cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

2 Aylık S24+ Kullanım Değerlendirmem

(Topic created on: 11-06-2024 11:46 AM)
190 Views
batuS24PLUS
Active Level 2
Options
Galaxy S
KULLANDIĞIM TELEFONLAR İLE ÖZET

Merhabalar uzun zamandır Android kullanıcısıyım ve yaklaşık 8 yıldır Andorid telefon kullanıyorum 3 adet farklı marka denedim ( Samsung, Xiaomi, Oppo ) 

image

Benim için içinden tercih ettiğim model Samsung S7 idi. İlk 2016 yılında kullanmıştım ve gerek büyüklüğü gerek o zamanki performansı olsun gerçek bir amiral gemisiydi.

Sonrasında sırasıyla; Xiaomi ve Oppo cihazlarını denedim. S24+'dan önce Oppo Reno 5 Lite kullandım.

Ancak Oppo ilk zamanlarda iyi ve hızlı gelse de 1 yıllık kullanımın ardından yavaşlamaya başladı. Bu benim işlerde de yavaşlamama sebep oldu. 

TELEFON ALMAYA KARAR VERDİM

Son aylarda telefon bakmaya karar verdim ve iPhone'u elden çıkararak direkt Samsung modellerine baktım. İlk gözüme kestirdiğim S23'dü ancak Vatan'da incelediğimde elime çok küçük geldi. Sonrasında S24 serisini gördüm ve zaten S24'de aynı boyuttaydı. Ben biraz büyük telefon sevdiğim için S24+ dikkatimi çekti ve satın aldım.

Telefonu elime aldığım an bu telefonun zamanında kullandığım S7 gibi amiral gemisi olduğunu ve diğer telefonlarımdan kesinlikle farklı olduğunu gördüm. Hızlı, geniş çerçeveli ve performansı ilgimi çekti.

2 AYLIK KULLANIM ÖZETİM

İlk önce şundan bahsetmek istiyorum telefondan çok memnunum. Pil performansı çok yoğun kullanmama rağmen 1 gün bana yetiyor.

Ekran Yenileme Hızı

120hz ekran yenileme hızı eski telefonlarıma kıyasla beni farklı bir boyuta itti. Gerçekten ekranın yağ gibi aktığını hissedebiliyorum.

7 Yıl Güncelleme Desteği 

Samsung'un bize sözünü verdiği 7 yıl Andorid ve Telefon güncellemesi de benim ilgimi en çok çeken şey oldu. Bunu şu anda veren başka bir telefon yok diye biliyorum.

Depolama boyutu

Bir önceki telefonumda 128GB depolama kullandığım için şahsen yer baya az kalmıştı. Bu telefonda minimum 256GB olduğu için depolama konusunda gayet rahatım.

Galaxy AI

Galaxy AI bana fotoğraf çektiğimde çok yardım ediyor. Ay fotoğrafını ilk defa bu kadar iyi çektiğimi hatırlıyorum. Bir öncekiler bembeyaz bir sokak lambası gibiydi.. Özellikle Türkçe eklenmesi de hoşuma gitti artık çeviri vb şeyleri kolaylıkla yapabiliyorum. 

Pil Performansı

Çoğu kişinin de normal olarak takıldığı en büyük konu ise Pil ömrü ve performansı. Şahsen her gün 8 saat gibi uzun bir kullanım sağlıyorum ve günde 1 kere şarja takınca sıkıntı olmuyor. Sadece şu anda bende 25waat kablo olduğu için 45waat performansını veremiyorum. Yaklaşık %20'den %100'e 45 dakikada doluyor. Ama tabi bu dediğim gibi 25waat kablo destekli pil dolum testim.

Bu fiyata değer mi?

Tabi bütçe olarak normal olarak epey fazla. Yaklaşık 40-45 bin civarı bir fiyatı var. Peki ya bu para verilir mi? Benim kullanımım buna evet der. Bana gelen en fazla eleştiri de "Neden bu kadar para verip iPhone almadın" oldu. Ülkemizdeki bu Apple meraklılığı beni her zaman teknoloji meraklısı olarak moralimi bozuyor. Öznel olarak aynı fiyata İP13 alacağıma Samsung'un en iyi telefonlarından birini aldım ve 7 yıl güncelleme desteği imkanım var.

Alın, Aldırtın :))
3 Comments
batuS24PLUS
Active Level 2
Galaxy S
Kısa özet böyleydi sorularınız varsa sorabilirsiniz cevaplayabildiğim kadar cevaplarım 🙏
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Her şey güzelde aynı paraya iphone 13 değil iphone 14 plus alabilirdin. Tabiki senin tercihin ama orda ki fiyat kıyaslaması yanlış olmuş sadece. İphone 13 33-35 bin liralar bandında alabiliyosun şu an. Senin dediğin rakamlara (40-45 bin arası) 14 ve 14 plus alabiliyosun
0 Likes
batuS24PLUS
Active Level 2
Galaxy S
Fiyatlarda değişiklik olabilir ancak iPhone 14 serisini elememin nedenlerinden 60hz kullanılması, ekran olarak samsungun daha iyi olması ( QHD ) batarya kapasitesi veya gövde oranı ( benim kullandığım bazı uygulamaların apple üzerinde olmaması ) gibi bir sürü sebepten en son çıkan Samsung'u almak bana daha cazip geldi. ( + 7 yıl güncelleme desteği )