hvuseyin
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
08-16-2024 04:11 AM in
Galaxy S
Sevgili arkadaşlar merhabalar, öncelikle iyi akşamlar dilemekteyim. Bu yazı S22'ye geçiş yapacaklar veyahut alacaklar için hazırlanmıştır. Telefon 2 haftaya yakın bir süredir bende olduğundan kaynaklı artık yavaş yavaş telefonla alakalı bütün deneyimlerimi sizlere sunabilirim. Hazırsanız, başlıyorum.
• Ekran
- Çok memnun kaldığım bir ekran gövde oranı var cihazda. Bundan öncesinde S21 FE kullanıyordum 6.4 inç olmasına rağmen (ki kalıplı bir insan olmama rağmen bunu söylüyorum) telefon bana büyük geliyordu. S21 FE öncesinde de TECNO CAMON 18 kullanıyordum o zaten ayrı bir seviyeydi baya baya tablet gibiydi ve cebimde durmuyordu neredeyse. Bu telefonun ekranı o kadar ideal ki her türlü kullanıma karşın gereği durumlarda klavyeyi tek elle yazma moduna almamaksızın kullanabilmek cidden çok rahatlatıcı bir olay benim gözümde. Ki zaten 4K video izlemek aşırı derecede bir görsel şölen oluşturuyor. Bundan öncesinde 12 Mini veya 13 Mini düşünüyordum fakat ülkemizde bu 2 telefon da tutunmadığı için pek sıfırına sıcak bakmadım. Bu telefon tam istediğim şekilde işimi görüyor ve ekran konusunda aşırı derecede memnunum.
• Batarya
- Batarya konusunda maalesef ki sınıfta kalıyor. Aslında sınıf kalıyor dememden ziyade, olay şu şekilde; tam şarjla beraberinde eğer ki telefonu yoğun kullanıyorsanız maalesef ki bir powerbank veya şarj aleti taşımanız muhtemel. Ha gene de yeri durumuna göre gayet iyi iş çıkarttığını söyleyebilirim bazen çok yoğun bir şekilde kullandığım halde akşama doğru (19-20 gibi) yüzde 20lerde kalmayı başardığı oldu ki evime girdikten sonra zaten 1-2 saat şarj sonrası tekrardan dışarı çıkacağım veya telefonla ilgileneceğim zaman işimi hali haylice görüyorum. Onun dışında Apple'ın batarya performansına çok yakın bir performans var.
• İşlemci
- Bu konu telefonun en çok darbe aldığı nokta. Snapdragon 8 Gen 1 işlemci. Aslında işlemci bana göre Exynos işlemciye nazaran daha iyi bir performans sunduğunu söyleyebilirim. Evet, çok ısınıyor yoğun kullanımda, eğer ki bir silikon kılıf kullanmıyorsanız el yakıcı seviyelere ulaşabiliyor. Fakat kolayca kendini de soğutabiliyor şahsen, ben saatlerce sımsıcacık kaldığını görmedim. Ki ikamet ettiğim memleket sıcak bir memleket olduğundan ötürü bunları da bi tık normal karşılıyorum. Çünkü bu tür olayları S21 FE modelinde de ara ara görüyordum ve zaten bir telefonu kılıfsız kullanmayı sevmediğimden ötürü ısınma konusunda çok şikayetçi değilim baktığınız zaman.
• Kamera
- Aslında beni cazibesine çeken nokta hep kamerası oldu. Öncelikle sevgili dostlar, hep iPhone'lardaki zoom geçişleri aşırı derecede hoşuma gitmiştir bunca zaman. S21 FE'de güzel geçişler yapabiliyordu doğru ışıklandırma ve doğru açıyla fakat çoğu zaman bozulmalar görülebiliyordu ve 1080p 30fps modundayken lensler arası geçişi yapabiliyordu. Ki ben 30fps videoları pek seven birisi değilim bana göre video akıcı olmalı geçişleri, hareketi olabildiğince stabilize etmesi bunlar benim için anahtar faktörler. Fotoğraflar konusunda hemen hemen S21 FE ile çok büyük bir **bleep** söz konusu değil her iki telefonun ön ve arka kamerası olmak üzere gayet iyi fotoğraflar çekebilmekteydi ama ben genellikle video çektiğimden kaynaklı S22'ye geçiş yapmak istedim. Annem de S23 kullanıyor şu an için çok çok memnun ve bende S22 ile S23 arasına baktığım zaman normal kullanıcıya S23 daha yakın gelir ama hani aradaki 10 bin lira fiyat farkı değer mi diye soracak olursanız bana göre pek de değmez. Bir telefondan beklentiniz ne olmalı ilk baş bunu bulmanız gerekiyor. S22 modeli benim beklentilerimi haylice karşıladı; ha tabii ki S23 daha yeni bir model, S22'de yaşanılan problemlerinin çoğu çözülmüş bulunmakta fakat ben bir telefon kullanıcısı olarak şahsen ülke standartlarında 25 binden başlayıp belki de 100 bine kadar çıkan fiyatlara karşıyım. Evet şu an için enflasyon söz konusu fakat bahsettiğimiz rakamlar çok fahiş fiyatlar bana göre.
• Tasarım
- Telefonun duruşu ve asaleti çok dengi yerinde sağlanmış aşırı şık bir telefon. Samsung'un S10 serilerinden beridir (S20 hariç 😁) tasarım dilini oldukça benimsedim. Sadece bu modeldeki sorun tuttuğunuz zaman telefon bir tık keskin uzun süre boyunca kılıfsız kullanabilmek bence kolay bir iş değil. Onun dışında ağırlığı ve ebatı tam yerli yerinde.
• Genel olarak son durumu özetlememiz gerekirse:
- Sevgili arkadaşlar; bazılarımızın durumu var yüksek modelleri tercih eder, bazılarımız ise orta gelirli olup mantık evliliği içerisinde bir ürün almak ister. S22'de şu anda o konumda benim gözümde. Ha tabii ki S22 almayıp bi tık üst model olan S23 FE'yi tercih edebilirsiniz fakat S23 FE bana göre A54 modelinin güçlendirilmiş versiyonu kasası olsun ekran-gövde oranı olsun, şahsen ben S23 FE'nin A54 Plus olarak isimlendirilmesini daha doğru görüyorum. Ama tercih size kalmış bulunmakta sonuçta S serisi yani Samsung'un amiral gemisi bir telefonunu alıyorsunuz ki neredeyse 3 sene önce çıkmış bir model olmasına rağmen hâlâ daha taş gibi bir telefon. Belki de tam olarak bilememekle 5-6 sene kullanmayı düşündüğüm bir telefon S22 modeli.
Yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim, bu yazıda bilerekten teknik verilerle konuyu uzatmak istemedim çünkü direkt olarak kişisel görüşler bulunduğundan kaynaklı ve herkes ortak bir kullanım yapmadığından mütevellit kafanızı verilerle doldurmak istemedim. Tabii ki soranlar olursa diye hangi veriler isteniliyorsa yorumlarda bunu paylaşırım. İzninizle ben kaçıyorum. Sizlere de iyi günler dilemekteyim sevgili Samsung Members üyeleri! 👋
- Tags:
- S22
0 Comments