Original topic:

שמועה: ב S24 Ultra סמסונג תוותר על מצלמת הזום X3

(Topic created on: 05-03-2023 06:44 PM)
345 Views
Digitai
Options
Galaxy S
ממהרים? לא אוהבים לקרוא? מחפשים רק קישורים? יש אמ;לק בסוף

image

אמנם לפנינו חצי שנה ואף יותר, אך לפי השמועות האחרונות, דגם האולטרה בסדרת הדגל העתידית S24, יזנח כנראה את חיישן הטלפוטו 3x זום ויעבור למערך צילום משולש במקום מערך מצלמות מרובע.

[ 0.6×, 1× ו 10× ?]

image
הטיפסטר Revegnus והשמועה על הסרת מצלמת ה 3×

לפי ההערכות, יתכן וטווח ה×3 יעשה ע"י זום "היברידי", המתבסס על חיישן ה 200mp של החברה (בעדשת ה X1), מאחר והוא מסוגל לבצע חיתוך לטובת הגדלה 3X ועדיין לתת תמונה ברזולוציה גבוהה.
בעיני הדבר אינו מופרך, לאור העובדה כי סמסונג כבר הציגו בעבר "זום היברידי" 3× עוד בדגם ה S20plus, שמההשוואות שאני עשיתי לזום ההיברידי X3 שלו לעומת הזום האופטי של ה S20FE 5G, קשה לראות הבדלי איכות משמעותיים.

image

מה זה זום היברידי?
זום היברידי מתבסס על אופטיקה בשילוב חיישן עתיר מגה פיקסלים.
כדי להפיק תמונת 'זום' המצלמה לוכדת לא תמונת 12mp מהחיישן הראשי, אלא תמונה ברזולוציה גבוהה יותר ואז "חותכת" את ההגדלה הרצויה לצורך קבלת תמונת תקריב 3× ברזולוציית 12mp

[אקסטרה חפירה - בהתנסות הקצרה שלי עם האייפון 14 פרו, שמתי לב כי אפל מציגים מערך צילום מרובע [0.5..1..2..3] כאשר בגב המכשיר 3 חיישנים.
להבנתי חיישן הX1 אשר הינו ברזולוציה של 48mp, הוא זה שמפיק את תמונת הזום X2.

אפשרות/שמועה נוספת שהועלתה ע"י Ice Universe, (לא מצאתי את המקור אצלו, כנראה שהוסר ו/או צוטט לא נכון) היא שימוש בעדשת פריסקופ, בדומה למה שיש כיום בעדשת הטלפוטו X10, אך עם יכולות משתנות בטווחים של 3 ועד 10 😲 (שמועה שרצה עוד מסדרה 20)

image
עדשת הפריסקופ של ה S20U. מקור iFixit (נראה לי)

עדשת הטלה 3X, היא אולי העדשה המועדפת עלי בהרבה מקרים של צילום אנשים, בע"ח, אובייקטים וכל פעם שאני מעוניין בקלוזאפ איכותי.
ויתור על החיישן ועוד יותר - על האופטיקה של ה3X, יהיה מבחינתי אכזבה רצינית.

מעבר לרזולוציה וההגדלה ל3X - טובה ככל שתהיה - לשימוש בעדשת 3X ייעודית, יש חשיבות לפרספקטיבה של התמונה הסופית.
נוסיף לכך את מצב הצילום המקצועי ואפליקציית Expert Raw, שמתבססות על החיישנים והעדשות הפיזיות של מערך הצילום, ונדמה שאם השמועות נכונות, אנחנו בפתח של שינויים גם בתכונות אלו.

אמ;לק
שמועות מדברות על זניחת עדשת הזום×3 בגלקסי S24U, כאשר המכשיר עשוי להציע הגדלה כזו בעזרת זום "היברידי" או ע"י פריצת דרך טכנולוגית שתשלב עדשת פריסקופ עם אורך מוקד ('זום') משתנה.

מבחינתי האפשרויות להשאיר את הזום 3x
1. היברידי (משהו בי ימות בפנים) 
2. עדשת פריסקופ אופטית (ישר משדרג ל 24U)

12 Comments
Galaxy S
אם השמועות הללו נכונות, נוכל רק לקוות שהאלטרנטיבה תהיה טובה לא פחות.
אה, וגם אקסינוס 🙏

תודה על השיתוף!
liad
Expert Level 3
Galaxy S
קראתי שזה לא סופי יעשו בדיקות ויחליטו בסוף
הפחד שלי שגם אם אקסינוס בעיבוד רגיל מתקרב לסנאפדרגון
אז כשהוא מתחמם יורד ממש
וגם כמובן מלחתחילה הציפ הגרפי לא להיט
Galaxy S
זה שלב מוקדם יחסית בשביל סופי או לא, כמובן שיכולים להיות שינויים, אבל עצם זה שזו אופציה...
Galaxy S
תודה על השיתוף, אני רק יכולה לקוות שמה שלא יעשו ייעשה לטובתנו ושלא יהיה לנו פה שנמוך במערך הצילום.
liad
Expert Level 3
Galaxy S
אם יוזיל את המחיר בהרבה אני בעד דווקא
אני בא מזום 3 היברידי
במקרה שלי זה חלק זום אמיתי והשאר השלמה מ64 מגה פיקסל ממרכז החיישן
ואתה מאבד חלק מאפקט שדה, אבל חוצמזה לא סוף העולם ההבדל
או לפחות שיסימו במקום פי 7 או פי 15 בנוסף! Screenshot_20230503_205233_Camera.jpg
נחום
Expert Level 5
Galaxy S
תודה רבה איתי.
אם השמועות הולכות להתממש הן בגזרת המצלמות והן בגזרת המעבד, הרי שבפועל זה יהיה שינמוך.
NehorayS
Expert Level 5
Galaxy S

תודה רבה על השיתוף!

oriel
Expert Level 1
Galaxy S
מעניין! הלוואי וישפרו את עדשת הזום (צמצם 4.9 אני מסתכל עליך) אבל הכי חשוב, יקטינו את המשקל והגודל!
APhoto4u
Expert Level 5
Galaxy S
מאמין שמה שיהיה יהיה לטובה