Original topic:

1 Haftalık S24FE Deneyimim

(Topic created on: 01-29-2026 05:54 PM)
280 Views
UtkuBaran
Active Level 4
Options
Galaxy S

Değerlendirmeden önce bu cihaza 6 yıl Redmi Note 8 Pro kullandıktan sonra geçtim. Batarya sorunları ve kendini nadiren kapatması yüzünden değiştirmek zorunda kaldım. Ondan da memnundum, hala oyunları 60 FPS oynatıyor.

Bu telefonu 3 aylık olarak aldım. Sıfır fiyatı S25 FE ile neredeyse aynı olduğu için ve çok çok uyguna geldiği için bu telefonu aldım. Batarya döngü sayısı: 72, üretilme tarihi: 5 Haziran 2025, ilk kullanım: 17 Ekim 2025.

Ekran: Samsung ekranları zaten çok başarılı, o yüzden çok diyeceğim bir şey yok. Gövde oranına kötü diyenler var ama gayet iyi. Ekran koruyucu kullanmama rağmen çok iyi.

Batarya: Telefonda beklentimin aşağısında kalan şeylerden biri. 8 saat ekran süresini zor alıyor. Annemde A35 var, aralarında çok **bleep** var tabii. A35'in kapasitesi daha fazla ama A35 10-11 saat ekran süresi alabiliyor. One UI 8.5 ile az da olsa düzelmesini bekliyorum.

Performans/İşlemci: Bir telefonda en çok önem verdiğim şeylerden biri işlemci ve performans olduğu için bu telefonu tercih ettim. Performansından çok memnunum. Exynos 2400e kullanıyor. Isınma sorunu abartıldığı kadar yok. TikTok kullanırken eli yakacak şekilde ısınıyor bir tek. 256 GB versiyonunda UFS 4.0 olduğu için daha performanslı ve daha uzun ömürlü olacaktır.

Kamera: Çok önemli değil benim için, hatta hiç fotoğraf çekmedim diyebilirim. Sadece ön kamera 60 FPS videolarda ekrana yeşil bir filtre geliyor. Duvara tutunca sorun yokken yüzüme çevirince geri geliyor. Sadece 60 FPS videolarda sorun var, bunun da yazılımla düzeltilmesi gerek. Tabii ki bir S serisi olduğu için kamerası kimseyi üzmez.

Tasarım: Alışık olduğumuz Samsung tasarımı bu telefonda da var. Telefonu kılıfsız kullanırken sorun yokken kılıfı takınca tuğla gibi oluyor, yani biraz ağır. Bunu da S25 FE ile düzeltmişler.

Değerlendirme: S25 FE almamakla iyi mi yaptım bilmiyorum. Telefonu çok uyguna getirdiğim için almak istemedim ve aralarında çok da büyük farklar yoktu, şarj hızı dışında. Şu an sıfırı alınmaz ama benim gibi 2-3 aylık temiz bulursanız alabilirsiniz uygun fiyata. Sıfır alacaksanız S25 FE öneririm.
(22.500) gibi fiyata aldım.
9 Comments
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
Kamera önde vıkıyor bu cihaz ama almısken keske s25 fe alsaydınız bi kac degisiklik var
UtkuBaran
Active Level 4
Galaxy S
S25fe ile aralarında 8-10 bin tl lik **bleep** yoktu o yüzden vermedim işlemci Performansıda benzer rami 12 olsa tm vereyim diyecegim ama.
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
Soögle diyim a55 ile a36 islemci aynı ama yenilik ve güncelme bakımından a36 daha iyi sıfır alırkrn daha güncelle bakılır ama elinde s24 fe varken s25 fe alınmaz tabi 2 3 sene beklemen gerekir ( yenilik seviyorsan tabi )
UtkuBaran
Active Level 4
Galaxy S
A serisinde isler biraz daha farklı hocam ama a55 daha kaliteli bir cihaz bence islemcidede a36 her ne kadar yenı bir işlemci kullanıyor olsada exynox 1480 daha guclu bir islemci kamerada a55 biraz daha onde suan fiyat farkı ne kadar bilmiyorum ama ben Bi telefonu ortalama 5 6 yıl kullandığım icin 24fe de 2031 kadar desteği bulunduğu icin yeter tabiki kişiden kişiye göre değişir görüşlerinize saygı duyarım.
0 Likes
Galaxy S
Ewww

Çinli markalara alerjim varda...

İyiki geçmişsin...
UtkuBaran
Active Level 4
Galaxy S
Cinli markalar olmasa samsung ıphone disinda marka yok Google pixel turkıyede yok Asus htc LG telefon uretmıyor zaten kullandığım eski telefonum zamanında cok iyidi sonradan cıkan seriler o cihaz kadar saglam olmadı maalesef 2020 de almıştım.
Galaxy S
Iyyy oldu olalı sevmiyorum ben o markaları....

E doğru?

Ya marka değerine para vericeksin
Ya da kararsızlığa

Başka marka yok...

Google Pixel Türkiye'de olsa Galaxy'nin verdiği sonsuz özelleştirme ve araç yerine en basit seçenek olurdu...
Meto_61
Active Level 6
Galaxy S
Kaca aldin hayirli olsun mantikli secim
UtkuBaran
Active Level 4
Galaxy S
Sonda yazıyor 22.500 tl ye
0 Likes