Original topic:

רלוונטי לכל מי שמחזיק מכשיר מיבוא מקביל או מעוניין לקנות אחד כזה

(Topic created on: 06-15-2025 12:05 AM)
531 Views
Michael_Rozental
Active Level 10
Options
Galaxy S
*מכשיר עם אחריות יבואן רשמי בעת תיקון החלקים מקוריים!!

שלום לכולם,

כידוע, לכל דגם קיים סימול באות לועזית, המצביע על השוק לו המכשיר מיועד.

לדוגמה:
S928B — דגם בינלאומי (B)
S928N —דגם לשוק הקוריאני (N)
S928U1 — דגם לשוק האמריקאי (U1)
S928U — דגם לשוק האמריקאי שנמכר נעול למפעילה מסוימת (U)
*קיימם עוד אותיות בחרתי להתמקד ב4 שציינתי.
אותיות נוספת:
(W לקנדה | C/Z/Q ליפן | 0 ל (טייוואן, סִין והונג קונג))

התאמת הרשת:

לאחר בדיקה במפרט הטכני במספר אתרים:

דגם עם האות B — מתאים באופן מלא לישראל
דגם עם האות N — מתאים לישראל(אך עם חומרה שונה מB.
דגם עם האות U — תומכים באופן חלקי בלבד, ועלולות להיות בעיות קליטה (ניתן לבדוק בgsmarana)

השפה:

בדגםB התמיכה בעברית מלאה
בדגמים אחרים ייתכן שהעברית תהיה חלקית ולא מלאה.

הקלטת שיחות:

מכיוון שיש רגולציה במדינות שונות, הקלטת השיחות נחלקת ל-3 מצבים:

1️⃣ מותרת באופן מלא
2️⃣ מותרת, אך עם מגבלות
3️⃣ אסורה לחלוטין

עדכוני גרסה:

דגמיB מקבלים לעתים עדכונים אחרי שהם הופצו באירופה, לעומת אסיה (כגון ישראל) שמקבלים אחרים

לסיכום:

מומלץ לקנות מיבואן מקביל מדגם B בלבד, מומלץ לבדוק שהמכשיר הגיע מאסיה, אפריקה ואוקיאניה. (עדייף לא לקנות מאירופה או אמריקה שלא יהיה בעיות עם עדכוני גירסה.. *יש טבלה בתגובה שלי)

פתרונות לבעיות שנמנו בעזרת שינוי CSC:

השינוי עובד במכשירי B ( לא מומלץ לקנות אות אחרת בעקבות הבדלה חומרה).

כדי להיות מעודכנים בגירסה ישראלית ולהפעיל הקלטת שיחות, צריך לבצע שינוי בCSC ל- ILO בעזרת תוכנתSamFw (לא מצריך פריצה כל התהליך כ-5 דקות בלבד).

המדריך מופיע בערוץ שלי https://whatsapp.com/channel/0029Vb6XpO3KAwEbzwISNd05

ניסיון אישי בביצוע השינוי:
מניסיון אישי, בצעתי שינוי בשתי דגמיB מיבוא מקביל מוייטנאם ומרוקו ובשתי דגמי N מסין (לגבי דגמי N , עדיין לא יודע מה השלכות לגיור הזה)

לאחר השינוי הקלטת השיחות עובדת והמכשירים קיבלו עדכונים של ישראל.

חשוב לציין:

השינוי אינו יכול להפעיל חומרה שחסרה למכשיר.

לדוגמה, מכשיר ללא אפשרות 5G, eSIM, וכו’ — אין אפשרות להוסיף לו תכונות חומרתיות שנעדרות ממנו.

אשמח תמיד להערות או ארות 

בהצלחה לכולם.

71 Comments
DaOldMan
Expert Level 5
Galaxy S

*מכשיר מיבואן רשמי מקבל אחריות מטעם סמסונג והחלקים מקוריים!!

