Original topic:

1 Yıllık Cihazda Ghost Screen ve Kasma Sorunu: Servisin "2 Hafta Bekle" Komedisi

(Topic created on: 11-29-2025 06:11 PM)
247 Views
TogibeyS24FE
Active Level 6
Options
Galaxy S

Arkadaşlar herkese selamlar,

S24 FE cihazımı alalı henüz 1 yıl olmadı. Cihazda iki büyük sorunla boğuşuyorum:
 * Donanımsal Ekran Yanığı: Bildirim panelinde (saat, pil, şebeke kısmında) bariz ve kalıcı "Ghost Screen" oluştu.
 * Ciddi Performans Sorunları: Arayüzde takılmalar, donmalar ve yavaşlama mevcut.
Bu şikayetlerle servise başvurdum. Hatta telefonu verdiğimde soruna şahit oldular çünkü cihaz dondu! Ama yaşadığım süreç tam bir hayal kırıklığı:
 * İçeride sadece 15 dakika süren bir işlemle cihaza format atıp/yazılım yükleyip geri verdiler.
 * Servis kaydı açıldı denmesine rağmen elime fiziki bir onarım evrağı/fiş verilmedi.
 * Teknik personelin çözümü ise şaka gibi: "Cihazı bir süre kullan(2 hafta), düzelmezse gel."
Format atılmasına rağmen cihazdaki hantallık/performans sorunu devam ediyor. Daha da önemlisi, donanımsal bir hasar olan ekran yanığının "bekleyerek" düzelmeyeceğini teknolojiyle ilgilenen herkes bilir.
Servis, kronik sorunlu ve performans özürlü bu cihazı değiştirmemek için resmen oyalama taktiği uyguluyor. Ben 25-30 bin liralık cihazı "belki düzelir" diye deneme tahtası yapmak zorunda değilim.
Benzer durumu yaşayanlar bilsin; bu "bekle geçer" lafları sadece yasal süreci uzatmak içindir. Cihazımın ayıpsız misli ile değişimini istiyorum ve Tüketici Hakem Heyeti dahil tüm haklarımı kullanacağım.
9 Comments
TogibeyS24FE
Active Level 6
Galaxy S
Daha önceden şikayet var kaydı oluşturmuştum ve Samsung Canlı Yardım ile uzaktan cihaza bağlanıp aynı işlemi zaten yapmıştı! Ama değişen hiçbir şey yok aynı zamanda muhatap yok!
GöKHaN37
Active Level 9
Galaxy S
Zaman kaybetmeden thh başvurun servis surecinizi tarihli şekilde yazın servisin verdiği cvp tavrınıda ekleyin telefonla ilgili sikayetinizi yazın hatta başka telefonla sorunu videolu resimli kaydedin ama sizin telefonunuz olduğu belli olsun imeinide çekin video kaydı alırken.
TogibeyS24FE
Active Level 6
Galaxy S
Öyle yapacağım zaten şu an gerekli tüm belgeleri hazırlıyorum. En yakın zamanda şikayette bulunacağım. Şansımı son kez gerçek bir Samsung yetkilisi ile denemek istiyorum. Eğer olmazda ise gerekli işlemleri başlatacağım
GöKHaN37
Active Level 9
Galaxy S
+ 9 aylık A54 cihazımda yaşadığım şebeke sorunu ile servise gitmiştim yazılım atıp gönderdiler düzelmedigi için tekrar gittim telefonu bıraktım incelenceğini söylediler sonra sms geldi ana kart değiştirildi diye bende telefonu aldım thh başvurdum herseyi yazdım sorunu video kayıt altına aldım servis fişini ekledim onayim olmadigini ana kart degistirdiklerini yazdım ve bilir kişi atandı oda inceledi telefonu sonra haklı çıktım ve para iadesi aldım gittim S24fe aldım üzerine para ekleyerek.
TogibeyS24FE
Active Level 6
Galaxy S
Servis fişi verilmedi bana. Sadece yazılım atıp verdiler ama Teknik servis ses kaydı alıyor
GöKHaN37
Active Level 9
Galaxy S
Sıkıntı yok sen süreci yaz komple hatta gözle görülür bir sorun sıkıntı varsa video resim kaydı al imeilinide çek video çekerken ispat için para iadesi isteyebilirdin kaç para aldıysan onu iade ediyolar üstüne para koyarsın S25fe alırsın sana kalmış.
GöKHaN37
Active Level 9
Galaxy S
Servis çalışanları hepsi için demiyorum ama telefondan anladıkları yok kime ne tuttururlarsa karşindaki insanları cahil sanıyolar 3-5 yalan söyleyip başından salıyolar herzaman ayni muhabbet yazılım at gönder mantığı.
TogibeyS24FE
Active Level 6
Galaxy S
Beyaz ekranda gözükür genelde
MuratTevfik
Active Level 10
Galaxy S
Ben cihazımı 1 yıl 2 haftadır kullanıyorum ama bende olmadı çok şükür üstelik kablosuz şarj ile ediyorum S24 FE yi ve ben ekranı ekstra karartma %50 açıkken ve adaptif parlaklık açıkken kullandım