Original topic:

✨️ S21 FE One UI 7 / 2 Günlük Deneyimlerim ✨️

(Topic created on: 05-23-2025 03:40 PM)
636 Views
yns24u
Expert Level 2
Options
Galaxy S
Herkese merhaba! 👋🏿 

Bu gönderimde sizlerle Galaxy S21 FE (Exynos) modeli ile 2 günlük One UI 7 deneyimlerimin sonuçlarını paylaşacağım.

image
Görsel galeri ile oluşturuldu.

🖼 Arayüz:

One UI 7'nin bildiğiniz üzere yaptığı en büyük yenilikler arayüz üzerine. İkon değişiklikleri olsum, Qucik Panel olsun, kilit ekranı olsun, pil ikonu olsun her ne kadar kişisel olsa da bence çok iyi değişiklikler yapılmış. Görsel olarak hiçbir endişeniz olmasın.

🔋 Pil Performansı:

Kısa süreli kullanıcı deneyimimin ardından söyleyebilirim ki pil alanında benim gördüğüm herhangi bir değişiklik yok. Bildiğimiz S21 FE, yani pek de hoş bir pil performansı olduğu söylenemez. Ne bir gelişme var ne de kötüye gidiş.

🌀 Akıcılık:

Bu kısım en çok vurgulamak istediğim yer. Akıcılık konusu yine One UI 7'nin getirmesi gereken en büyük yeniliklerden biri... idi. 2 gün olduğundan tam olarak optimize olmamasından mı kaynaklıyor bilmiyorum ancak her ne kadar animasyonlar akıcı tasarlanmış olsa da cihazın yeterli performansı gösteremediğini **bleep** ettim. Quick Panel'i açıyorum takılıyor, klasöre tıklıyorum dona dona açılıp kapanıyor (çok defa oldu), bazen arayüzüde dolaşırken de kasıyor. Ama **özellikle** bir yer var ki henüz donmadan bir kere bile çalıştığını görmedim ve o da kilit ekranında parmak izinin orada bulunan Now Bar müzik oynatıcısı ve bu kısmın donmadan açılacağını da pek zannetmiyorum. Bu performansın zamanla oturması ile alakalı değil çok belli. Bildiğiniz optimize edilmemiş veya işlemci basit bir animasyonu bile oynatamayacak kadar zayıf kalıyor. Şu an bu yazıyı yazarken de, özellikle Members içerisinde 6.1'de olmayan gereksiz bir yavaşlık var. Uygulamaları açma/kapama testi yaptığım anlarda da animasyon düşük kare hızında oynuyormuş hissi veriyor. Ayrıca cihaz genel olarak hemen ısınıp yavaşlıyor. Bunların bir kısmı 6.1'de de vardı ancak belli ki çözülmemişler.

⚙️ Özellikler:

Eklenen yeni özellikleri deneyimlerken zevk aldım. Now Bar, galeriye eklenen bazı yeni özellikler, geniş klasörler, yeni ana ekran ayarları, Good Lock geliştirmeleri (mesela HomeUp ile animasyon ayarları) gayet düzgün çalışıyor ve kurcalaması hoş.

👾 Hatalar:

Herhangi bir hata ile henüz karşılaşmadım.

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

️Bahsetmediğim veya merak ettiğiniz konular varsa yorumlara yazabilirsiniz. Gönderiye ekleyeceğim ve deneyimlerime göre cevap vereceğim.

️Ayrıca kendi S21 FE deneyimlerinizi de yorumlarda paylaşırsanız sevinirim. Bende olan bir sorun sizde olmayabilir. Bilmiş oluruz.

14 Comments
MehmetCAN_
Active Level 3
Galaxy S
One ui 6.1 ve Android 14 çok performanslı olmuş. 7 ye geçince bu daha da anlaşıldı. Takılmalar donmalar oldukça fazla. 7.1 de toplarlar. Muhtemelen.
yns24u
Expert Level 2
Galaxy S
Muhtemelen One UI 7.1 olmayacak Samsung One UI 8'e hazırlanıyor. S21 FE güvenlik güncellemeleri ile düzelecek gibi.
0 Likes
özgür_s21fe
Expert Level 4
Galaxy S
7.1 gelmeyecek direkt 8 çıkacak ve s21 Fe de 8i almayacak
MehmetCAN_
Active Level 3
Galaxy S
4 yil sürüm 5 yil güvenlik güncellemeleri mevcut cihazda. Android 16 ve onu ui 8 alacak.
EgebeyS21FE
Active Level 4
Galaxy S
One ui 7 gelmedi bana exynos
yns24u
Expert Level 2
Galaxy S
Normalde gelmesi gerekiyor cihaz yurt dışı ise veya zamanında yazılımıyla oynandıysa gelmemiş olabilir. Yine de gelmiş olması gerekiyor ayarlardan sürekli kontrol edin.
0 Likes
CanerS21Fe
Expert Level 5
Galaxy S
Bende yazılımı genel olarak beğendim. Dediğin gibi pil'de gözle görülebilecek bir f.ark yok hatta aynı gibi belki bu durum ileride değişkenlik gösterebilir. Bendede bazen klasörleri açıp kapatınca hafifte olsa kasma oluyor bununda yazılımın tam oturmadığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. AOD'da eskisi gibi saat stilinde bazen kaymalar oluyor bu hoş değil ve AOD parlaklığını yükseltme ayarını Good Lock'ta bulamadım. Gönderi müthiş olmuş eline sağlık 👏 🙏
yns24u
Expert Level 2
Galaxy S
Teşekkür ederim 🙏
ufukotesi
Active Level 6
Galaxy S
Lock starda aod parlaklık ayarı var.