cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

5G sorunu(Bütün telefonlar için)

(Topic created on: 03-16-2025 12:12 AM)
275 Views
tahadmn
Active Level 5
Options
Galaxy S

Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.

Arkadaşlar bende dahil son zamanlarda hepimiz telefon modelleri 5G yi desteklemesine rağmen operatörlerin gönderdiği sms'lerde cihazın desteklemediği mesajını alıyoruz.
Bunun sebebi tahminimce şudur; 5G şuanda ülkemizde sadece belli noktalarda kullanıma aktif(istanbul havalimanı ve belli başlı stadyumlar)
Genel olarak kullanıma 2026 yılında geçeceğiz, bu yüzden operatörlerden böyle bir mesaj alıyoruz bence. Eğer 5G altyapısının olduğu yerlerde bulunursanız bunu deneyimleyebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Yani bu telefonlarla alakalı bir sorun değil. Ayarlardan 5G seçeneğine baktığınızda göremememizin sebebi ülkemizde genel olarak altyapı olmadığından dolayı samsungun bu özelliği göstermemesi olabilir. Tekrardan iyi akşamlar, sevgilerle.

5 Comments
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
tahadmn
Active Level 5
Galaxy S
Evet az önce okudum bende yazınızı söylemek gerekiyor. Sonra insanlar telefonlarında bir sorun olduğunu düşünüyor çünkü
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
Aslında cogu biliyor inatla yazanlarda var aralarında
ESMANS23
Active Level 5
Galaxy S
Arkadaşlar telefonum s23 5g var. hattımda turkcell 5g'yi müşteri hizmetlerinden actırdım. Samsung s serilerinde yazılım olarakta 5g var. Tahminen 5g olupta s serisi dışındaki telefonlarada yavaş yavaş yazılımsal olarak vermeleri gerekiyor çünkü artık 5g kullanıma açılacak. Yazılım olarak S serisi dışındakiler mobil ağlarda 5g ayarı göremediği için acamıyor. Yazılımsal olarak açılınca hem mobil ayarlardan açılır hemde müşteri hizmetlerinden hat 5g açtırılır. Tabi şuan 5g heryerde olmadığı için sadece aktif olan yerlerde kullanılıyor.1742075914502.jpg1742075914520.jpg
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
S22 ve sonrası s ve z de var ama fe ve a m serisi kapalı