Original topic:

A34'den S24 FE'ye Geçis Deneyimler

(Topic created on: 07-01-2025 11:50 AM)
399 Views
bestsamsung
Expert Level 1
Options
Galaxy S

Bundan tam 1 ay önce 1 Haziranda S24 Fe aldım. Önceki cihazım A34'dü. Hala bende ama ara ara kullanıyorum onu. S24 Fe'ye geçtiğimde tabiki de en çok beni etkileyen kamerası oldu. Çünkü S24+ ile aynı ana kamera lensine sahip(Telefoto lensi farklı marka) ve gerçekten harika işler çıkartıyor. Portre videolar da gerçekten mükemmel oluyor. Özellikle sosyal medya içerik üreticileri için çok gerekli bence. Onun dışında telefondaki Ois ve özellikle eis kusursuz çalışıyor. A34'de eis ile beliren görüntü kaymaları sanki sallanıyormuş hissi ve sallanırken bozulma durumları bu cihazda yok. Gerçekten harika iş yapıyor. QHD Süper sabit modu ise aydınlık ortamlarda sanki tripod kullanıyormuşcasına harika işler çıkartıyor. Bir de HDR10+ destekli videolar az ışıklı ve ters ışık olan ortamlarda çok iyi çalışıyor. Ama tabi bu özellikler sosyal medya için çok fazla geliyor. YouTube'da bu destek mevcut ama bazı sosyal medya platformalarında destek olmadığı için Hdr10+ plus ve Ultra HDR fotoğraflarda görüntülerde renk kaybı çok fazla. A34'de en önemli eksikliği gece çekimleri idi. Özellikle aynı karede karanlık ile aydınlık arasında kameranın iso geçişleri çok zayıftı. Bu da kumlanmaya parazitlere sebep oluyordu. Ama aynı ışık koşullarına sahip bir gece çekiminde yeterince iyi çalışıyordu. Tabi A34'de yardımıma yapay zekaya sahip otomatik düzenleyici SAMSUNG ENHANCE-X yetişiyordu. Ama tabi o da bir yere kadar. Onun dışında telefon ilk açıldığında oluşan kasmalar s24fe'de Ufs 4.0 ile hiç yok. Cihaz hemen açılıyor ve çok daha hızlı tepki veriyor. Çok daha hızlı video renderlıyor. Uygulama açılış hızı harikülade. Asfalt Unity eski adıyla Asphalt 9'u dokunduğunuz anda oynama ekranı geliyor o kadar güçlü bir islemci ve depolama sahip. Eğer sanal Ram'i kullanırsanız Ufs 4.0 olmasının avantajını sonuna kadar hissedersiniz. O yüzden bu telefona 8gb ram az diyenler haksızlık yapıyor. Game Of Thrones Kingsroad gibi ağır bir oyun sadece %20 ram kullanıyor. Yani şuanda 8gb ram gayet ideal ve bunu sanal ram ile arttırabilmeniz hizli bir depolama ile farkını gösterecektir. Şimdi gelelim pile. Açıkça görülüyor ki One U7 ile bu cihazın pil ömrü olumsuz etkilendi. Ama o kadar da degil. A34'e de One Ui 7'yi yükledim. Ama a34 neredeyse 2 yıllık bir cihaz ve %90 pil ömrüne rağmen bu cihazdan daha iyi pil ömrü sunuyor. Zaten a34 One Ui 5.1 ile şarj ömrü liderdi, muazzam pil ömrü sunuyordu. Hayatımda ilk defa S serisi kullanıyorum. Ve Dex modu ile tanıştım. Akıllı televizyonda Dex modunu kablosuz olarak kullanabilmek bunun içinde Samsung bir televizyona ihtiyaç olamaması çok guzel. Dex modu işini gerçekten harika yapıyor. Televizyonu bir bilgisayara telefonu da touchpad'e çeviriyor. Ekran Görüntü kalitesi de ekran yansıtmaya göre kat be kat daha iyi. Benim için sürekli kullanacağım güzel bir özellik. Ekrana gelirsek A34'ün güneş altında ekranda beliren sensörler beni rahatsız ediyordu ve ekranın keskinliği zayıftı. Ama S24 fe'nin ekranı A34'ün ekranından çok daha iyi. İkisini yan yana koyunca net şekilde belli oluyor. Tabiki **bleep** Dynamic Amoled 2x ekran ve HDR10+ destekli ekranın etkisi büyük. A34 normal bir kullancı için gayet yeterliydi. Ama teknoljiyi seven daha mükemmeli isteyip de fazla para vermeyi istemeyenler için S24 fe biçilmiş kaftan. S25 plus ile yan yana koyun farkını her insan anlayamaz. O kadar iyi fiyat performans ürünü. Zaten mağazada karşılaştırdım ikisini. Bazı kullandığım teknik bilgiler ve kullandığım terimler yanlış olabilir elimden geldiğince alacaklara yardımcı olmak istedim. S25 fe'yi bekleyecekler Android 8 ile gelecek olması evet bir avantaj. Çünkü S24 fe eski yazılımla geldi bir adet büyük güncelleme aldı. Android 8 ile beraber 2 büyük güncellemesini almış olacak. S25 fe 2 yazılım önde olacak. Ama fiyatı 40.000 liradan aşağı olmayacak. Beklemek isteyenler bekleyebilir ya da S24 fe alabilir.

3 Comments
Sıradanbiri
Active Level 7
Galaxy S
Eline sağlık bu kadar uğraşmışsın teşekkürler, benim merak ettiğim bi konu vardı geniş açı da video çekimi güzel mi
865_S20FE
Expert Level 5
Galaxy S
Iyi bir yükseltme olmuş farkedilir derecede
Iceteath
Active Level 3
Galaxy S
Ben de A34 kullanıcısıyım nasipse fiyat olarak şuanki performansta olursa 256gb modelini Ağustos-Eylül gibi almayı planlıyorum.Deneyiminizi aktarmanız güzel oldu teşekkür ederim.