 oranında artış gösterse de pazar payı yüzde 14’te sabit kaldı. Listenin dördüncü sırada bir başka Çinli marka OPPO yer alıyor. OPPO geride bıraktığımız çeyrekte 28.6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı döneme göre satışlarda yüzde 8’lik bir artış söz konusu ve pazar payı yüzde 2 artmış görünüyor.
Listenin beşinci sırasında Hindistan pazarında fırtına gibi esen Vivo yer alıyor. Vivo geride bıraktığımız üçüncü çeyrekte 27.2 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Bir önceki yıl aynı döneme göre satışlarda yüzde 24’lük bir artış kaydedildi. Vivo bu süreçte pazar payını yüzde 7’den yüzde 9’a çıkarmayı başardı.
Dünya çapında 2024’ün üçüncü çeyreğinde 309,9 milyon telefon sevkiyatı yapıldı. Bu sayı geçen yılın üçüncü çeyreğinde dünya çapında sevk edilen 294,6 milyon adete kıyasla %5’lik bir artış anlamına geliyor.
0 Comments
