- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Öncelikle bu konuda kafası karışık olan insanlar olduğu için bu konuyu yeniden masaya yatıralım.
Android kısa sürede güncellemelerden dolayı kasar mı?
Bundan 5-6 yıl önce IOS'mi Android'mi diye sorsanız IOS derdim. Bunun sebebi o zamanlar Android Optimizasyonu çok kötüydü ve ios android'in yanında mükemmel duruyordu. Optimizasyon kötü olduğu için daha az güncelleme ömrü sunuyordu. Hatta bundan dolayı sürekli Apple Fanlarının ağzında "3-4 yıl kullandıktan sonra çöpe atarsın" gibi sözler dolaşıyordu. Peki, android şu anda böyle mi? Gelin bir bakış atalım.
"Android'den Iphone'a geçtim. Telefonum o kadar kasıyormuş ki bir daha Android'in yüzüne bakmam"
Bu ifadeleri söyleyenleri günlük hayatta duymuşsunuzdur. Eskiden iphone cihazlara geçiş için bir numaralı neden olarak geçiyordu. Bunun başlıca sebeblerinden birisi, iphone'a geçmeden önceki kullandıkları android cihazların uygun fiyatlı telefon olmasından kaynaklı olması geliyor. O zamanlarda optimizasyon problemleri baş gösterince de ortaya böyle durum çıkıyordu.
Bir işletim sisteminin diğer önemli faktörlerinden biri Animasyonlardır. Özellikle benim için işletim sisteminin hızı bir kenara, animasyonları daha da önemli faktördür. Telefon ne kadar hızlı olursa olsun ucuz animasyonlar içeren işletim sistemleri sizi tatmin etmez. bu yüzden xiaomi cihazlar kasıyormuş gibi hissettirir, aslında telefonda güç yetersizliği yok, düzgün ayarlanmamış animasyonlar ve optimiazyonsuzluktan kaynaklanıyor.
Günümüzde Android 15 güncellemesi ile birlikte, Çoğu marka(Samsung da dahil) Animasyonları düzelttiler ve android'in ios yanında o hissettirdiği ucuz animasyonlar ortadan kalktı(diğer markaların bazılarımda hala bu sıkıntı var ama samsung'da bu işi çözmüş diyebilirim.) Bir süredir S25 kullanıyorum, görünüm olarak aynı gibi dursada animasyonlar sayesinde cihazdan muazzam zevk alıyorum.
O zamandan bu zamana kadar ne değişti?
Artık daha başarılı animasyonlar ve optimiazyonlar sayesinde Android'in eskisi gibi olmadığını söyleyebilirim. Şunu unutmayın, her şey değişebilir. Bu gün kötü diyebileceğiniz şeyler yarın iyi olabilir. Önemli olan bir fikire takılı kalmamak.
Ben 1 yıl önce Galaxy A10 cihazım vardı. Kendisin 2gb ram'i ve o çıktığında en ucuz a serisi telefonuydu. Ona rağmen o cihaza Custom rom yüntemi ile Android 14 one ui 6 yükledim. Mükemmel olmasada gayet rahat çalışıyordu. Başka örnek vermek gerekirse bir kişi galaxy S7 cihazına One ui 7 kuruyor(bu 9 yıl güncelleme yapmış olmak gibi oluyor) ve idare eder düzeyde çalışıyor. Yani burada demek istediğim şu, artık android kasan Bir işletim sistemi değil.
Eskiden bazı sebepler vardı, ancak şu anda bana iphone almak mantıklı gelmiyor. Daha ucuza Aynı özelliklere Android ile sahip olabilir, hatta ios'da olmayan bazı özellikleri deneyimleyebilirsiniz. Zaten günümüzde bütün amiral gemisi telefonların fiziksel özellikleri neredeyse aynı. Artık burada **bleep** olarak yazılım devreye giriyor. Ve günümüzde Özellik,Optimizasyon,hız,güvenlik ve performans açısından Android'in daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Burada günümüzde ios'in daha optmizeli olduğunu düşünebilirsiniz, ancak ios'in özelleştirmeye kapalı(sadece tasarımsal olarak düşünmeyin, bu işin yazılımsal kısmı da var) bir işletim sistemi olduğunu unutmamak gerek.
Peki ya hangi Android?
Öncelikle aşağıdaki gönderide detaylıca Android arayüzleri arasındaki iyi/kötü yanları anlattım. Oradan bakabilirsiniz.
https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/En-iyi-Android-Arayüzü-Hangisi/td-p/18554520?src=ShareB...
Benim için soracak olursanız ben hemen hemen bütün arayüzleri denedim. Kimisi optimizasyon problemleri, kimisinde özelleştirme problemi vardı. Bu yüzden her bakımdan iyi olduğunu düşündüğüm için One ui Tercih ediyorum. Sadece bazı güncellemeler sonrası Batarya/performans sorunu olabiliyor, diğer güncelleme gelesiye kadar biraz çektiriyor ama bence çok büyük bir problem değil benim için.
Sonuca bakacak olursak, artık karar size kalmış. Ancak günümüzdeki durumuda bilmek gerek. Kimse için bir sorun, özellik veya problem aynı büyüklükte değil ve herkesin en önemli noktası farklıdır. Burada kimseyi zorlayamazsınız.
Gelelim şimdi bu gönderiyi paylaşmadan önceki ön gönderideki yorumlara bakalım:
Alicikk:Niye Sahur Zamanında Daha Çok Kişi Tarafindan
Görülmesi Açısindan Uygun Değil Bence
Sabah bir gönderi gönderdirdiğimde sabaha kadar daha az kullanıcı gönderi paylaşıyor.(neredeyse hiç) o yüzden gönderinin sürekli yukarıda kalsın diye düşündüğüm için böyle yaptım.
Spaceline: Android ile ios u işletim sistemi olarak karşılaştırmayı doğru bulmuyorum ama Android arayüzleri ile (one ui, miui ) ios arayüzünü karşılaştırmak güzel olur çünkü ios zirveden düşüyor gibi
Evet, ios ve android birbirinden çok farklı olduğu için pek mantıklı
Diyemeyiz ama bu yazılımlar en sonunda ikiside telefon içinde kullanılan isletim sistemleri hele hele birbirinin rakip iki markası olduğundan karşılarştırmalara dahil olabiliyor. Hem buradaki amaç hala kafasındaki eski duvarları yıkamayan insalar için faydalı olduğunu düşündüğüm için yazdım. Ayrıca önceden yaptığım arayüz karşılaştırmasına bakabilirsin:
Senin düşünceni zaten kapanışta vermiştim:)
Herkese Hayırlı sahurlar!
Bu gönderiyi biraz geç saatte yazdım hata **bleep** eserseniz yorumlara yazmayı unutmayın.
ECRIN - STARLIGHT
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2025 05:36 AM in
Galaxy Shttps://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/En-iyi-Android-Arayüzü-Hangisi/td-p/18554520?src=ShareB...
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2025 05:36 AM in
Galaxy S- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
03-14-2025 05:37 AM (Last edited 03-14-2025 05:38 AM ) in