Original topic:

A54'ten S21 FE geçmek. Ve amiral gemisi..

(Topic created on: 09-04-2025 03:33 AM)
331 Views
YEGG
Active Level 3
Options
Galaxy S

Arkadaşlar görüyorum yazanlar soranlar oluyor. A54 üm vardı 1 ay önce sattım donmaya başlamıştı kamerası iyi değildi ve orta sınıf telefon olduğunu fersah fersah hissettiriyordu. İphone 11 aldım tertemiz buldum. 1 hafta kullandım onu da sattım çünkü gerçekten bu kadar ısınan bi telefon olamaz, pili daha %90 ve orijinal pildi. Zaten ekranı vs 720p piksel piksel bir ekran şarj desen 3 veya max 4 saat ekran süresi. S21 fe bime geldi geçen hafta biliyordum 16 bine gittim aldım. Şimdi arkadaşlar burada geçilmez diyenler var lakin bir amiral gemisi her zaman bir amiral gemisidir. Okey pili mükemmel değil ama bugün gidip iphone 15 alın aynı ekran süresini s21 fe de alıyorsunuz. S21 Fe in en sevdiğim yanı stabilitesi mükemmel bende sd888 li versiyon var ve donma kasma vs yok olacağını düşünmüyorum 2 sene sonrasında bile. Çünkü bu telefonun depolama birimi amiral gemisi seviyesindeki ufs 3.1. Bilenler bilir ne anlama geldiğini. Kamerasına zaten bayıldım 4k 60fps orta seviyede bulmanız imkansızzz. Bu fiyata telefonito lens bulmakta imkansız ve ay fotoğrafı çektim şaşırttı vallahi. Ön kamerası da a54 ten de iphone 11 den de kat kat kaliteli. Burda fan boyluk yapmıyorum lütfen öyle algılamayın. Bugün herhangi bir amiral gemisi alın batarya performansı asla orta seviye telefonlarınki gibi iyi olmaz. Çünkü güç alıyorsun ve o gücün dezavantajı da batarya oluyor. Ben ekran süresi olarak 6 saat alıyorum şuanlık ama batarya daha da açılır diye düşünüyorum daha bu 3. şarjı falan. Bu arada exynos lu modellerin performansı da bataryası da kötü. Antutuyu pek sevmem ama ölçüt olarak söylüyorum baktığımda exynoslu model 670k civarı almış ben az önce test ettim 862k gibi bir skor aldım. Geekbench antutu vs bunların fotoğrafını da yükleyeceğim. Demem o ki arkadaşlar bir amiral gemisi alıyorsunuz. Duruşu hissiyatı kalitesi her şeyi fiyatına göre çok çok iyi. İnceliğine bayılıyorum aslında çerçeveler alüminyum o da çok sağlam hissiyatı veriyor. Güncelleme konusunda ise bildiğim kadarıyla oneui 8 alacak. Bence yeterli fazla güncelleme fazla yavaşlıl getirir. Gerçekten orta seviye telefon kullanarak bu zamana kadar büyük aptallık ettiğimi anlıyprum. Oyun konusunda lol wild rift oynuyorum ayarlar yüksekte ama ben 60fps te oynuyorum fazlasını zaten istemiyorum, donma kasma vs yok. Isınma konusunda ise yeteri kadar ısınıyor. Mesela iphone 11 de parlaklık açıp oynayabildiğimi hatırlamıyorum çünkü ısınıp korumaya alıyordu kendisini. Bu telefonda öyle bir sorun yok ısınıyor ama rahatsız etmiyor. Şuan malatyada ikamet ediyorum 35-40 arası gündüz sıcaklıklar ona rağmen bence ısınmıyor bu telefon. Ama exynoslu modellerde ısınma sorunu olduğunu biliyorum ve a54 tende biliyorum exynos lanet bir işlemcidir. Stabilite testlerinde snapdragon 1 saatten fazla %98 stabilite verirken exynos %80 lere kadar düşüyor. O yüzden samsung tercih edecekseniz snapdragondan başka tercih etmemenizi öneririm. Sorusu olan yazsın arkadaşlar elimden geldiğince cevaplarım. 

image

image
S21 FE ile çekildi.

5 Comments
mş
Active Level 10
Galaxy S
a54 f/p bir seri s serisine yakin bir deneyim sunuyor
mş
Active Level 10
Galaxy S
ama fe aldigin icin iyi yapmissin hocam ne diyim, s21fe eskimis olabilir sadece
mş
Active Level 10
Galaxy S
Performans ve Hız: S21 FE, Snapdragon 888 (veya bazı bölgelerde Exynos 2100) işlemciyle geliyor ki bu, A54'ün Exynos 1380'inden daha güçlü. Oyun oynamasan bile günlük kullanımda (uygulamalar, çoklu görev) daha akıcı ve hızlı hissedeceksin. A54 orta seviye bir cihaz, S21 FE ise "fan edition" flagship olduğu için daha premium bir deneyim sunar
mş
Active Level 10
Galaxy S
Kamera: S21 FE'nin kamerası daha iyi – özellikle telephoto lens (3x optik zoom) ve daha kaliteli video çekimi (HDR10+ desteği) var. A54'ün 50MP ana kamerası iyi ama düşük ışıkta ve detaylarda S21 FE önde. Eğer fotoğraf/video çekmeyi seviyorsan, farkı hissedeceksin.
mş
Active Level 10
Galaxy S
sadece batarya haric her alanda ustun