לצערי במדינת הבננות ששמה ישראל תקבל כלום בריבוע. לא מעניין פה אף אחד, כל אחד פה נותן אחריות רק אם קנית אצלו. סאני לא יתקנו מכשיר באחריות של פרטנר, פרטנר לא יתקנו של סאני וכך הלאה. כולם רשמיים ובינלאומיים. אם זה מחו"ל אז בכלל תשכח, כאילו אין לך אחריות בכלל 😞 .

גם בחו"ל לא מתקנים מכשירים מישראל. ידידי גר בפורטוגל, שלחו אותו לנגן עם המכשיר שלו. לא אחריות ולא נעליים.

Galaxy S
הדגש על חלקים מקוריים. אני אשנה
DaOldMan
Expert Level 5
Galaxy S

לך תבדוק מה הכניסו לך שם. שמעתי לא פעם שהיו מכשירים שגנבו מהם חלקים תקינים מקוריים והכניסו חלופיים למרות שהתקלה בכלל הייתה במשהו אחר. זה אצל כל מיני חנויות הזויות. יבואן רשמי מחוייב לחלקים מקוריים, זה חלק מהעניין.

Galaxy S
בדיוק זה הדגש. תודה על החידוד. מי שקונה מיבואן מקביל (כמוני), לוקח סיכון בעת תיקון המכשיר.

אני אישית טכני סלולר, אז אם צריך אני מתקן לבד.

אך בלי קשר, הרבה אנשים קונים מיבואן מקביל וחוסכים את הפרש הכספי, וגם מראש מוותרים על הקלטת שיחות.
אז המדריך הזה בשבילם.
DaOldMan
Expert Level 5
Galaxy S

שנים שאני מנסה להסביר לאנשים שכל מה שצריך לעשות זה לשנות CSC כדי לקבל מכשיר זהה למכשיר מיבוא רשמי והם מתווכחים אותי. גם משתמשים מאוד בכירים פה ממשיכים להציע "להתקין קושחה ישראלית" בשביל לקבל הקלטת שיחות. אני כותב להם, זה לא עוזר. בקושחות היום יש OXM, חבילה של CSC ולכן לא ניתן לשנות CSC בהתקנת קושחה. טוב שאתה הבנת והרמת את הכפפה. רק צריך גם להדגיש שאם עוברים CSC יש סיכוי שהם על קושחה שאין ב CSC של ישראל. אי לכך לא יקבלו יותר עידכונים ויש צורך קודם כל לצרוב את הגירסה שיש בישראל באותו הרגע.

Galaxy S
לגבי עניין הגירסאות, אם המכשיר B והוא מגיע מאסיה אז הוא זהה לישראל מבחינת מספר גירסה אבל אם הגיע מאירופה סיכוי גובה שהוא יקבל עדכונים שבישראל עדיין לא קיבלו.
מקסימום יחזור בחזרה לcsc הקודם על מנת לעדכן גירסה ואז יחזיר לILO על מנת שיעבוד הקלטת שיחות.

גם אם הקוד בחייג נחסם מסיבה כלשהי אז בתוכנה יש דרך להפעיל אותו שוב.
ותמיד אפשר לעשות גיבוי לצרוב גירסה בעזרת Odin
DaOldMan
Expert Level 5
Galaxy S

תעזוב לחזור ל CSC ישן, זה לא מה שעושים. המדריך אמור להגיד שאם מצאת את עצמך עם CSC חדש וקושחה שאין ב CSC החדש - אז אתה צריך לצרוב קושחה של CSC החדש בעזרת ODIN. לאחר מכן תמשיך לקבל עידכונים כרגיל בלי לעשות שום דבר נוסף.

שבוע טוב !

Galaxy S
כרגע אני עם גירסה שאין בישראל ניראה מה יהיה , אני עדכן.
DaOldMan
Expert Level 5
Galaxy S

אתה עם גירסה חדשה יותר מזאת שיש בישראל. אתה לא תקבל את העידכון הקרוב אבל אם יהיה לך מזל ובישראל יקבלו את הגירסה שלך אז בהמשך תקבל את העידכון כרגיל. אם אנחנו נקבל גירסה שונה משלך (אפילו חדשה יותר) תצתרך Odin כדי ליישר קו.